Ο δεκάλογος Στανόγεβιτς και Μίχελ

Ο Λούμπος Μίχελ παρουσίασε τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, σε μία από τις πιο ουσιαστικές συνεντεύξεις Τύπου των τελευταίων ετών. Διαβάστε τις κορυφαίες ατάκες!

Ο δεκάλογος Στανόγεβιτς και Μίχελ
MOTIONTEAM

Έχουμε και λέμε... 4-4-2, 3-4-3, επίθεση 15 δευτερολέπτων, Λεβέκ, Τσίμιροτ, Εντόι, Μπίσεσβαρ, Τζάλμα, Περέιρα, Βιεϊρίνια. Σε μια από τις πιο ουσιαστικές συνεντεύξεις Τύπου των τελευταίων ετών, ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδας Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς. Ελάχιστη “ξύλινη γλώσσα”, ουσιαστικές απαντήσεις που έβγαλαν ένα σωρό ειδήσεις!

Οι δέκα ατάκες του Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς που ξεχωρίζουν:

“Γνωρίζω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ, ξέρω πολλά από την Παρτιζάν, ξέρω πως είναι να δουλεύεις σε ένα κλαμπ με απαιτήσεις”.

“Πήγα στην Κίνα γιατί εκείνη τη στιγμή ήταν μία χώρα που μπορούσες να δουλέψεις για ένα πολύ καλό συμβόλαιο και να αντιμετωπίσεις άλλους γνωστούς μεγάλους προπονητές και παίκτες εκεί”.

“Μου αρέσει και έχω μάθει να παίζω με δυο επιθετικούς, όπως μου αρέσει να παίζω και 3-4-3, κάτι που "παίζει" ανάλογα με τον αντίπαλο, τις συνθήκες του κάθε αγώνα και τις απαιτήσεις του”.

“Έχουμε παίκτες όπως για παράδειγμα οι Ενρίκε και Μπίσεσβαρ, που μπορούν να παίξουν σε δυο θέσεις, ο Λεβέκ, που μπορεί να παίζει και στο 4-4-2 και στο 3-4-3".

“Ήθελα να γυρίσω στην Ευρώπη. Όσο για το να μιλήσω για τις ανάγκες του ΠΑΟΚ, δε θα ήθελα να μιλήσω διότι ό,τι είναι να γίνει, θα το κάνω μέσα στο γήπεδο και όταν πρέπει".

“Αν πετύχω ό,τι και ο προηγούμενος προπονητής δε θα είναι επιτυχία διότι πάντα θέλει να πηγαίνεις ένας βήμα μπροστά".

"Προτεραιότητά μας είναι να βρεθεί τερματοφύλακας, και εφόσον θέλουμε να παίξουμε 4-4-2, θα πρέπει να βρούμε έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που έχουμε".

“Είδα τον ΠΑΟΚ να χρειάζεται 20'' για να τελειώσει μια φάση. Εγώ θέλω να το κάνουμε σε 12''-15''. Θέλω να παίξουμε πιο άμεσο ποδόσφαιρο”.

“Στην άμυνα, θέλω τους παίκτες πιο "επιθετικούς" να είναι πιο ψηλά στο γήπεδο, να βγαίνουν για να πάρουν τη μπάλα, να αξιοποιούμε τους παίκτες στους κενούς χώρους, που θα δημιουργηθούν μέσα από τη κίνηση των παικτών στο γήπεδο".

"Ξέρω τι σημαίνει να παλεύεις για το πρωτάθλημα, το έχω κατακτήσει δυο φορές με την Παρτιζάν...”

Ο δεκάλογος του Λούμπος Μίχελ

“Χρειάστηκε να μπούμε σε μια "δεξαμενή" 50-60 προπονητών, και ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς βρέθηκε από την πρώτη μέρα στη λίστα μας. Κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε, καταλήξαμε σε τέσσερις προπονητές και από αυτούς επιλέξαμε τον Αλεξάνταρ. Είναι νεότερος από εμένα αλλά δεν είναι νέος στην προπονητική. Μετράει αρκετά χρόνια, έχει δουλέψει με επιτυχία στην Παρτιζάν αλλά και σε ομάδες της Κίνας, σε μεγάλες ομάδες, εκεί που διαχειρίστηκε μεγάλους παίκτες".

"Ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι του, έκανε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις για να χτίσει μια ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό επίπεδο. Με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την σεζόν με το ρόστερ που έχουμε. Αυτό που επιθυμούμε είναι να βελτιωθούμε σε συγκεκριμένους τομείς, να προσθέσουμε πράγματα".

"Όλοι όσοι είναι σε καλύτερα πρωταθλήματα ψάχνουν κάθε λεπτομέρεια, ρωτάνε για να δουν όσα συμβαίνουν σε επίπεδο οργάνωσης της λίγκας, της ομοσπονδίας.... Ακόμα και σήμερα πήρα μήνυμα από τερματοφύλακα που προτιμά να πάει στην Championship από το να βρεθεί στην Ελλάδα..."

"Υπάρχουν αρκετοί παίκτες στο ρόστερ μας που μπορούν να παίξουμε σε δυο και τρεις θέσεις όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Ουάρντα και ο Τζάλμα. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Ζάιρο, που έχει δείξει την αξία του στην Σλοβακία και στα Γιάννενα έκανε καλό πρωτάθλημα. Θα είναι μαζί μας για να δούμε αν μπορεί να μας βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή, σε επίπεδο μεταγραφών, μας ενδιαφέρει το θέμα του γκολκίπερ λόγω του τραυματισμού του Γλύκου. Θέλω να πιστεύω οτι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο ρόστερ".

"Είμαι εκείνος που πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να μείνει ο Βλάνταν και δεν έχω πρόβλημα να το πω δίπλα στο νέο τεχνικό. Υπάρχουν λόγοι από τη δική μας πλευρά και υπάρχουν λόγοι και από την πλευρά του Βλάνταν. Θέλω να πιστεύω ότι θα αποκτήσω καλή σχέση με τον Αλεξάνταρ όπως είχα και με τον Βλάνταν, που χθες βρέθηκε στο γραφείο μου...".

"Είχα επαφή με τον ατζέντη του Βιεϊρίνια. τα οικονομικά είναι στο τραπέζι. Μίλησα και με τον ιδιοκτήτη, να αναλύσουμε την συγκεκριμένη υπόθεση και να δούμε τι θα κάνουμε. Ο Βιεϊρίνια έχει θέση στον ΠΑΟΚ και μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, όπως έχει προσφέρει και στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι εμείς θέλουμε να δίνουμε λεφτά στα συμβόλαια και όχι σε ομάδες. Η δική μου εισήγηση είναι να πάρουμε τον παίκτη. Εγώ είμαι ο τεχνικός διευθυντής. Το λόγο θα έχει και ο οικονομικός διευθυντής, η διοίκηση".

“Νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα παίκτη σε κάθε γραμμή. Έναν βασικό σε κάθε γραμμή, παίκτη που θα έρθει για να κάνει την διαφορά".

“Ο Φακούντο Περέιρα δεν καλύπτει αυτά που θέλει ο προπονητής σε επίπεδο ενέργειας μέσα στο γήπεδο. Ο προπονητής θέλει έναν πιο δυνατό παίκτη και ψάχνουμε για επιθετικό με αυτό το χαρακτηριστικό".

"Ο Εντόι είναι από τους παίκτες που ο Τύπος μας... πιέζει να τον αποκτήσουμε. Ταίριαζε στο σύστημα του Ίβιτς όταν παίζει με τρεις στη μεσαία γραμμή”.

“Αναφορικά με τον Τσίμιροτ, δεν έχουμε πρόταση ούτε γι εκείνον ούτε για κάποιον παίκτη. Δε θέλω να πουλήσουμε πολλούς παίκτες διότι αυτό θα μας δώσει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Κι αυτό ήταν ένα πρόβλημα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια".

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK