ΠΑΟΚ - Καμπούρ 1-1

Με τον Φακούντο Περέιρα να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του, ο ΠΑΟΚ έμεινε ισόπαλος 1-1 με την Καμπούρ στο πέμπτο και τελευταίο φιλικό που έδωσε επί ολλανδικού εδάφους στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Σκόρερ για τον "Δικέφαλο" ο Αθανασιάδης, ισοφάρισε με εκπληκτικό γκολ ο Μέλεγκ.

ΠΑΟΚ - Καμπούρ 1-1

Μετά από τρεις ήττες και μία νίκη, ήρθε και η ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Καμπούρ στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της επί ολλανδικού εδάφους, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να χρησιμοποιεί και πάλι δύο διαφορετικές ενδεκάδες και τρεις συνολικά τερματοφύλακες. Όμορφο το γκολ του ΠΑΟΚ που προήλθε από την άψογη συνεργασία Μάρτενς - Αθανασιάδη, θετικό ντεμπούτο από τον Περέιρα.

Με πρέσινγκ και Μάρτενς

Αυτό που ξεχώρισε στον ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους ήταν αναμφίβολα η παρουσία του Μάαρτεν Μάρτενς στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Ο Βέλγος αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά του κέντρου και έδειξε για άλλη μία φορά ότι μπορεί να δημιουργήσει πολλές φάσεις για τους συμπαίκτες του, κάτι που έγινε και στα προηγούμενα φιλικά του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ήταν αυτός που... έφτιαξε το γκολ του Αθανασιάδη στο 14' με πολύ ωραία σέντρα. Όσον αφορά στην υπόλοιπη ομάδα φάνηκε για ακόμη ένα παιχνίδι η πρόθεση των παικτών του "Δικέφαλου" να πρεσάρουν τον αντίπαλο, κάτι το οποίο δουλεύει ο Αναστασιάδης από την πρώτη μέρα παρουσίας της ομάδας στην Ολλανδία.

Έτσι ξεκίνησε...

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε σε σύστημα 4-4-2. Ο Ιτάνζ ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Κίτσιου, Βίτορ, Κατσικάς και Ρατς αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Σαββίδης με τον Τζανδάρη ήταν η δυάδα των χαφ, ο Μάρτενς έπαιξα αριστερά στο κέντρο και ο Γκολάσα δεξιά. Στην επίθεση έπαιξαν ο Στέφανος Αθανασιάδης με τον Ευθύμη Κουλούρη.

Καλό ξεκίνημα με πίεση σε όλο το γήπεδο

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έδειξε πως ήθελε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Τα εντατικά μαθήματα πρέσινγκ του Άγγελου Αναστασιάδη καθ' όλη την διάρκεια της παρουσίας του "Δικέφαλου" στην Ολλανδία φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς από τώρα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεζαν σε όλο το γήπεδο, έκλεβαν μπάλες και προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία της Καμπούρ. Το... πρώτο χτύπημα ήρθε από τον Εγιάλ Γκολάσα. Ο Ισραηλινός συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Αθανασιάδη στο 9', αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε στα σώματα των αντίπαλων αμυντικών.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, η προσπάθεια του ΠΑΟΚ είχε διαφορετική κατάληξη. Ο Γκολάσα πάσαρε στον Μάρτενς, ο οποίος έβγαλε μία σέντρα ακριβείας στον Αθανασιάδη που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον "Δικέφαλο".

Δεν τον ήθελε...

Αυτή λίγο πολύ ήταν η εικόνα του υπόλοιπου το πρώτου μέρους για τον ΠΑΟΚ. Ο Μάρτενς με τον Γκολάσα είχαν κέφια και όλες οι επιθέσεις του "Δικέφαλου" περνούσαν από τα πόδια τους. Οι πάσες τους δημιούργησαν πολλούς κινδύνους για την αντίπαλη εστία και αν οι παίκτες του Αναστασιάδη ήταν πιο προσεκτικοί στο τελείωμα το σκορ θα ήταν διαφορετικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Μιγκέλ Βίτορ στο 29' και στο 36', αλλά οι προσπάθειες του αμυντικού του "Δικέφαλου" σταμάτησαν την πρώτη φορά στον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς της Καμπούρ και την δεύτερη στο δοκάρι των Ολλανδών. Ενδιάμεσα, στο 32' ο Μάρτενς βρήκε τον Γκολάσα, αλλά το σουτ του Ισραηλινού πέρασε λίγο άουτ.

Και όπως προβλέπει... ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όταν χάνεις ευκαιρίες, δέχεσαι γκολ. Έτσι έγινε και με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ισοφαρίστηκε από ένα σπάνιο γκολ στο 40' το οποίο προήλθε από ένα ψιλοκρεμαστό σουτ του Μέλεγκ από τα 35 μέτρα, για το οποίο φέρει ευθύνη και ο Μελίσσας, αφού δεν είχε σωστή τοποθέτηση.

