Ο Σαββίδης μίσθωσε κτίριο για τις Ακαδημίεςτου ΠΑΟΚ

Με πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη, τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ θα έχουν το δικό τους σπίτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Σαββίδης μίσθωσε κτίριο για τις Ακαδημίεςτου ΠΑΟΚ

Για ακόμη μια φορά ο Ιβάν Σαββίδης απέδειξε πως στηρίζει έμπρακτα τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, μισθώνοντας κτήριο για να στεγάζονται τα παιδιά του συλλόγου που μέχρι πρότινος διέμεναν στους ξενώνες της Τούμπας.

Αναλυτικά η ΠΑΕ αναφέρει σχετικά:

"Οι επενδύσεις που στοχεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον ήταν ανέκαθεν το μέλημα του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Αποδεδειγμένα και δίχως τυμπανοκρουσίες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επιβεβαιώνει σε κάθε του κίνηση το αυτονόητο, ότι τα πάντα χτίζονται μεθοδικά, με γνώμονα την ανάπτυξη του συλλόγου.

Το ενδιαφέρον και η σημασία που δίνει ο κ. Σαββίδης στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ είναι δεδομένα. Ηδη προχώρησε σε μία ακόμα καινοτόμα πρωτοβουλία, παρέχοντας στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που μέχρι πρότινος ζούσαν στους ξενώνες στο γήπεδο της Τούμπας, ένα επταώροφο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το κτίριο, όπου άλλοτε στεγάζονταν η Εύξεινος Λέσχη, στην οδό Βασιλίσσης Ολγας, είναι πλέον το Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Μισθώθηκε από τον ΠΑΟΚ για μια πενταετία, κίνηση που εξασφαλίζει τις κατάλληλες και ελεγχόμενες από τον σύλλογο συνθήκες διαμονής των μικρών ποδοσφαιριστών που έχουν αφήσει τις οικογένειες τους για να έρθουν στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της κατασκευής του νέου αθλητικού κέντρου του Δικεφάλου, που θα στεγάσει όλα τα Τμήματα Υποδομής.

Εκεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου ζουν περί τα 45 παιδιά, που ανήκουν στα Τμήματα Υποδομής της ομάδας και είτε έμεναν στους ξενώνες – καθότι οι οικογένειες τους ήταν μακριά – είτε σε διαμερίσματα που νοίκιαζε η ΠΑΕ.

Πλέον αυτά τα τυχερά παιδιά είναι όλα κάτω από μία στέγη. Εκεί τους παρέχονται τα πάντα. Πρόγραμμα, διατροφή, ιατρική φροντίδα, φροντιστήρια, παιδαγωγικές συνθήκες, λεωφορεία που τους μεταφέρουν στο γήπεδο όπου προπονούνται, ασφάλεια. Ο Γρηγόρης Καραβέλης, υπεύθυνος για αυτή την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, δηλώνει ενθουσιασμένος και πεπεισμένος ότι το Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το κτίριο των 1.260 τ.μ. (180 τ.μ. κάθε όροφος) ανακαινίστηκε και καθότι είχε ούτως ή άλλως τις προδιαγραφές μιας φοιτητικής εστίας είναι απολύτως φιλικό προς τα παιδιά. Όταν μάλιστα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, όπως η δημιουργία γυμναστηρίου, θα μπορεί κανείς να μιλά για ιδανικό περιβάλλον εκπαίδευσης νεαρών αθλητών.Στον έβδομο όροφο έχει δημιουργηθεί χώρος αναψυχής και ανάπαυλας, ενώ εκεί υπάρχουν και τα μαγειρεία. Τα δωμάτια των παιδιών μοιράζονται σε τέσσερις ορόφους, ενώ υπάρχει ιατρικό γραφείο, αυτό της διεύθυνσης και τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας. Τόσο το Γυμνάσιο, όσο και το Λύκειο όπου φοιτούν τα παιδιά, είναι πολύ κοντά στο Σπίτι των Ακαδημιών, ενώ στις προπονήσεις πηγαινοέρχονται με λεωφορείο της ομάδας, φυσικά. Οι αποστάσεις ελαχιστοποιούνται, οι χρόνοι μοιράζονται και το καθημερινό πρόγραμμα τηρείται απαρέγκλιτα.Για την σωστή λειτουργία του Σπιτιού εργάζονται δέκα άνθρωποι, εξαιρουμένων των γιατρών και των καθηγητών. Τέσσερις είναι οι φύλακες σε καθημερινή και 24ωρη βάση, φυσικά, δύο οι καθαρίστριες, δύο οι μάγειρες, ενώ απασχολούνται επίσης μία τραπεζοκόμος και ένας συντηρητής.

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης είναι το πιο ιστορικό σωματείο Ποντίων στη χώρα. Το κτίριο της Βασιλίσσης Ολγας, που μίσθωσε ο ΠΑΟΚ, υπήρξε πρώην οικοτροφείο για τους φοιτητές, ο Οίκος του Ακρίτα Φοιτητού."

News 24/7

24MEDIA NETWORK