Νέα τάξη πραγμάτων από τον Σαββίδη

Σε εκ βάθρων αλλαγές και σαρωτικό ξεκαθάρισμα στελεχών και οργανογράμματος στον ΠΑΟΚ θα προχωρήσει ο Ιβάν Σαββίδης, βάζοντας την δική του σφραγίδα στην ΠΑΕ. Η εγκαθίδρυση της νέας τάξης πραγμάτων στην Τούμπα είναι απλά θέμα χρόνου. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σάκη Γκίνα.

Νέα τάξη πραγμάτων από τον Σαββίδη

Πρώτα θα ξεκινήσει η αναδιάρθρωση από τα γραφεία της ΠΑΕ και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα. Οι πληροφορίες λένε ότι ο νέος μεγαλομέτοχος θα κάνει αλλαγές προσώπων και λειτουργίας ευρείας κλίμακας. Έχει δώσει σαφείς οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών στον Άντον Κοντάρεφ και στην Μαρία Γκοντσάρεβα, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης του υπάρχοντος στελεχιακού δυναμικού.

Στόχος και εντολή του Σαββίδη είναι η πλήρης αποκοπή της εταιρείας από το παρελθόν της, που είναι γεμάτο αμφισβητήσεις και «σκιές». Οι άσκοπες σπατάλες, στην προ Ζήση Βρύζα εποχή, που ανακαλύπτουν ακόμα οι συνεργάτες του, σε πολλές περιπτώσεις... βγάζουν μάτια.

Σαρωτικές αλλαγές

Ο μεγαλομέτοχος θέλει η νέα ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε λίγο καιρό σε τίποτα να μην θυμίζει την παλιά λειτουργία της και γι’ αυτό οι «εκκαθαρίσεις» που θα γίνουν αναμένεται ότι θα είναι σαρωτικές. Οι αλλαγές θα εκφραστούν, φυσικά, μέσω νέων προσώπων καθαρά δικών του επιλογών, που θα στελεχώσουν την ΠΑΕ και θα αλλάξουν ριζικά το προφίλ της σε μια νέα πιο σύγχρονη κατεύθυνση.

Η υπομονή και η άκρα μυστικότητα των κινήσεών του δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για διαρροές. Ο αιφνιδιασμός θεωρείται το επιχειρηματικό ατού του, χαρακτηριστικό φυσικά που θα διατηρήσει και όσον αφορά τις επιλογές του ΠΑΟΚ. Πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε δεν θέλει να δημοσιεύεται.

Ξεκινά από το εξωαγωνιστικό κομμάτι

Οι βλέψεις του για μια πανίσχυρη ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο διεκδικώντας τίτλους περνούν πρώτα από το εξωαγωνιστικό κομμάτι και την οργανωτική λειτουργία της ΠΑΕ. Οι απομακρύνσεις και η έλευση νέων προσώπων που θα ταιριάζουν στο καινούργιο προφίλ που θέλει να προσδώσει στην εταιρεία θεωρούνται κάτι το δεδομένο. Είναι απλά θέμα χρόνου η υλοποίηση των αποφάσεών του.

Ιεραρχεί, επίσης, ως κομβικό τομέα στο «χτίσιμο» του νέου ΠΑΟΚ τις κινήσεις για την αποτροπή των επεισοδίων στην Τούμπα. Ήδη το επιτελείο του επεξεργάζεται δραστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά είναι υπέρ της άποψης ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνεται βιαστικά.

Δεν σκοπεύει... να πετάξει 10 εκατ. ευρώ

Ο Σαββίδης επένδυσε πολλά εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ και θέλει να τον μετατρέψει σε μια υγιή και κερδοφόρα ΠΑΕ, αλλάζοντας δραστικά πρόσωπα και καταστάσεις. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει κανείς καμία αμφιβολία. Δεν θα περιοριστεί σε ημίμετρα γιατί τα 10 εκατ. ευρώ που έδωσε για την αγορά των μετοχών δεν σκοπεύει να τα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων...

- Στα αγωνιστικά οι τρεις τραυματίες Πάμπλο Γκαρσία, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Ματέους Βιβιάν είναι ξεκάθαρο ότι δεν παίζουν το Σάββατο στην Ξάνθη και προετοιμάζονται για το επόμενο ματς με τον Άρη στην Τούμπα. Ελπίδες συμμετοχής στο τοπικό ντέρμπι έχουν ο Γκαρσία και ο Σαλπιγγίδης, ενώ ο Βιβιάν θεωρητικά θα είναι 100% έτοιμος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK