Οι επτά Αιγύπτιοι του ΠΑΟΚ

Ο Αμρ Ουάρντα έγινε ο 8ος Αιγύπτιος που φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ποιοι είναι όμως οι προηγούμενοι επτά; Διαβάστε για τον παίκτη που έφερε 1δις δραχμές στα ταμεία του δικέφαλου, τα δυο αδέρφια και τον άσο που πήγε στην FIFA ο δικέφαλος λόγω... απάτης.

Οι επτά Αιγύπτιοι του ΠΑΟΚ
sikabala megahead sabri

Ο ΠΑΟΚ έχει μακρά ιστορία με ποδοσφαιριστές από την γειτονική Αίγυπτο και συγκεκριμένα από τη σεζόν 1989-1990 μέχρι και σήμερα στον δικέφαλο έχουν υπογράψει οκτώ παίκτες, με τον Ουάρντα να είναι ο τελευταίος και όλοι εύχονται ο... καλύτερος.

Γιατί το λέμε αυτό; Αρκετοί από τους Αιγύπτιους που ήρθαν στον ΠΑΟΚ είχαν διάφορες ιδιαιτερότητες, που είχαν ως αποτέλεσμα να τελειώσουν όχι και με τόσο κομψό τρόπο από την ομάδα. Ας τους δούμε.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Οι επτά Αιγύπτιοι του ΠΑΟΚ

Τη σεζόν 1989-1990 ήρθαν στον ΠΑΟΚ δυο Αιγύπτιοι. Ο λόγος για τους Ελ Σαγιέντ Ταχά και Τόλμπα Μάγκντι, που αγωνίζονταν στη μεσαία γραμμή, με τον δεύτερο να αφήνει άριστες εντυπώσεις με την εκπληκτική τεχνική του κατάρτιση.

Μάλιστα κατάφερε και αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1990, με τους φίλους του δικέφαλου να τον θυμούνται για τις περίτεχνες ενέργειες του στον αγωνιστικό χώρο. Ο πρώτος πέρασε και δεν... ακούμπησε.

Ελ Σαγιέντ Ταχά (μέσος): 4 συμμετοχές

Τόλμπα Μάγκντι (μέσος): 112 συμμετοχές, 17 γκολ

Στο τέλος της περιόδου, ο Μάγκντι επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη φέρνοντας τα αδέρφια Χασάν (Χοσάμ και Ιμπραχίμ). Έμειναν στον δικέφαλο για μία σεζόν (1990-1991), χωρίς να βοηθήσουν αρκετά και έτσι στο τέλος αποχώρησαν.

Χασάν Ιμπραχίμ (αμυντικός): 26 συμμετοχές, 6 γκολ

Χασάν Χοσάμ (επιθετικός): 19 συμμετοχές, 5 γκολ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΛΕΦΤΑ

Οι επτά Αιγύπτιοι του ΠΑΟΚ

Πέρασαν περίπου οκτώ χρόνια για να ξαναπάρει παίκτη από την Αίγυπτο ο ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Σάμπρι Αμπντέλ που έμεινε στην Ελλάδα μόλις για έξι μήνες και αυτό γιατί η Μπενφίκα τον ήθελε σαν... τρελή.

Έτσι στα ταμεία του δικέφαλου μπήκε 1 δις δραχμές ( περίπου 3.000.000€ ) με τον παίκτη να μετρά στον ΠΑΟΚ 17 συμμετοχές και 6 γκολ.

Η επόμενη και τελευταία φουρνιά ήταν τη σεζόν 2004-2005 με τους Σικαμπάλα Μαχμούντ Αμπντέλ Ραζέκ Φαντλάλα ( όνομα... σιδηρόδρομος) και Μέγκαχεντ Αμίρ Αζμί να αποκτούνται από τον δικέφαλο.

Ο Σικαμπάλα έκανε απίστευτα πράγματα με τη μπάλα στα πόδια, αλλά ο άστατος χαρακτήρας του τον εμπόδισε από το να κάνει καριέρα. Έπαιξε 28 ματς με 4 γκολ στην Θεσσαλονίκη, ενώ τον Γενάρη του 2007 επέστρεψε στην πατρίδα του για την Ζάμαλεκ ( ήταν να παίξει αρχικά στην Αλ Αχλί).

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ δεν είχε συναινέσει σε κάτι τέτοιο με τις εμπλεκόμενες πλευρές να πάνε στα δικαστήρια ( είχε εκδοθεί παράνομα δελτίο στον ποδοσφαιριστή) και τον δικέφαλο να δικαιώνεται αργότερα και να παίρνει περίπου 900.000€ ως αποζημίωση, ενώ ο παίκτης τιμωρήθηκε με απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες για έξι μήνες.

Όσον αφορά τον Μέγκαχεντ, έπαιξε σε 36 αγώνες με τον ΠΑΟΚ και πουλήθηκε στην Αλ Σαμπάμπ για 600.000€ αρκετούς μήνες αργότερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK