Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

Είδωλο, σημείο αναφοράς, ηγέτης. Ο Πάμπλο Γκαρσία έχτισε μία εντελώς ξεχωριστή σχέση με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα σχεδόν πέντε χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά. Το Contra.gr αναζήτησε τις πηγές αυτής της ιδιαίτερης σχέσης.

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

1. Στις 21 Φεβρουαρίου του 2010 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας. Με νίκη γίνεται διεκδικητής του τίτλου. Ο Πάμπλο Γκαρσία παίρνει φανέλα βασικού παρά το γεγονός ότι δύο εβδομάδες πιο πριν έχει χάσει τη μητέρα του. Ο Ουρουγουανός μάλιστα πετυχαίνει ένα σπάνιο γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια, και ξεσπά κλοτσώντας τις διαφημιστικές πινακίδες. Ο κόσμος παραληρεί. Ο ΠΑΟΚ θα νικήσει 2-1 αλλά εν τέλει θα χάσει τον τίτλο.

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

2. Ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου του 2012 ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Κέρκυρα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Ο Δικέφαλος προέρχεται από διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα και ψάχνει τη νίκη για να ανακάμψει ψυχολογικά και βαθμολογικά. Το δρόμο προς τη νίκη ανοίγει ο Γκαρσία με απευθείας χτύπημα κόρνερ (!) στο 16'. Μαγεία.

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

3. Στη μακρινή Νορβηγία τον Ιούλιο του 2011, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα στο λάθος. Το εμπόδιο της Βαλερένγκα πρέπει να ξεπεραστεί για να προχωρήσει η ομάδα στο Europa League. Το δρόμο προς τη νίκη ανοίγει ο Βιερϊνια αλλά διάπλατο τον κάνει ο Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90.

4. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον Νοέμβριο του 2008 θα περάσει στην ιστορία. Οχι για το τελικό αποτέλεσμα αλλά για την περιβόητη πλέον μονομαχία του Γκαρσία με τον Ντιόγκο. Ο Ουρουγουανός καταφέρνει στον Βραζιλιάνο αγκωνιά στο στήθος, χειρονομία που συζητείται στην ποδοσφαιρική Ελλάδα για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά.

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

5. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στις 10 Μαϊου του 2009 για τα πλέι οφ στιγματίζεται από την αντιαθλητική συμπεριφορά του Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός κλοτσά και χτυπά τον Σιμάο εκτός φάσης και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 44'. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει την ήττα με 1-0 μέσα στην Τούμπα.

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

6. Στις 21 Νοεμβρίου του 2010 ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.Οι φίλοι των ερυθρόλευκων δεν αφήνουν τον Γκαρσία σε χλωρό κλαρί σ' όλο το παιχνίδι. Ο ίδιος κάνει μία κίνηση που συζητείται εντόνως, θέλοντας να δείξει ότι τα...προσόντα του είναι μεγάλα. Αλλη μία χρυσή σελίδα στις σχέσεις του με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ έχει ήδη γραφεί.

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

7. Αποθέωση για τον Πάμπλο. Οχι στην Τούμπα αλλά στο κλειστό της Πυλαίας όπου ο μπασκετικός ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΚΑΟΔ τον προηγούμενο Φλεβάρη. Η πρώτη μεγάλη κρίση των σχέσεών του με τον Γιώργο Δώνη έχει μόλις τελειώσει και ο Ουρουγουανός μετρά αντιδράσεις. Το κλειστό σείεται στην εικόνα του και μόνο. Το μήνυμα της εξέδρας είναι σαφές.

Οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ

Για πάντα στην καρδιά τους

* επιμέλεια: Χρύσανθος Δοβλέτογλου

Ο Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό των φίλων του "Δικεφάλου".

Στην περίπτωση του Γκαρσία τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Ο Ουρουγουανός ήρθε στην Τούμπα την σεζόν 2008-09, το καλοκαίρι κατά την διάρκεια του οποίου αποκτήθηκαν κι άλλοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Κοντρέρας και ο Μάρκος Αντόνιο και πρόλαβε να γράψει με την φανέλα του "Δικεφάλου" 151 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ποδοσφαιρική του αξία αδιαμφισβήτητη, όπως και ο ηγετικός του χαρακτήρας, αφού είχε την ευχέρεια να μεταδίδει στους συμπαίκτες του το πάθος του, κάτι που στις περισσότερες των περιπτώσεων βοηθούσε σημαντικά την ομάδα. Παράλληλα, πάντως, ήταν και εκρηκτικός χαρακτήρας, κάτι που, κυρίως, στο ξεκίνημα της καριέρας του στον ΠΑΟΚ κόστισε στον "Δικέφαλο".

Αποβολή Γκαρσία με Παναθηναϊκό

Ο κόσμος του "Δικεφάλου" έχει, πάντως, πολλούς λόγους να τον θυμάται. Εκτός του ότι αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ σε μία περίοδο που συνδυάστηκε με σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες, ταυτίστηκε απόλυτα με τον κόσμο που είδε στο προσωπό του έναν παίκτη πραγματικό αρχηγό εντός αγωνιστικού χώρου. Οι στιγμές που οι φίλοι του ΠΑΟΚ του έδειξαν τι σημαίνει γι' αυτούς ήταν πολλές και παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπο του Ουρουγουανού.

Γκαρσία με κόσμο

Πανό για Γκαρσία

Γκαρσία αποθέωση

Λατρεία για Γκαρσία

Γκαρσία στο "Καραϊσκάκης"

Τα έξι γκολ του

Το διάστημα που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία σημείωσε έξι τέρματα. Ενα κόντρα στον Πανθρακικό, ένα απέναντι στην ΑΕΚ, ένα με αντίπαλο την Καβάλα, ένα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ σε αγώνα με την Κέρκυρα, ένα με φάουλ στο ματς με την Βαλερένγκα και ένα απέναντι στον Παναθηναϊκό, το οποίο τόσο ο ίδιος, όσο και οι φίλοι του "Δικεφάλου" δεν θα το ξεχάσουν ποτέ, αφού το πέτυχε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του και ξέσπασε σε κλάματα.

Γκολ Γκαρσία με Παναθηναϊκό

Γκολ Γκαρσία με Καβάλα

Διαβάστε ακόμη:

Ο... Έλληνας Πάμπλο Γκαρσία

Η αποχώρηση Γκαρσία

Η συζήτηση για τον Γκαρσία

Τέλος ο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK