Οι... ασκήσεις ηρεμίας του Μπόλονι ενόψει ΑΕΚ

Επιδίωξη της νίκης επιτακτικά, αλλά με ψύχραιμη διαχείριση του αγώνα, και αποφυγή οπωσδήποτε του γρήγορου γκολ που δέχεται συνήθως εφέτος ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, είναι οι βασικές οδηγίες του Λάζλο Μπόλονι στους παίκτες του, για το ματς της πρεμιέρας των πλέι οφ με την ΑΕΚ. Η αποστολή του Δικεφάλου.

Οι... ασκήσεις ηρεμίας του Μπόλονι ενόψει ΑΕΚ

Επιδίωξη της νίκης επιτακτικά, αλλά με ψύχραιμη διαχείριση του αγώνα, χωρίς άγχος, ρίσκα και ανασφάλειες και αποφυγή οπωσδήποτε του γρήγορου γκολ που δέχεται συνήθως φέτος ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, είναι οι βασικές οδηγίες του Λάζλο Μπόλονι στους παίκτες του, για το ματς της πρεμιέρας των πλέι οφ με την ΑΕΚ.

Tους ζητάει με λίγα λόγια να είναι… cool. Να τους καθοδηγεί το μέτρο σε όλο τον αγώνα και τότε η νίκη, πιστεύει, ότι θα είναι κοντά. Στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης ο Ρουμάνος τεχνικός δεν δοκίμασε σχήμα, αλλά λογικά θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα που διαθέτει.

Στην αριστερή πλευρά θα προτιμηθεί, εκτός απρόοπτου, το δίδυμο Σταφυλίδη και Λίνο, διότι εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης που θέλει ο Μπόλονι σ’ αυτό το μεγάλο ματς. Οι υπόλοιποι της 11άδας είναι γνωστοί: Χαλκιάς, Ετό, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λαζάρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

Από κει και πέρα, όπως επισημάναμε και χθες, έχει τεράστια σημασία η απόδοση των κεντρώων και το εάν θα ανεβοκατεβάζουν την ομάδα σαν ακορντεόν πάνω - κάτω, σημείο που αποτέλεσε το «κλειδί» στις μεγάλες φετινές νίκες.

Κομβικό ρόλο θα παίξουν:

- ο βαθμός αυτοσυγκέντρωσης του Γκαρσία και οι αμυντικές επιστροφές του, που είναι προβληματικές φέτος

- η μέρα που θα βρεθεί ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος έχει την δυνατότητα να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και «χρωστάει» μια πολύ μεγάλη εμφάνιση μετά από καιρό

- η μέρα που θα βρεθεί ο Μαλεζάς, ο οποίος είναι ο εγγυητής της άμυνας

- το εάν θα πατήσει περιοχή και θα απειλήσει με κάθετες πάσες και σουτ ο Λαζάρ

- το εάν θα έρθει το απρόσμενο και εύκολο γκολ από έναν μέσο, όπως ο Φωτάκης

- το εάν θα είναι καλή η τροφοδοσία του Αθανασιάδη που μπορεί να βρει χώρους και να σκοράρει

- το εάν ο ΠΑΟΚ θα εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του αντιπάλου του, που παρατηρούνται φέτος.

Το ματς θεωρείται ισορροπημένο, αλλά επιτέλους ο ΠΑΟΚ, στο πιο κρίσιμο στάδιο της σεζόν, πρέπει να μετατρέψει σε πλεονέκτημα την Τούμπα. Ο Μπόλονι δεν έχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρημένων. Άφησε εκτός αποστολής τους Γλύκο, Σνάουτσνερ, Κατσικά, Τσουκαλά και Παναγιωτούδη.

Η 20άδα αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Αποστολόπουλο, Γεωργιάδη, Γιάννου, Μαλεζά, Μπαλάφα, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδη, Σταφυλίδη, Φωτάκη, Λίνο, Τσιρίλο, Ετό, Γκαρσία, Ίβιτς, Λαζάρ, Νιμανί και Ρομπέρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK