Ο Ντι Ματέο, ο Σκελότο κι άλλος ένας στους εκλεκτούς του Άρνεσεν

Ρομπέρτο Ντι Ματέο, Γκιγέρμο Σκελότο και ίσως και ένας υποψήφιος με κρυφή ταυτότητα στη λίστα του Δανού που μελετά και ο Σαββίδης.

FILE - November 21, 2012: Chelsea FC have sacked manager Roberto Di Matteo, following the club's defeat in the Champions League group stage match against Juventus last night. MUNICH, GERMANY - MAY 19:  Roberto Di Matteo interim manager of Chelsea shows his emotion after their victory in the UEFA Champions League Final between FC Bayern Muenchen and Chelsea at the Fussball Arena München on May 19, 2012 in Munich, Germany.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
FILE - November 21, 2012: Chelsea FC have sacked manager Roberto Di Matteo, following the club's defeat in the Champions League group stage match against Juventus last night. MUNICH, GERMANY - MAY 19: Roberto Di Matteo interim manager of Chelsea shows his emotion after their victory in the UEFA Champions League Final between FC Bayern Muenchen and Chelsea at the Fussball Arena München on May 19, 2012 in Munich, Germany. (Photo by Alex Livesey/Getty Images) GETTY IMAGES

Ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στο σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ έχουν αναβάλει για λίγα 24ωρα την προγραμματισμένη για χθες άφιξη του Φρανκ Άρνεσεν στη Θεσσαλονίκη.

Κυρίως αυτό του προπονητή, για το οποίο ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη προεργασία.

Μετά την απόπειρα με τον Μίκαελ Λάουντρουπ -που δεν στέφθηκε με επιτυχία ελέω των εκατομμυρίων των Αράβων- ο 59χρονος Δανός είναι βέβαιο ότι έχει μιλήσει με τουλάχιστον δύο ακόμη νεαρούς σε ηλικία τεχνικούς. Τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο και τον Γκιγιέρμο Σκελότο.

Τι ισχύει, όμως, σε κάθε περίπτωση;

Ο Ιβάν τον ήθελε και δύο χρόνια πριν

Ο Άρνεσεν, μίλησε τις προηγούμενες μέρες δύο φορές με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο που αποχώρησε από την Σάλκε μετά από μία πολύ μέτρια σεζόν. Ο 45χρονος Ιταλός και ο 59χρονος Δανός τρέφονται από αλληλοεκτίμηση αφού έχουν δουλέψει και οι δύο στην Τσέλσι, ενώ πολύ θετικά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στον ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός απασχολεί τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Για την περίπτωσή του είχε ενδιαφερθεί και πριν δύο χρόνια πριν καταλήξει στην επιλογή Στέφενς. Άλλα τα δεδομένα τότε, άλλα τώρα. Ο Ντι Ματέο ψάχνει την ευκαιρία να αποτινάξει από πάνω του την πολύ μέτρια σεζόν στην Σάλκε που “θάμπωσε' τη λάμψη που κουβαλούσε από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι το 2012.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το συμβόλαιο που είχε στη Σάλκε δεν απείχε πολύ από το ένα εκ. ευρώ ετησίως, το οποίο, ακόμη κι αν ο Ιταλός δεν ρίξει τις απαιτήσεις του ο Σαββίδης μπορεί να το καλύψει αν το αποφασίσει. Ο Άρνεσεν έχει ενημερώσει τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ για τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης Ντι Ματέο, ωστόσο δεν έχουν γίνει άλλες λεπτομέρειες γνωστές.

Χθες σε συνέντευξή του στην Ιταλία, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του, σημείωσε: “Δεν γνωρίζω ακόμη τι θα γίνει. Δούλεψα στην Γερμανία και την Αγγλία, αλλά δεν ξέρω ακόμη πιο θα είναι το μέλλον μου”.

Η κρούση στον Σκελότο

Επαφή του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ έγινε και με τον Γκιγιέρμο Σκελότο, τον 42χρονο τεχνικό της Λανούς, την οποία το 2013 οδήγησε στην κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Ο Σκελότο έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Μπουένος Άιρες μέχρι το Δεκέμβρη του 2015, υπάρχει όμως όρος που του δίνει το δικαίωμα να το σπάσει χωρίς κόστος. Μετά από το ματς της Λανούς με την Ατλέτικο Ραφαέλα την Κυριακή ακολουθεί διακοπή ενός μήνα για το Κόπα Αμέρικα.

Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες από την Αργεντινή εμφανίζουν τον Σκελότο διστακτικό να σπάσει από τώρα το συμβόλαιο με τη Λανούς.

Υποψήφιος με κρυμμένη ταυτότητα

Το ότι γίνονται επαφές με τους δύο τεχνικούς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Άρνεσεν να μιλά και με κάποιον άλλο τον οποίο να εμφανίσει ξαφνικά. Άλλωστε, ο μόνος στον οποίο δίνει αναφορά για τις επαφές του είναι ο Ιβάν Σαββίδης, με τον οποίο θα πάρουν την τελική απόφαση.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, πριν την ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας με τον νέο προπονητή να έχει προηγηθεί συνάντησή του με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, καθώς είναι πάγια τακτική του να γνωρίζει προσωπικά όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη που φέρνει στον ΠΑΟΚ.

Στη Ρίζεσπορ ως το 2017 ο Ιτάνζ

Τέλος, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα “ sabah.com.tr” ο Σαρλ Ιτάνζ τα έχει βρει σε όλα για συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Ρίζεσπορ. Για τον πρώην, πλέον, τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ενδιαφέρον είχε δείξει η επίσης τουρκική Κόνιασπορ (έπαιξε εκεί το 2013-2014) και η γαλλική Τουλούζ.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται καθυστερημένα, αλλά με εξελίξεις ο Άρνεσεν

Παρελθόν ο Ιτάνζ με απόφαση Άρνεσεν

News 24/7

24MEDIA NETWORK