Μπάτζετ στυλ... Ολυμπιακού

Η προπονητολογία στον ΠΑΟΚ είναι στα “ντουζένια” της και σιγά – σιγά το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει, καθώς μέχρι τώρα η γκάμα προπονητών που είχαν “παρελάσει” είτε από τον Τύπο είτε από τα... γραφεία της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ήταν μεγάλη. Το πρώτο βήμα έχει να κάνει με το μπάτζετ που θα διαθέσουν οι κυπελλούχοι, το οποίο θα είναι παρόμοιο με αυτό των πρωταθλητών.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το τελευταίο “βαρύ” όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν αυτό του Χουάντε Ράμος, ενός προπονητή που έχει στο παλμαρέ του δυο διαδοχικές κατακτήσεις Γιουρόπα Λιγκ, και το κασέ του είναι... επταψήφιο. Η ουσία δεν είναι όμως στο όνομα αλλά στο κασέ, διότι στις περιπτώσεις αναζήτησης προπονητή, παίζει ρόλο το “οικονομικό” ράφι στο οποίο κάποια ομάδα ψάχνει.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ" ΡΑΦΙ

Αρχικά, καταγράφηκε η πρόθεση των ασπρόμαυρων να γεμίσουν τη λίστα τους με ονόματα από κάθε ράφι, προκειμένου να έχουν έναν “μπούσουλα” και να αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν. Αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται είναι πως η διάθεση ενασχόλησης με προπονητής που το κασέ τους είναι επταψήφιο (τύπου Χουάντε Ράμος που ξεκινά να συζητά από το 1.200.000 Ευρώ, πόσο δε μάλλον Μιρτσέα Λουτσέσκου που είχε 3.500.000 Ευρώ απολαβές στην Ζενίτ) φεύγει από τη συζήτηση, με τον ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος να διαθέσει ένα ποσό που αγγίζεις τις 500-600.000 Ευρώ ετησίως για προπονητή και τεχνικό τιμ, ένα ποσό που είναι παρόμοιο με αυτό που διέθεσε ο Ολυμπιακός στην επιλογή που έκανε.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΙΧΕΛ ΚΑΙ... ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Η... μπάλα είναι στα πόδια του Λούμπος Μίχελ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Ιβάν Σαββίδης και το δικό του “περιβάλλον” κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Έχει πολλάκις αποδειχθεί πως ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του βορρά κάνει και εκείνος έρευνα αγοράς μαζί με τους ανθρώπους τη γνώμη των οποίων εμπιστεύεται. Ο Σαββίδης μάλιστα είναι εκείνος που θα έχει και τον τελευταίο λόγο, και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει την έκπληξη, αλλάζοντας ο ίδιος τα δεδομένα που θέτει. Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του Ιβάν Σαββίδη άλλωστε είναι εκείνος που βάζει και ένα μικρό ερωτηματικό στο θέμα μπάτζετ προπονητή. Άλλωστε, εκείνος το θέτει, εκείνος αν θέλει το... αναιρεί.

ΤΣΑΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK