O ΠΑΟΚ έκανε αυτό που κάνουν οι "ακριβές" ομάδες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε ροτέισον στα Τρίκαλα με παίκτες που έπαιξαν στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και η έκβαση ήταν λογική. Τώρα όμως, ανοίγει νέα συζήτηση πλην των μεταγραφικών και αυτή έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στη δεύτερη γραμμή ποδοσφαιριστών.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οταν σε έναν αγώνα κυπέλλου γίνεται «ροτέισον» σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, και αυτό περιλαμβάνει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον περσινό τελικό του κυπέλλου, η έκβαση της αναμέτρησης στα Τρίκαλα μοιάζει λογική.

Πέραν των μεταγραφικών συζητήσεων, αυτή που ανοίγει, μετά από το εμφατικό πέρασμα από τα «δυο στενά» , έχει να κάνει και με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην δεύτερη γραμμή ποδοσφαιριστών.

Στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, το βράδυ της Τρίτης, στα Τρίκαλα, επέστρεψαν - πλην των Ρέι και Δεληγιαννίδη - οι Τσίμιροτ, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς. Το τελευταίο διάστημα, και οι τέσσερις έχουν χάσει (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) την θέση τους στο αρχικό σχήμα, στους αγώνες πρωταθλήματος.

Και οι τέσσερις ήταν βασικοί στον τελικό του κυπέλλου το 2017, είναι μονάδες αξιόλογες και ακριβές για να είναι στον πάγκο. Το ιδανικό για τον ΠΑΟΚ θα ήταν και να «αντέχει» ο Δικέφαλος να τους πληρώνει για να τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, και εκείνοι να αντέχουν στην φθορά του πάγκου και να αποδέχονται την κατάσταση. Μην μένετε στα ονόματα, καθώς η συγκεκριμένη σκέψη δεν πάει επί προσωπικού σε αυτούς τους τέσσερις αλλά σε κάθε έναν στην θέση του.

Ο Σάχοφ ήδη «μουρμουρίζει» διότι βλέπει πως η κλήση που πήρε στα χέρια του από την εθνική Ουκρανίας πριν από ένα χρόνο, όταν και είχε καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ, θα κάνει φτερά όπως και η θέση του στην αρχική ενδεκάδα των ασπρόμαυρων. Ο Μπίσεσβαρ περιμένει καρτερικά, και ίσως αντιλαμβάνεται πως μαζί με εκείνον είχε «φάει πάγκο» και ο Πέλκας, που με το που επέστρεψε, ήταν αγριεμένος, και εκείνος θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα.

ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ

Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί και συντηρεί μια ομάδα που χτίστηκε για να τα βγάλει πέρα σε τρεις θεσμούς, αλλά έμεινε με δυο πριν ακόμα μπει φθινόπωρο, όμως θα πρέπει να γίνουν «περικοπές» που δεν αφορούν μόνο το οικονομικό σκέλος, αλλά και την αποφόρτιση των αποδυτηρίων.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των ποδοσφαιριστών που είχε ο ΠΑΟΚ από την περσινή σεζόν είναι πως εκείνοι αντιλήφθηκαν τι σημαίνει «ΠΑΟΚοπίεση». Ναι, δεν υπάρχει τέτοια λέξη στο λεξικό. Είναι οι ποδοσφαιριστές που έζησαν το περσινό «μάντρωμα» στο «Μακεδονία Παλάς», είναι οι ποδοσφαιριστές που έζησαν τις ημέρες πριν από τον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και τον τελικό με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ, αυτό τον Ιανουάριο, είτε πάρει έναν παίκτη, είτε πέντε, πρέπει να πάρει ποδοσφαιριστές που θα ξέρουν πως θα έχουν πίεση από το πρώτο τους παιχνίδι. Για εκείνος θα είναι το πρώτο, αλλά για τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα ακόμα παιχνίδι «χωρίς αύριο» έτσι όπως είναι η βαθμολογία. Είναι τόσο μικρές οι διαφορές που μπορείς από πρώτος να πας τέταρτος στο «τσακ μπαμ».

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ «ΔΙΚΑΙΩΣΗ» ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν ευχαριστημένος με μια απλή νίκη. Το… κλίμα απαιτούσε θρίαμβο. Και ήρθε. Στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα, ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν ευχαριστημένος με μια απλή νίκη, με τέτοια ενδεκάδα που κατέβασε ο Λουτσέσκου. Ηταν ενδεκάδα «πάω να καθαρίσω τη πρόκριση». Και αυτό έγινε. Μπορεί να φαντάζει μικρή, αλλά είναι και αυτή μια ακόμα «δικαίωση» για τον Ρουμάνο τεχνικό. Ας του πιστωθεί κάθε θετικό, όπως του έχουν πιστωθεί και όλα τα αρνητικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK