Ο Σαββίδης διάλεξε Κωστίκο

Με την δοκιμασμένη και αποδεδειγμένα από το παρελθόν παραγωγική λύση του Γιώργου Κωστίκου ξεκίνησε ο Ιβάν Σαββίδης, σε συνεννόηση με τον Ζήση Βρύζα, τις αλλαγές σε τεχνικό επίπεδο, προσλαμβάνοντας τον βετεράνο άσο, σε κεντρικό ρόλο στο νέο τμήμα σκάουτινγκ, στο οποίο θα πλαισιώνεται από τους Αντώνη Λεμονάκη και Μίκι Μένταν.

Ο Σαββίδης διάλεξε Κωστίκο

Η επιλογή του Κωστίκου έγινε με την προσδοκία να μην πηγαίνουν χαμένα τα λεφτά των μεταγραφών, όπως συμβαίνει ως επί το πλείστον τα τελευταία χρόνια. Ο Κωστίκος έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του στους μόλις 14 μήνες που πέρασε από τον ΠΑΟΚ την σεζόν 2004 -2005 αρχικά και για το μεγαλύτερο διάστημα ως τεχνικός διευθυντής.

Από τους παίκτες που έφερε ο ίδιος ή καθιέρωσε στην 11άδα, ο ΠΑΟΚ είχε κέρδος από πωλήσεις αρκετών εκατ. ευρώ. Έχουμε και λέμε... Από την πώληση του Σικαμπάλα μπήκαν στα ταμεία της ομάδας 1,1 εκατ. ευρώ, του Φερναντέζ 1,1 εκατ. ευρώ, του Μέγκαχεντ 600.000 ευρώ, του Χριστοδουλόπουλου 2,5 εκατ. ευρώ και του Μελίσση 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, είναι «δικά του παιδιά» η μισή σημερινή Εθνική ομάδα. Το 2003 που ήταν στην Εθνική Νέων προπονητής προώθησε και καθιέρωσε τους Καρνέζη, Σηφάκη, Τοροσίδη, Μανιάτη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σαμαρά, Τζιώλη, Μαλεζά και άλλους.

Επίσης, ο Κωστίκος, ή «Γιούρα» όπως τον θυμούνται οι παλιότεροι, που γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1958 στην Τασκένδη και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πιερικό, αποτελεί μια εμβληματική φυσιογνωμία του ασπρόμαυρου συλλόγου, ως πρωτοκλασάτος σκόρερ της μεγάλης ομάδας την δεκαετία 1976 -1986, ενώ στέφτηκε και πρωταθλητής στην Τούμπα το 1985.

Πάντα ήταν ηπίων τόνων και σύγχρονης αισθητικής και στο ποδόσφαιρο, δίνοντας από παλιά βάση στην ταχύτητα και στην τεχνική ενός παίκτη. Προσελήφθηκε με στόχο την εξεύρευση ποιοτικών παικτών που θα αλλάξουν το επίπεδο της ομάδας σε βάθος και θα την επαναφέρουν δυναμικά στο προσκήνιο.

Έτοιμος ο Ετό

Ο Αραούχο Ετό αποθεραπεύτηκε, προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη 11/9 και είναι στην διάθεση του Γιώργου Δώνη για τον αγώνα της Κυριακής 16/9 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Αντίθετα εκτός πλάνων για το συγκεκριμένο ματς παραμένουν οι τραυματίες Γιώργος Φωτάκης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Πάμπλο Γκαρσία και Ματέους Βιβιάν.

Φιλικό με την δεύτερη ομάδα

Την Τετάρτη 12/9 θα γίνει οικογενειακό διπλό με τη δεύτερη ομάδα στις 6 το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία για την επαναφορά της ομάδας σε αγωνιστικούς ρυθμούς ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK