Ο Μακ ήρθε για να μείνει. Θα μείνει όμως;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται δύο χρόνια μετά: η προϋπόθεση για να μείνει ο Ρόμπερτ Μακ στον ΠΑΟΚ και το ποσό που απαιτείται για τη ρωσική Ζενίτ. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου.

Ο Μακ ήρθε για να μείνει. Θα μείνει όμως;
Μακ EUROKINISSI

*Το άρθρο του Αντώνη Τσακαλέα όπως δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ.

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Ρόμπερτ Μακ, μαζί με τον εκπρόσωπό του Γιουράι Βένγκλος, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες συστηματικές επαφές με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, προς ανίχνευση ενός διαφορετικού μέλλοντος για τον ποδοσφαιριστή.

Ο Σλοβάκος διένυε το δεύτερο χρόνο παρουσίας του στον "Δικέφαλο του βορρά", η μετοχή του είχε καταγράψει διαδοχικά "limit up" και στο τραπέζι κατατέθηκαν δυο προτάσεις. Είτε ο τριπλασιασμός των αποδοχών του (που τότε άγγιζαν τις 300.000 ευρώ) είτε η από κοινού προσπάθεια πώλησής του, με γνώμονα την επικείμενη συμμετοχή του στη τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στη Γαλλία.

Η συνεργασία των δυο πλευρών κινήθηκε προς τη δεύτερη κατεύθυνση και ο Ρόμπερτ Μακ έβαλε πλώρη για μεταγραφή. Η παρουσία του Μιρτσέα Λουτσέσκου στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η γνωριμία του με τον Λούμπος Μίχελ έπαιξαν το ρόλο τους για τη μεταγραφή του Μακ στη ρωσική ομάδα, αντί 3,5 εκ. ευρώ, σε μια συμφωνία που έκανε όλες τις πλευρές ευτυχισμένες. Στο ταμείο του ΠΑΟΚ εισέρευσε ποσό δεκαπλάσιο από αυτό που είχε καταβάλλει στη Νυρεμβέργη για ν' αποκτήσει τον Μακ, ενώ ο Σλοβάκος είχε πολλαπλασιάσει τις απολαβές του σε σχέση με τα χρήματα που εισέπραττε όσο αγωνιζόταν στη Γερμανία.

Δυο χρόνια μετά, ο Ρόμπερτ Μακ ετοιμάζεται να καθίσει στο ίδιο διαπραγματευτικό τραπέζι με τον ΠΑΟΚ, και πάλι για μεταγραφή, όμως αυτή τη φορά θα αφορά το δρομολόγιο με τερματικό σταθμό την Θεσσαλονίκη. Οι αναμνήσεις του Ρόμπερτ Μακ από το αγωνιστικό στάτους του και το βιοτικό επίπεδο της Αγίας Πετρούπολης δεν είναι καλές, δεν υπάρχει κάτι να τραβάει πίσω.

Το σκηνικό είναι ίδιο, όπως προ διετίας. Τότε, ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός είχε βάλει τα δυνατά του και έκλεισε την σεζόν με 20 γκολ σε 46 εμφανίσεις, αριθμοί οι οποίοι σφράγισαν το διαβατήριο για το συμβόλαιο με τις επταψήφιες ετήσιες αποδοχές. Οι πρώτες σκέψεις των "ασπρόμαυρων" για τον Ρόμπερτ Μακ είναι θετικές, όμως κάπου εδώ, εμφανίζεται και το... αλλά.

Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δαπανήσει ένα ποσό που θα αντιστοιχεί στο μισό των χρημάτων που προ διετίας έβαλε στα ταμεία του από την πώληση του Μακ στην Ζενίτ. Ο διεθνής εξτρέμ καλείται ν' αποδείξει ότι αξίζει αυτό το ποσό, οπότε ο αγωνιστικός χώρος θα κρίνει τα πάντα. Η συνύπαρξή του με τον Ράζβαν Λουτσέσκου δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο Ρουμάνος ήξερε από τον πατέρα του, ο οποίος τον είχε στην Ζενίτ, ότι "αποδίδει καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός", ο Μακ αρχικά δεν πήγε καλά ως εξτρέμ, γεγονός το οποίο τελευταία αρχίζει να αλλάζει. "Εγώ, θέλω να μείνω εδώ" δήλωσε ο Μακ την περασμένη Κυριακή, οπότε η παραμονή του εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από εκείνον και τα επιτεύγματά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK