Ο παρορμητικός και αναποφάσιστος Μπόλονι

Ο Λάζλο Μπόλονι ή είναι πολύ παρορμητικός ή τύπος "τραβάτε με, κι ας κλαίω" ή ένας κλασικός αναποφάσιστος, στου οποίου το μυαλό στριφογυρίζει διαρκώς η ιδέα της αποχώρησης ή είναι και τα τρία μαζί.

Ο παρορμητικός και αναποφάσιστος Μπόλονι

Ξεκινάμε από την εμφανή παρόρμηση που διαπνέει τις αποφάσεις του, την οποία δεν αμφισβητώ. Ως κλασικός Βαλκάνιος την διαθέτει σε αυθεντική μορφή. Οι παρορμητικοί άνθρωποι σαν τον Μπόλονι έχουν έναν ιδιόμορφο τρόπο σκέψης και άμεσης αντίδρασης, που πολλές φορές προκαλεί προβλήματα, γιατί ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της σκέψης και της εκτέλεσης είναι πολύ σύντομος. Την επόμενη μέρα, συνήθως, μόλις ηρεμούν, «μαζεύουν» όσα έχουν κάνει ή πει και η ζωή συνεχίζεται σαν να μην έγινε τίποτα.

Το ότι δεν έχει ουσιώδες υπόβαθρο άμεσης φυγής το νέο ξέσπασμα του Μπόλονι φαίνεται από τα γεγονότα. Όλη η ιστορία ξεκίνησε επειδή λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έσπρωξε κάποιον που του απαγόρευε την είσοδο στα αποδυτήρια για την ικανοποίηση των βιολογικών του αναγκών, μετά αναφέρθηκε σε κάποιον πίσω από τον πάγκο που τον έβριζε στα ρουμάνικα και στο τέλος έμπλεξε και τους καφέδες που του έριχναν στο Χαριλάου πριν από πέντε μήνες.

Ο παρορμητικός και αναποφάσιστος Μπόλονι
boloni.jpg INTIME SPORTS

Το κάνει μετά από μεγάλες επιτυχίες

Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που ο Μπόλονι έθεσε θέμα φυγής του. Το ξαναέκανε τον περασμένο Δεκέμβριο όταν αποκάλυψε δημόσια πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, την οποία, δια των χρησμών του και των ασαφών απαντήσεών του, είχε μετατρέψει σε σήριαλ επί κάμποσο καιρό. Και τότε έλεγε ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει και τώρα επανάφερε το ζήτημα με σαφώς πιο γενικόλογη αιτιολογία.

Εκ των λεγομένων του αποδυκνείεται ότι είναι αναποφάσιστος. Και συνήθως οι αναποφάσιστοι, όταν ξέρουν ότι βρίσκονται εκ θέσεως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετατρέπουν την αδυναμία τους σε δύναμη, με την τόνωση του επικοινωνιακού τους προφίλ. Εδώ κολλάει το ρητό «τραβάτε με, κι ας κλαίω»

«Αθώος» εκνευρισμός

Είναι μη εφικτή η είσοδός μου στο μυαλό του Μπόλονι, αλλά εκτιμώ ότι ήταν απροσχεδίαστο το χθεσινό ξέσπασμά του. Δεν έχει, δηλαδή, κάποια νέα ελκυστική πρόταση από άλλη ομάδα και προετοίμασε το έδαφος της αποχώρησης το καλοκαίρι. Απλά ήταν ένας «αθώος» εκνευρισμός του και το συμπεραίνω αυτό από το ότι και τις δυο φορές που έθεσε θέμα αποχώρησης το έκανε μετά από μεγάλες επιτυχίες. Το έκανε στα μέσα Δεκεμβρίου μετά το 1-1 με την Καζάν στην Τούμπα που σφράγισε μια πανηγυρική πρόταση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, το έκανε και μετά την χθεσινή μεγαλύτερη σε έκταση εδώ και πολλά χρόνια νίκη του ΠΑΟΚ εκτός έδρας με το 0-4 στην Κέρκυρα. Άρα κάνει και λίγο το κομμάτι του, κι ο κόσμος, μάλλον, δεν πρέπει να ανησυχεί.

Εν πάσει περιπτώσει και για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, η λογική λέει ότι δεν μπορεί ο Μπόλονι να αφήσει ξεκρέμαστη την ομάδα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και άρα εάν τεθεί θέμα μη παραμονής του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και την νέα χρονιά θα τεθεί με την λήξη των πλέι οφ.

Ο παρορμητικός και αναποφάσιστος Μπόλονι

Προπομπός αυτοπεποίθησης

Η ολοκληρωμένη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα ήταν μια επίδειξη δύναμης και αυτοπεποίθησης και ένας προπομπός αισιοδοξίας για την δυνατότητα κατάληψης της πρώτης θέσης στο μίνι πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σκορ μιλάει από μόνο του. Η πεντάδα Γκαρσία, Λαζάρ, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Γιάννου ήταν απολαυστική, δίνοντας ένα ρεσιτάλ ποδοσφαιρικής ποιότητας και σχεδόν τέλειου πάσινγκ γκέιμ, με υπομονή, συγκέντρωση και στιγμιαία αντανακλαστική σκέψη.

Το ιδανικό παιχνίδι

Το πρώτο γκολ… αλα Χατζηπαναγή του Γκαρσία, το υπέροχο δεύτερο γκολ πάνω στην κίνηση του εξελισσόμενου σε «φονιά» Αθανασιάδη μετά την καταπληκτική κίνηση και σέντρα ακριβείας του Λαζάρ, το τρίτο γκολ και υπόδειγμα απλότητας από την ασίστ του Γιάννου και το πλασέ του Ρουμάνου και το τέταρτο γκολ μετά την συνεργασία πάλι των δυο τους, συνθέτουν αυτό που λέμε για μια ομάδα ιδανικό παιχνίδι. Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς ο Λαζάρ που εντυπωσίασε, δείχνοντας την πολύ μεγάλη κλάση του.

Ο παρορμητικός και αναποφάσιστος Μπόλονι
INTIME SPORTS

Απέδωσε το σχήμα Γιάννου - Αθανασιάδη

Επίσης, είναι σημαντικό ότι το σχήμα με τον Γιάννου πίσω από τον Αθανασιάδη απέδωσε απρόσμενα και εξαιρετικά. Ο Γιάννου ήταν πάρα πολύ καλός, πρεσάροντας συνεχώς και δημιουργώντας ταυτόχρονα φάσεις στην αντίπαλη εστία με την εξυπνάδα του και το ταλέντο του, που έχει εκθειάσει και ο Μπόλονι στο παρελθόν. Ο 25χρονος Ναουσαίος επιθετικός, επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία, ότι είναι άλλος ένας σπουδαίος παίκτης για το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Μπράβο, σε όσους φιλάθλους της Κέρκυρας χειροκρότησαν τον Σαλπιγγίδη και τον Λαζάρ όταν βγήκαν αλλαγή. Μακάρι να είναι αυτή η συμπεριφορά στους αντίπαλους παίκτες σε όλα τα ελληνικά γήπεδα. Δεν αξίζει καν η σπατάλη φαιάς ουσίας για όσους ανόητους φώναζαν το γνωστό αντεθνικό σύνθημα για τις ομάδες της Βορείου Ελλάδας. Είναι απλά γελοίοι.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ με την σπουδαία νίκη στην Κέρκυρα εξασφάλισε ουσιαστικά την είσοδό του στα πλέι οφ και με μια νέα νίκη την Κυριακή με τα Γιάννινα στην Τούμπα πιθανότατα θα την εξασφαλίσει και μαθητικά και θα προσηλωθεί στον μεγάλο στόχο που είναι η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη:

Γκαρσία: "Ηθελα ένα τέτοιο γκολ"

Ο απολαυστικός Λάζαρ

Aθανασιάδης: "Γκολ η κάθε ευκαιρία"

Γκράθια: "Με τέτοιες εμφανίσεις, θα πέσουμε"

Μπόλονι: "Αν μπορώ, θα φύγω"

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK