Μπερμπάτοφ: "Ξέρω ότι έκανα τη σωστή επιλογή"

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να πε το "ναι" στον ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε και για τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει. "Ήξερα για την Τούμπα, αλλά μόνο εάν το ζήσεις μπορείς να το καταλάβεις", τόνισε.

Μπερμπάτοφ: "Ξέρω ότι έκανα τη σωστή επιλογή"
INTIME SPORTS

Ο σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε τηλεοπτικό συνεργείο της πατρίδας του, που βρέθηκε στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πως ζήσατε το πρώτο σας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

"Ήταν μια νίκη ομαδική. Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις στον αγώνα, όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ από μια ομάδα ποιοτική όπως είναι η ΑΕΚ. Τα καταφέραμε όμως. Αυτό δείχνει ότι έχουμε καλή ομάδα. Σίγουρα είναι νέα αλλά είναι ικανή. Είμαι πεπεισμένος πως θα βελτιωθούμε στα επόμενα παιχνίδια μας και θα παίρνουμε πιο εύκολα τέτοιες νίκες".

Το γήπεδο ήταν γεμάτο, η ατμόσφαιρα πως σας φάνηκε;

"Στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις μου είχαν πει για το πως θα είναι η Τούμπα. Ήξερα πράγματα αλλά μόνο αν το ζήσεις μπορείς να καταλάβεις. Ήταν απλά φανταστικό. Ξέρω πως όλα τα ντέρμπι θα είναι έτσι, οπότε θα είναι μια ενδιαφέρουσα σεζόν για μένα".

Καταλαβαίνετε τι φωνάζει ο κόσμος;

"Τους ακούω αλλά όταν είμαι στο παιχνίδι θέλω να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Ακόμη δεν ξέρω τι λένε".

Φωνάζουν το όνομά σας...

"Αυτό είναι σίγουρα καλό. Η ομάδα είναι νέα και εγώ είμαι από τους μεγαλύτερους εδώ μέσα. Σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου δεν με ενδιαφέρει να φτιάξω το όνομα μου, θέλω να βοηθήσω, να χαρούμε όλοι μαζί. Με την ΑΕΚ αξίζαμε την νίκη και θα ήταν κρίμα αν είχαμε χάσει. Καταφέραμε και το γυρίσαμε και αυτό απαιτούσε ομαδικό πνεύμα και χαρακτήρα και εμείς το είχαμε".

Περιμένατε εδώ αυτή την "τρέλα" γύρω από εσάς;

"Είναι περίεργο συναίσθημα αλλά είναι ωραίο. Νομίζω ότι μετά από όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο, κάτι έχω πετύχει".

Είστε έτοιμος για βασικός;

"Θα πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο που μπορώ. Για μένα είναι σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς νέους παίκτες. Αν μπορώ να τους βοηθήσω να εξελιχθούν, θα έχω πετύχει κάτι. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Έχω σκοράρει πολλά γκολ στην καριέρα μου και τώρα το βασικό για μένα είναι να βοηθήσω, όπως συνέβη με την ΑΕΚ. Έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι".

Ναι, αλλά ο κόσμος περιμένει από εσάς να σκοράρετε...

"Φυσικά και θα είμαι ευτυχισμένος μόλις το κάνω αλλά το βασικό για μένα είναι να μοιράσω ασίστ και να βοηθήσω όπως μπορώ. Προπονούμαι σκληρά και θέλω να είμαι χρήσιμος".

Είστε ευτυχισμένος στην Θεσσαλονίκη;

"Γιατί να μην είμαι; Η ομάδα είναι καλή, έχουμε νέους και ορεξάτους παίκτες. Είναι απίστευτη ευκαιρία για μένα να παίζω σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και να συμμετέχω στο Europa League. Η ομάδα έχει την ευκαιρία να πετύχει κάτι το ιδιαίτερο".

Γιατί επιλέξατε τον ΠΑΟΚ ενώ είχατε πολλές προτάσεις από τη Δυτική Ευρώπη;

"Επηρεάστηκε η απόφασή μου από το γεγονός ότι η Βουλγαρία είναι δίπλα. Η οικογένειά μου είναι κοντά μου. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν επίμονοι και μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Ξέρω ότι έκανα την σωστή επιλογή".

Στην ομάδα υπάρχει ένας παίκτης που έχει παίξει στη Βουλγαρία, ο Ροντρίγκες. Σήμερα ήταν ο MVP του αγώνα...

"Έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούν σωστά. Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά, είναι νέοι και το μέλλον είναι μπροστά τους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK