Ο 50άρης και πολύτιμος Σκόνδρας

Ο Γιάννης Σκόνδρας συμπλήρωσε 50 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη Super League και το Contra.gr καταγράφει ορισμένα στοιχεία της διετούς παρουσίας του 25χρονου αμυντικού στον "Δικέφαλο".

Ο 50άρης και πολύτιμος Σκόνδρας

Όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, τον Ιούνιο του 2013, ο Γιάννης Σκόνδρας αποτελούσε έναν από τους πιο αξιόλογους, αν όχι τον κορυφαίο, δεξιούς οπισθοφύλακες του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις ως αρχηγός του Ατρομήτου. Στις δύο πρώτες σεζόν παρουσίας του στους «ασπρόμαυρους» (έχει τετραετές συμβόλαιο) έχει αποδείξει πως είναι αν μη τι άλλο μια αξιόπιστη λύση στην άμυνα, λειτουργώντας μάλιστα και ως… πολυεργαλείο τη φετινή χρονιά.

Αγωνιζόμενος χθες στο βασικό σχήμα στην Τρίπολη, έφτασε τις 50 εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ σε αγώνες πρωταθλήματος. Πέρσι έπαιξε σε 22 αναμετρήσεις για τη Super League ενώ φέτος σε 28. Βέβαια, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Και ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως αριστερό μπακ, αν και η φυσική του θέση είναι στο δεξί άκρο της άμυνας. Ωστόσο δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και συνολικά η προσφορά του κρίνεται θετική, παρότι είχε σκαμπανεβάσματα στις δύο σεζόν. Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε πως στον ΠΑΟΚ συνάντησε και ανταγωνισμό (διεκδικούσε θέση στην ενδεκάδα με Κίτσιου, Κωνσταντινίδη), σε αντίθεση με ότι είχε συνηθίσει στον Ατρόμητο όπου είχε ηγετικό ρόλο. Το ξεκίνημά του δεν ήταν το ιδανικότερο, όμως φέτος παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος βοηθώντας περισσότερο την ομάδα του, πράγμα που αποδεικνύουν και οι αριθμοί.

Οι αριθμοί του στο πρωτάθλημα της Super League με τον ΠΑΟΚ

Ο Σκόνδρας λοιπόν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2014-15 που ολοκληρώθηκε, ήταν ο 3οςπασέρ του ΠΑΟΚ με 134 πάσες συνολικά, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος στις ασίστ, κατακτώντας την πρώτη θέση στη σχετική λίστα των «ασπρόμαυρων» με 7. Παράλληλα, ήταν 4οςσε σέντρες και εύστοχα γεμίσματα με 69 και 18 αντίστοιχα. Νούμερα που αποδεικνύουν πως συνέβαλλε αρκετά στον επιθετικό τομέα της ομάδας, με τις προωθήσεις του, κυρίως όταν αγωνιζόταν στη δεξιά πλευρά. Επιπλέον πέτυχε και 2 γκολ. Ακόμη, μέτρησε 46 κλεψίματα και 31 επεμβάσεις. Και όλα αυτά σε 2994 λεπτά συμμετοχής.

Συγκριτικά με την περασμένη και πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ, ο Σκόνδρας ήταν φέτος ανώτερος σε όλα τα επίπεδα. Πέρσι αγωνίστηκε για 1829 λεπτά δίχως να σκοράρει αλλά ούτε και να καταφέρει να μοιράσει κάποια ασίστ. Είχε 42 κλεψίματα, ενώ η μόνο καλύτερη επίδοση σε σχέση με φέτος ήταν στις επεμβάσεις, όπου είχε 34.

News 24/7

24MEDIA NETWORK