Όλα και όλοι άλλαξαν

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασιάδης δεν πρωτοτύπησε. Άλλαξε και τους 11 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο πρώτο μέρος, τον Μελισσά που αντικατέστησε τον Ιτάνζ, καθώς και το σύστημα.

Ο Έλληνας τεχνικός στο δεύτερο μέρος παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού ξεκίνησε ο Αστέριος Γιακουμής. Την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κιόσε και Σπυρόπουλος. Στην μεσαία γραμμή κινήθηκαν οι Πολύζος Παναγιωτούδης και Κάτσε, ενώ στην επίθεση αριστερά έπαιξε ο Πόζογλου, δεξιά ο Περέιρα και στην κορυφή ο Μακ.

Ανέβασε στροφές

Όπως ήταν λογικό η απόδοση του ΠΑΟΚ μετά το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ανέβηκε. Οι παίκτες του Αναστασιάδη βρήκαν τα πατήματά τους και στο 64' απείλησαν τους Ολλανδούς. Ο Ρόμπερτ Μακ εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο τερματοφύλακας της Καμπούρ απέκρουσε ενστικτωδώς. Ένα λεπτό αργότερα, ο Νίκος Σπυρόπουλος ανέβηκε, σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντινίδη, αλλά το πλασέ του νεαρού αμυντικούς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 72' ο Φακούντο Περέιρα έκανε αυτό που όλοι είδαμε ότι μπορεί να κάνεις στις προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας. Ο Αργεντινός βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ξέφυγε από τους αντιπάλους του, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε μερικά από το δοκάρι των Ολλανδών και κατέληξε άουτ.Παρόμοια κατάληξη είχε κι ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Πόζογλου στο 75'.

Το μόνο που έλειψε από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήταν το γκολ. Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο "Δικέφαλος" μέχρι εκείνο το σημείο, δεν κατάφερε να πετύχει γκολ και να πάρει την δεύτερη, έστω ανεπίσημη, νίκη του σε φιλικό αγώνα.

Ράμματα ο Βίτορ

Όπως έγινε γνωστό αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, έγιναν στον Μιγκέλ Βίτορ τέσσερα ράμματα στην δεξιά μεριά του κεφαλιού, αφού χτύπησε σε διεκδίκηση με αντίπαλο στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Πορτογάλος δεν θα επιστρέψει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στην Θεσσαλονίκη, καθώς θα μεταβεί από την Ολλανδία στην πατρίδα του, προκειμένου να δει την οικογένειά του, αφού ο Άγγελος Αναστασιάδης θα δώσει ρεπό στους παίκτες του.

ΠΑΟΚ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ιτάνζ (32' Μελίσσας), Βίτορ, Κατσικάς, Κίτσιου, Ρατς, Σαββίδης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Μάρτενς, Κουλούρης, Αθανασιάδης.

ΠΑΟΚ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Γιακουμής, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κιόσε,Σπυρόπουλος,Πολύζος Παναγιωτούδης, Κάτσε, Πόζογλου, Περέιρα, Μακ .

KAΜΠΟΥΡ: Νινχάις, Περέιρα, Ράινεν, Ντίικστρα, Μπίικερ, Μπάκερ, Ελ Μακρινί (73' Μακ Ιντος), Ρούσνακ (80' Σόοτστρα), Σιέπερς (73' Σόκερ), Ογκμπέτσε (46' Βαν Ντερ Στρέεκ), Μέλεγκ (46' Χέμεν)

To LIVE του αγώνα:

16:39
Καλησπέρα, μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του τελευταίου φιλικού του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους. Αντίπαλος του Δικεφάλου η Καμπούρ
16:39
Ο Αγγελος Αναστασιάδης αναμένεται σήμερα να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Φακούντο Περέιρα. Θυμίζουμε ότι χθες τραυματίστηκε ο Ποζατζίδης, ο οποίος δεν θα είναι στην διάθεση του τεχνικού του ΠΑΟΚ
16:41
Δεν περνάει απαρατήρητο από τους Ολλανδούς το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ αγωνίζονται οι Μάρτενς και Μαντούρο
17:05
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ:  Ιτάνζ, Βίτορ, Κατσικάς, Κίτσιου, Ρατς, Σαββίδης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Μάρτενς, Κουλούρης, Αθανασιάδης
17:05
Αρχηγός είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης
17:08
Αρκετοί φίλοι του ΠΑΟΚ βρίσκονται και σήμερα στο γήπεδο, ατομικό ακολουθεί ο Μαντούρο
17:12
Η ενδεκάδα της Καμπούρ: Νινχάις, Περέιρα, Ράινεν, Ντίικστρα, Μπίικερ, Μπάκερ, Ελ Μακρινί, Ρούσνακ, Σιέπερς, Ογκμπέτσε, Μέλεγκ
17:29
Ενδεχόμενο διακοπής του φιλικού
17:33
Προθέρμανση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ
17:45
Σε ελάχιστα λεπτά αρχίζει το παιχνίδι
17:48
Το ματς έχει αρχίσει
17:49
Πάρτε μία γεύση από το γήπεδο που διεξάγεται το ματς
17:49
Αλέξανδρος : Με τον ιντζιδη τι έγινε? γιατί δεν κάνει προετιεμασια με την ομάδα?
17:49
Είχε τραυματιστεί πριν την έναρξη της προετοιμασίας
17:51
4΄Εκτέλεση φάουλ από τον Ρατς, ο Τζανδάρης δεν προλαβαίνει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι
17:51
xaris : ο λοπεθ δεν ειναι καν ολλανδια?
17:51
Οχι, ο Λόπεθ είναι σε άδεια και ψάχνει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του
17:56
9' Ο Γκολάσα φεύγει στην αντεπίθεση, πασάρει στον Αθανασιάδη, ο Κλάους ξανατροφοδοτεί τον Ισραηλινό μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχειρεί ο τελευταίος κοντράρει πάνω σε σώματα
17:57
Προσπάθεια για πίεση σε όλο το γήπεδο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ
18:00
4-4-2 η διάταξη του ΠΑΟΚ, με τον Ιτάνζ κάτω από τα γκολπόστ, τον Κίτσιου δεξιά, τον Ρατς αριστερά, τους Βίτορ και Κατσικά αμυντικό δίδυμο, τους Σαββίδη και Τζανδάρη κεντρικά χαφ, τον Μάρτενς αριστερά, τον Γκολάσα δεξιά και τους Αθανασιάδη, Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης
18:02
14' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ. Ο Γκολάσα πασάρει για τον Μάρτενς πλάγια στο ύψος της περιοχής, ο Βέλγος με σέντρα... λουκούμι στέλνει την μπάλα στο κεφάλι του Κλάους ο οποίος σημειώνει το 1-0
18:05

18:11
23' Κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Σιέπερς σουτάρει μόνος απέναντι από Ιτάνζ, εντυπωσιακή επέμβαση από τον Καμερουνέζο πορτιέρο
18:16
28' Σέντρα του Μάρτενς στο πρώτο δοκάρι, κόβουν τελευταία στιγμή στο πρώτο δοκάρι οι αμυντικοί της Καμπούρ
18:16
Ολες οι επιθέσεις του ΠΑΟΚ περνούν από τα πόδια του Γκολάσα, ο οποίος σήμερα είναι εξαιρετικός
18:19
29' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Βίτορ πιάνει την κεφαλιά, οι αμυντικοί της Καμπούρ σταματούν την μπάλα πάνω στην γραμμή, ο Πορτογάλος στην επαναφορά πλασάρει αλλά αποκρούει ο Νινχάις
18:19
32' Γύρισμα του Μάρτενς στο ύψος της περιοχής, το σουτ του Γκολάσα περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
18:21

18:22
32' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μελίσσας αντικαθιστά τον Ιτάνζ
18:24
36' Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ. Εκτέλεση κόρνερ από τον Ρατς, κεφαλιά από τον Βιτορ, άτυχος ο Πορτογάλος
18:33
40' ΓΚΟΛ για την Καμπούρ. Ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ από τα 35 μέτρα από τον Μέλεγκ, ο Μελίσσας αιφνιδιάζεται και η Καμπούρ σημειώνει το 1-1
18:33
Λήξη ημιχρόνου
18:34
Αλλη ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο από τον Αναστασιάδη
18:35
Ο Ογκμπέτσε δέχτηκε την κίτρινη κάρτα λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους
18:50
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
18:52
Δύο αλλαγές για την Καμπούρ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, έξω οι Ογκμπέτσε και Μέλεγκ, μέσα οι Χέμεν και Βαν Ντε Στρέεκ
18:53

18:55
50' Μετά από φάση διαρκείας, σουτάρει ο Κάτσε, μπλοκάρει ο Νινχάις
18:56

18:58
53' Μεγάλη επέμβαση του Γιακουμή μετά από κεφαλιά του Χέμεν
18:59
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο
19:10
64' Εκτέλεση φάουλ από τον Μακ, η μπάλα περνάει από το τείχος, ενστικτώδης απόκρουση από τον Νινχάις
19:10
65' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Σπυρόπουλος σεντράρει, ο Κωνσταντινίδης πλασάρει στην κίνηση, αλλά η μπάλα περνάει μόλις άουτ
19:12

19:17
72' Ο Φακούντο γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, ξεμαρκαρίζεται, σουτάρει, η μπάλα φεύγει μόλις άουτ
19:21
73' Διπλή αλλαγή για την Καμπούρ. Σόκερ και Μακ Ιντος αντικαθιστούν τους Σιέπερς και Ελ Μακρινί
19:22
75' Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ από τον Πόζογλου, η μπάλα φεύγει μόλις άουτ
19:24
80' Αλλαγή για την Καμπούρ. Ο Σόοτστρα αντικαθιστά τον Ρούσνακ
19:36
Λήξη αγώνα, ο ΠΑΟΚ κλείνει τον κύκλο των φλικών του στην Ολλανδία με ισοπαλία κόντρα στην Καμπούρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK