Οι πέντε 11άδες του Σαββίδη

Ο ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη στην... τσέπη του, μπαίνει στην ένατη μεταγραφική περίοδο και καλείται να δείξει οτι έχει πάρει τα μαθήματά του από τους προηγούμενες οκτώ, στις οποίες αποκτήθηκαν – με κάθε μορφή που υπάρχει - συνολικά 55 ποδοσφαιριστές. Ο Αντώνης Τσακαλέας θυμάται!

Οι πέντε 11άδες του Σαββίδη

Με τον Ιβάν Σαββίδη στην...τσέπη του ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει οτι έχει πάρει τα μαθήματά του από τους προηγούμενες οκτώ, στις οποίες αποκτήθηκαν – με κάθε μορφή που υπάρχει - συνολικά 55 ποδοσφαιριστές. Οι λίστες με τις πιο ακριβές μεταγραφές, με τους παίκτες που... έβγαλαν τα λεφτά τους βάση συμμετοχών, εκείνους που έφεραν στα ταμεία του Δικεφάλου του βορρά χρήματα, εκείνους που... έβγαλαν και με το παραπάνω τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να φορέσουν την ασπρόμαυρη φανέλα και εκείνους για τους οποίους άπαντες έχουν μετανιώσει...

TOP-5 ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Φερνάντο Βαρέλα

Αυτή δεν ήταν μεταγραφή, αλλά...σήριαλ με τα όλα του. Ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός είναι από τους παίκτες που μπήκαν στις λίστες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ μέσα από το τμήμα σκάουτινγκ. Οι ασπρόμαυροι τον είχαν “σκανάρει” από την σεζόν 2015-16, όταν και έγιναν αρκετά ταξίδια στην Ρουμανία για χάρη του. Και αυτή τη στιγμή που αγωνιζόταν στην Στεάουα του Τζίτζι Μπεκάλι, οι πιθανότητες να μην είχαμε σήριαλ ήταν λίγες. Ο ισχυρός άνδρας της Στεάουα έδωσε...σόου μέχρι να γίνει η μεταγραφή. ΠΑΟΚ και Στεάουα έκαναν προετοιμασία στην Ολλανδία και διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε φιλικό παιχνίδι που έληξε με το χορταστικό 4-3 υπέρ των Ρουμάνων. Η άμυνα του ΠΑΟΚ δέχθηκε και τα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και η ανάγκη απόκτησης αμυντικού “φούντωσε”. Ο Μπεκάλι, τη μια ζητούσε 2 εκ. Ευρώ, την άλλη έλεγε πως δεν θα τον παραχωρήσει ούτε με 3 εκ. Ευρώ και στο τέλος οι δυο πλευρές, αφού έβαλαν και έβγαλαν από το τραπέζι τον Δημήτρη Χατζηισαΐα (που προοριζόταν για έμψυχο αντάλλαγμα) έφτασαν σε συμφωνία ύψους 1.4 εκ. Ευρώ, ένα ποσό για το οποίο ακόμα και εντός ΠΑΟΚ υπήρχαν διαφωνίες για το αν θα έπρεπε να δοθεί.

Μαρίν Λέοβατς

Αν και βρίσκεται στο τοπ των ακριβών μεταγραφών, η συγκεκριμένη ήταν μάλλον “αντιεμπορική”. Ούτε επιθετικός ή εξτρέμ είναι ο Λέοβατς, ούτε καν ένα “Βραζιλιάνικο”μπακ, που να ανεβοκατεβαίνει την γραμμή για να κάνει πρωτοσέλιδα πλην της ημέρας που γίνεται γνωστό το όνομά του. Η υπόθεση Μαρίν Λέοβατς είναι από εκείνες που φέρουν στο ακέραιο την σφραγίδα της συνεργασίας του Φρανκ Άρνεσεν με τον Ιγκόρ Τούντορ. Και δεν είναι και πολλές οι κινήσεις που έγιναν από κοινού από τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή. Τα 1,4 εκ. Ευρώ ποιυ δαπανήθηκαν δεν έχουν ακόμα “βγει”, με τον Λέοβατς να ταλαιπωρείται από τον ίδιο τον άνθρωπο που τον έφερε στον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα ο παίκτης να φτάσει να...πανηγυρίζει όταν ο Τούντορ απομακρίνθηκε από την τεχνική ηγεσία, με εντολή της οποίας έπαιζε ως φουλ μπακ, με τις επιδόσεις του να είναι πολλές φορές κάτω του μετρίου. Ως ακραίος μπακ δείχνει σταθερότητα, αλλά..χάνει σε σύγκριση με τον Λέο Μάτος. Στον ΠΑΟΚ, πάντως, δεν θα έλεγαν όχι σε παραχώρησή του, αν βρεθεί πρόταση που να πλησιάζει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του.

Οι πέντε 11άδες του Σαββίδη
MOTIONTEAM

Γκόικο Τσίμιροτ

Ο Βόσνιος μπορεί κάλλιστα να... πιστωθεί ως μια από τις παρακαταθήκες του Φρανκ Άρνεσεν στον ΠΑΟΚ. Ο Δανός έκανε το παιχνίδι του στην συγκεκριμένη υπόθεση, όταν και με το τρόπο του έκανε τους ανθρώπους της Σεράγεβο τα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη για να παραχωρήσουν τον Γκόικο Τσίμιροτ στον Δικέφαλο του βορρά, αντί να... κουβαληθεί ο ΠΑΟΚ στη Βοσνία για χάρη του. Ο Άρνεσεν, όταν οι Βόσνιοι γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον των ασπρόμαυρων για τον παίκτη, βγήκε να δήλωσε οτι αποσύρεται από την υπόθεση, θέλοντάς να αποφύγει τον πλειστηριασμό που επιχείρησε η Σεράγεβο, και μια εβδομάδα αργότερα, αφού είδαν οτι το κόλπο δεν έπιασε, οι Βόσνιοι έμειναν στις αρχικές απαιτήσεις τους και η μεταγραφή “έκλεισε” στα 1,3 εκ. Ευρώ, για έναν παίκτη που δείχνει πως σύντομα θα φέρει χρήματα στα ταμεία του ΠΑΟΚ.

Μίροσλαβ Στοχ

Για τον βραχύσωμο Σλοβάκο, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε υψηλό “ενοίκιο” και δε νομίζω κανείς να μετάνιωσε γι' αυτό. Ο Μίροσβαλ Στοχ πραγματοποίησε πολλά από τα οποία “υποσχόταν” το βιογραφικό του, και έκανε μια “γεμάτη” χρονιά στον Δικέφαλο του βορρά, η οποία ολοκληρώθηκε με... άσχημη γεύση για την ομάδα. Οι ασπρόμαυροι είχαν δαπανήσει ένα εκ. Ευρώ για να τον αποκτήσουν για ένα χρόνο και είχαν φτάσει σε σημείο να ανανεώσουν τον δανεισμό του, το καλοκαίρι του 2014, όταν και μπήκε βέτο από τον τότε προπονητή του ΠΑΟΚ, Άγγελο Αναστασιάδη. Ο Στοχ είχε πετύχει 10 γκολ στις 46 εμφανίσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα την σεζόν 2013-14 στην οποία και ήταν κάτοικος Τούμπας.

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFFS)
(ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFFS) (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Σέκου Ολίσε

Θα μπορούσε κάλιστα να μπει και στη λίστα με τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις, αλλά ο βαθμό τηα απογοήτευσης έχει να κάνει κυρίως με τα χρήματα που δαπανήθηκαν όχι για να πρωτοβρεθεί στη Τούμπα, τον Ιανουάριο του 2013, αλλά για να παραμείνει. Ο Σέκου Ολίσε κόστισε στον ΠΑΟΚ ένα εκ. Ευρώ, καθώς αυτή ήταν η συμφωνία που...πέτυχε ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ με τους ιθύνοντες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για χάρη του Λιβεριανού ακραίου. Ο Ολίσε πέτυχε 6 γκολ στις 38 εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να δικαιολογήσει ούτε καν τα μισά χρήματα τα οποία δαπανήθηκαν για χάρη του. Αν υπάρχει κάτι που έχει μείνει είναι...οι πλάκες που έκανε, αλλά και αυτές που δέχθηκε, κυρίως από τον Κώστα Κατσουράνη.

TOP 5 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Γιώργος Τζαβέλλας

Το...πρόσωπο των τελευταίων ημερών, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Γιώργος Τζαβέλλας έγραψε 116 συμμετοχές, πετυχαίνοντας έξι γκολ στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ, η οποία αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί, αν και με βάση με το συμβόλαιο που είχε υπογραψει πριν απο ένα μήνα, ήταν ο παίκτης που θα έφευγε τελευταίος από όλο το ρόστερ, καθώς είναι ο μοναδικός του οποίου η σύμβαση με τον Δικέφαλο του βορρά ολοκληρώνεται το 2020. Στον ΠΑΟΚ βρέθηκε ως αριστερό μπακ και μια εκ των μεταγραφών των ασπρόμαυρων το καλοκαίρι του 2013 (μάλιστα στο φινάλε της περιόδου με περιπετιώδη τρόπο) και θα φύγει ως κεντρικός αμυντικός και ένας εκ των αρχηγών.

Μιγκέλ Βίτορ

Ο Πορτογάλος εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ με.. ένα χρόνο καθυστέρηση. Ο Γιώργος Γεωργιάδης τον ήθελε από το 2012 στην Τούμπα αλλά περίμενε μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβολαιό του με την Μπενφίκα, και τον πήγε στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2013. Σημείωσε 116 συμμετοχές και πέτυχε εννιά γκολ στην τριετία στην οποία παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο Βίτορ ήταν από τις περιπτώσεις παικτών του “7 στα 10” που δεν θα έφτανε συχνά στο “8” αλλά και δεν θα έπεφτε στο “6”, με τον ΠΑΟΚ να προχωρά στην αντικατάστασή του, επιλέγοντας να μην το προτείνει νέο συμβόλαιο.

Οι πέντε 11άδες του Σαββίδη
MOTIONTEAM

Αλέξανδρος Τζιόλης

Ο ψηλόσωμος αμυντικός μέσος έχει φορέσει 111 φορές την φανέλα του ΠΑΟΚ, μετρώντας και τέσσερα γκολ, και από το καλοκαίρι βρίσκεται στον πάγο. Το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι και ανανεώθηκε αυτόματα για ένα χρόνο με βάση την ρήτρα συμμετοχών που υπήρχε. Ο Βλάνταν Ίβιτς τον έθεσε στο περιθώβριο, ο Τζιόλης δεν βρήκε ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του και τώρα θα κάνει ένα προσπάθεια. Από το καλοκαίρι του 2013 και για τρια χρόνια, με εξαίρεση ένα εξάμηνο στο οποίο παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Καϊσερίσπορ, αποτελούσε αναπόσταστο γρανάζι της μεσαίας γραμμής, μαζί με τον Κάτσε.

Γιάννης Σκόνδρας

Ο Τρικαλινός ακραίος αμυντικός βρέθηκε στην Τούμπα έχοντας την ταμπέλα του πλέον ελπιοδοφόρου δεξιού μπακ της “σειράς” του, με τον ΠΑΟΚ να τον αποκτά από τον Ατρόμητο έναντι 300.000 Ευρώ. Πλέον βρίσκεται στα...αζήτητα του ΠΑΟΚ, καθώς δεν μπόρεσε να βρει ομάδα το περασμένο καλοκαίρι όταν και μπήκε στη λίστα των “κομμένων”, με την πορεία του να είναι καθοδική. Έγραψε 93 συμμετοχές και 2 γκολ στον ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει την καριέρα που πολλοί περίμεναν από εκείνον.

Ρόμπερτ Μακ

Όταν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, με τους ασπρόμαυρους να τον βρίσκουν στο ρόστερ της υποβιβασμένης Νυρεμβέργης το καλοκαίρι του 2014, δεν έκανε “γκελ”. Ούτε “όνομα” ήταν, ούτε γεμάτο βιογραφικό είχε, αλλά η καταγωγή και η πορεία του θύμιζε... Στοχ. Στον ΠΑΟΚ έγρψε 81 συμμετοχές και πέτυχε 28 τέρματα, έχοντας μια πορεία καλύτερη από αυτή που θα περίμεναν τόσο οι ασπρόμαυροι όσο ακόμα και εκείνος, καθώς στην Τούμπα πήγε ως εξτρέμ και έφυγε ως ακραίος επιθετικός.

TOP 3 EΣΟΔΩΝ

ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE)ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / ΛΟΥΚΑΣ  (MOTION TEAM )
ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE)ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / ΛΟΥΚΑΣ (MOTION TEAM ) MOTIONTEAM

Λούκας Πέρεθ

Ο Ισπανός εξτρέμ ανήκει στη λίστα των παικτών που απέκτησε ο ΠΑΟΚ αφού πρώτα τον αντιμετώπισε σε ματς στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν πολλοί παίκτες, όμως ο Λούκας Πέρεθ ξεχωρίζει. Με 12 γκολ στους 51 αγώνες στους οποίους φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Λούκας βγήκε από την.. .παγωμένη Ουκρανία όπου και είχε βρεθεί για λογαριασμό της Καρπάτι, και έκανε την Λα Κορούνια, ομάδα της πόλης από την οποία κατάγεται, να... ξηλωθεί για τα δεδομένα της, με τέτοιο τρόπο που έκανε τον Δικέφαλο του βορρά να βάλει τρει φορές χρήματα στα ταμεία του. Αρχικά η Ντέπορ κάλυψε μέρος του συμβολαίου του Λούκας όταν τον απέκτησε με την μροφή δανεισμού. Ακολούθως έδωσε στον ΠΑΟΚ 1,5 εκ. Ευρώ για να αποκτήσει το 70% των δικαιωμάτων του και τέλος τον παραχώρησε στην Άρσεναλ έναντι 20 εκ. Ευρώ, με αποτέλεσμα τα 6 εκ από αυτά να φτάσουν στα ταμεία του Δικεφάλου του βορρά, που “καρπώθηκε” 7.5 εκ. Ευρώ για παίκτη που απέκτησε έναντι 7000.000 Ευρώ.

Ρόμπερτ Μακ

Η μεταγραφή του Ρόμπερτ Μακ στην Ζενίτ Αγιας Πετρούπολης θα πρέπει να αποτελεί οδηγό για τον ΠΑΟΚ. Στα μισά της περσινής σεζόν, όταν και ο Μακ ήταν “καυτός” οι ασπρόμαυροι τον κάλεσαν για συζητήσεις. Ο Σλοβάκος ξεκαθάρισε πως θέλει να πάρει μεταγραφή και.... όμορφα και ωραία, όλες οι πλευρές δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Μακ συνέχισε το...έργο του, ο ΠΑΟΚ τον στήριξε, ο Λούμπος Μίχελ άνοιξε την ατζέντα τουμ και η Ζενίτ έδωσε στον ΠΑΟΚ 10 φορές τα χρήματα που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τον Μακ από την Νυρεμβέρη.

Οι πέντε 11άδες του Σαββίδη
MOTIONTEAM

Ρόμπιν Όλσεν

Ο Σουηδός γκολκίπερ έμεινε για μόλις έξι μήνες στην Τούμπα. Αποκτήθηκε με τις προσδοκίες να είναι μεγάλες, καθώς ο ΠΑΟΚ κατέβαλε κοντά στις 700.000 Ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μάλμε, με την οποία αγωνίστηκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το βιογραφικό του ήταν ικανοποιητικότατο, αλλά ο Σκανδιναβός ποτέ δεν κατάφερε να δέσει στην Ελληνική πραγματικότητα. Η μέτρια παρουσία του κάτω από τα δοκάρια της εστίας του ΠΑΟΚ δεν... έριξε τις μετοχές του στο βορρά, με τον Κοπεγχάγη να καταβάλλει συνολικά 700.000 Ευρυώ, αρχικά για να τον αποκτήσει ως δανεικό και στην συνέχεια για να τον κάνει δικό της, με τον Όλσεν να φέριε στα ταμεία του ΠΑΟΚ σχεδόν στο ακέραιο τα χρήματα που δαπανήθηκαν για εκείνον.

TOP 5 VALUE FOR MONEY

Οι πέντε 11άδες του Σαββίδη
MOTIONTEAM

Γκάρι Ροντρίγκες

Ο Αφρικανός εξτρέμ θα μπορούσε να βρισκόταν και στην λίστα των παικτών που έχουν φέρει έσοδα στον ΠΑΟΚ, όμως οι ασπρόμαυροι έκριναν πως μπορούν να πάρουν περισσότερα από τα σχεδόν 1,8 εκ. Ευρώ που είδαν να τους προτείνονται. Ο Ροντρίγκες αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, θεωρητικά ως ελεύθερος, με τους ασπρόμαυρους να δίνουν σε μορφή μπόνους στον παίκτη περίπου 300.000 Ευρώ, που ήταν τα χρήματα που διεκδικούσε μέσω δικαστηρίων από την Έλτσε, η οποία υποβιβάστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Με 13 γκολ σε 58 αγώνες, και εμφανίσεις στις οποίες δείχνει οτι μαθαίνει να τιθασεύει την ταχύτητά του, ο Ροντρίγκες δείχνει ικανός να επιστρέψει σε πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, από όπου και αποχώρησε για να βρεθεί στον ΠΑΟΚ.

Φακούντο Περέιρα

Ο Αργεντινός αποκτήθηκε ως ελέυθερος, δυο χρόνια μετά τη πρώτη φορά που μπήκε στα ασπρόμαυρα ραντάρ. Μπορεί τις περισσότερες φορές να έρχεται από τον πάγκο, και να μην αποτελεί πρώτη επιλογή για τον Βλάνταν Ίβιτς, όμως δείχνει ικανός να προσφέρει αυτά που κάθε φορά ζητά ο προπονητής αππό εκείνον. Με 15 γκολ σε 54 παιχνίδια, και καλές εκτελέσεις πάσης φύσεως στημένων, ο Περέιρα ήταν μια μεταγραφή για την οποία ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε και έχει πάρει αρκετά.

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFFS)
(ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFFS) (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ζβόνιμιρ Βούκιτς

Ο Σέρβος επιθετικός βρέθηκε στη δύση της καριέρας του στον ΠΑΟΚ, και μάλιστα από τα... “αζήτητα”, καθώς είχε μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2012, και ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2013. Η...”γριά κότα” είχε μπόλικο “ζουμί” να δώσει. Σε 45 παιχνίδια πέτυχε 17 γκολ, πολλά εκ των οποίων ήρθαν σε στιγμές που το σκορ ήταν ισόπαλο, με τον Βούκιτς να έχει ξεχωριστή νθέση στις καρδιές των φιλάθλων, όπως κάθε παίκτης που φωνάζει παρών στα δύσκολα, στα ζόρικα, όταν η μπάλα “καίει”

Λεο Μάτος

Η αίσθηση ότι μια ομάδα “προλαβαίνει” έναν παίκτη πριν απο άλλες, πολλές φορές δημιουργείται και εντέχνως για να δοθεί αξία στον παίκτη. Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε για τον Λέο Μάτος πριν ακόμα “σκάσει το κανόνι” στην Ντνίπρο. Ο Λούμπος Μϊχελ έβαζε το χέρι του στη φωτιά οτι ο Βραζιλιάνος είναι “ό,τι λείπει” από τον ΠΑΟΚ στη θέση του, και έχει δικαιωθεί. Τα 5 γκολ σε 21 συμμετοχές παραπέμπουν σε αριθμούς μεσοεπιθετικού, με τον Μάτος να αγωνίζεται ως δεξί μπακ, αλλά ουσιαστικά απλά..ξεκινά απο εκεί, αλλά επιστρέφει κιόλας όταν πρέπει.

Οι πέντε 11άδες του Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κώστας Κατσουράνης

Η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη, που είχε αδυναμία στους διεθνείς και μόλις έμαθε πως ο Πατρινός τα έχει “σπάσει” με τους “πράσινους” και έμεινε ελεύθερος Νοέμβρη μήνα, έκανε αμέσως κίνηση. Σε 70 εμφανίσεις, ο “Κατσούρ” πέτυχε οκτώ γκολ, αγωνιζόμενος είτε στη μεσαία γραμμή είτε στο κέντρο της άμυνας.

ΤOP 5 ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Ίνιγο Λόπεθ

Ο Ισπανός ήταν η πρώτη, χρονικά, μεταγραφή του ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2013, στο οποίο οι ασπρόμαυροι είχαν στα χέρια τους το εισιτήριο για την Γ' προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λόπεθ (που είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος) ήρθε για να καλύψει τη θέση στο κέντρο της άμυνας. Αποκτήθηκε στις αρχές Ιουλίου και στα τέλη Αυγούστου οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ...του είπαν να βρει ομάδα. Αυτό και μόνο, λέει πολλά. Αποχώρησε, αφού έγραψε 5 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Μάαρτεν Μάρτενς

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ έναντι 700.000 Ευρώ τον Ιανουάριο του 2014, με το βιογραφικό του στα 7,5 χρόνια που βρισκόταν στην Άλκμααρ να είναι γεμάτο από συμμετοχές και δημιουργία φάσεων. Μάλιστα, στο πρώτο μισό της σεζόν 2013-14, είχε δείξει οτι είχε αφήσει πίσω του τον τραυματισμό της περασμένης σεζόν. Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε μαζί του για να τον αποκτήσει τον καλοκαίρι του 2014, αλλά τελικά τον πήρε στην Τούμπα πριν τελειώσει το συμβόλαιό του με την Άλκμααρ. Ο Βέλγος δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει την ικανοποίηση των ασπρόμαυρων για την απόκτησή του. Τα προβλήματα τραυματισμών είχαν επιστρέψει και ο ίδιος δεν θύμιζε σε τίποτα το “μαέστρο” της μεσοεπιθετικής γραμμής των Ολλανδών. Έγραψε 24 συμμετοχές και πέτυχε 3 γκολ πριν δοθεί δανεικός στην Σερκλ Μπριζ και ακολούθως κρεμάσει πρόωρα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Οι πέντε 11άδες του Σαββίδη
MOTIONTEAM

Χέντβιγκες Μαντούρο

Τον Ιανουάριο του 2014, ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Ολλανδό μέσο, η καριέρα του οποίου είχε πτωτική πορεία ανσκεφτεί κανείς πως αγωνίστηκε σε Άγιαξ, Βαλένθια και Σεβίλλη. Ένα πρόβλημα στην καρδιά τον είχε αφήσει πίσω και ο Χούουμπ Στέφενς, τον Ιανουάριο του 2014, ήλπιζε πως θα βρει στο πρόσωπο του Μαντούρο όσα δεν έβρισκε σε αυτό του Τζιόλη, καθώς ουσιαστικά εκείνον αντικατέστησε. Ο Μαντούρο έγραψε 33 συμμετοχές στον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας 4 γκολ, αλλά στο διάστημα που βρισκόταν στη Τούμπα, όσες φορές δεν ήταν διαθέσιμος, δεν γινόταν πρώτο θέμα...

Εγιάλ Γκολάσα

Ο Ισραηλινός μέσος αποτελεί ένα από τα κλασικά παραδείγματα παικτών που δεν κατάφεραν να δείξουν το ταλέντο τους εκτός των συνόρων της χώρας τους. Ο ΠΑΟΚ δαπάνησε περίπου 450.000 Ευρώ για να αποκτήσει τον Εγιάλ Γκολάσα, ο οποίος έμεινε δυο σεζόν στον Δικέφαλο του βορρά και σε 50 εμφανίσεις δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Υπήρχαν συμπαίκτες του που έσταζαν μέλι για εκείνον και δεν μπορούσαν να καταβάλουν το λόγο για τον οποίο ο Γκολάσα... των προπονήσεων δεν έκανε ποτέ την εμφάνισή του στα παιχνίδια.

Έρικ Σάμπο

Ο ΠΑΟΚ έδωσε 700.000 Ευρώ για να αποκτήσει τον ψηλόσωμο μέσο, που ξεχώριζε από τους παίκτες την Σπάρτακ Τρνάβα, στα παιχνίδια των δυο ομάδων το καλοκαίρι του 2015. Ο Έρικ Σάμπο έμοιαζε να είναι μια κλάση πάνω από τους συμπαίκτες του, όμως στον ΠΑΟΚ έδειχνε πολλές φορές να είναι μια ταχύτητα κάτω σε ποδοσφαιρική σκέψη από τους νυν συμπαίκτες του. Ο Ιγκόρ Τούντορ επέμεινε στον Σλοβάκο σε βαθμό που να νομίζει κανείς πως το κάνει για να τον εκθέσει, καθώς υπήρχαν διαδοχικά παιχνίδια στα οποία ο Σάμπο δεν “τραβούσε”. Μετά απο 24 παιχνίδια και έναν χατ τρικ κόντρα στα Χανιά για το κύπελλο, ο Σάμπο παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK