Ο βουλευτής Φωκάς επιμένει (στα ίδια και στα ίδια)

Το "κράτος" των Αθηνών, ο τελικός στην έδρα της ΑΕΚ και οι διαιτητές σε εντεταλμένη υπηρεσία εξακολουθούν ν' απασχολούν τον Αριστείδη Φωκά, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων.

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Φωκάς EUROKINISSI

Ο Αριστείδης Φωκάς επανήλθε. Απέφυγε τα "να κάει, να καεί η... Βουλή" και τα συναφή συλλαλητηριακά συνθήματα.

Παρόλα αυτά στον ραδιοφωνικό σταθμό ARENA επανέλαβε, με αφορμή την απόρριψη της έφεσης του ΠΑΟΚ και της επικύρωσης της πρωτόδικης ποινής, πως " δεν είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα, εδώ και 30 χρόνια γίνεται. Το έχουμε συνηθίσει πλέον, είναι μέσα στο πετσί μας να νιώθουμε την αδικία που συμβαίνει".

Συμπλήρωσε δε ότι " η κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Έχουμε δει την ομάδα που έκανε σερί νικών και εντυπωσίασε μέσα τους αγωνιστικούς και στα περισσότερα ματς αγωνίστηκε χωρίς θεατές να μην κατακτάει την κορυφή. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον αθλητισμό. Η ρίζα του κακού είναι στην υπερσυγκέντρωση εξουσιών στην Αθήνα, όλα τα κέντρα αποφάσεων είναι εκεί και παρακολουθούμε εδώ και χρόνια τι γίνεται στον αθλητισμό.

Δεν είναι μόνο εις βάρος των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ηρακλής. Είναι η αδικία σε όλο της το μεγαλείο. Αυτό δεν αλλάζει εύκολα. Θέλει γενναίες πολιτικές αποφάσεις, θα πρέπει κάποια στιγμή ο Έλληνας φορολογούμενος να παίρνει πίσω σε μεγάλο ποσοστό τον φόρο του, να παίρνει ανταποδοτικά τέλη, αυτό που του ανήκει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βαθιά το κακό μέσα του και αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. θέλει γενναίες πολιτικές αποφάσεις".

Κατόπιν αναφέρθηκε στον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο υποστηρίζοντας ότι " ελπίζω να επικρατήσει η λογική. Να γίνει ένας τελικός, που απ' όσο δείχνει θα γίνει στην έδρα της ΑΕΚ. Σε μεγάλο ποσοστό είθισται οι τελικοί να γίνονται στην Αθήνα. Εύχομαι να μην υπάρξει το παραμικρό. Να δούμε ποδόσφαιρο και ο καλύτερος να κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να μην βάζουμε διαιτητές σε εντεταλμένη αποστολή. Το προϊόν του ποδοσφαίρου καταστρέφεται.

Θα ήθελα μία ομάδα από την επαρχία, να κατακτάει πρωτάθλημα και κύπελλο παρά με το ζόρι οι ομάδες της Αθήνας. Αν παιχτεί καθαρό ποδόσφαιρο 50-50, το κύπελλο θα το πάρει ο ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά όλοι έχουμε τις αμφιβολίες μας, γιατί για ένα χαρτάκι που έπεσε στον ώμο του προπονητή του Ολυμπιακού δεν ξεκίνησε το ματς, η ΑΕΚ δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο κ.τ.λ.. Αν είναι να δούμε κάτι τέτοιο, καλύτερα να μην γίνει. Ας κερδίσει ο καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν γίνεται οι αδικίες να είναι πάντα εις βάρος συγκεκριμένων ομάδων".

News 24/7

24MEDIA NETWORK