Τα πεπραγμένα των διεθνών του ΠΑΟΚ

"Η καθοδική πορεία της Εθνικής Ελλάδος συνεχίστηκε και στο Μπέλφαστ, όπου γνώρισε ήττα από την Βόρειο Ιρλανδία. “Αυτοκτόνησαν” Αλβανία και Σλοβακία, μπήκε στο κόλπο και πάλι η Σουηδία. Διαβάστε αναλυτικά την πορεία των διεθνών του ΠΑΟΚ.

Τα πεπραγμένα των διεθνών του ΠΑΟΚ
Μακ Πέλκας INTIME SPORTS

Με τον Δημήτρη Πέλκα να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής, η χώρα μας γνώρισε άλλη μία ήττα στον προκριματικό όμιλο, αυτή την φορά από την πρωτοπόρο Βόρεια Ιρλανδία, με 3-1, συνεχίζοντας να γράφει αρνητική ιστορία και θυμίζει παλιές, κακές εποχές.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και προσπάθησε μάταια να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση στο κέντρο καθώς οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και είχαν ισχυρότερο κίνητρο, σε σχέση με τους Έλληνες διεθνείς. Στο 70′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Πέλκας και στο 76′ ο Κλάους, με το σκορ ήδη στο 3-0. Στο 82′ ο αρχηγός του Δικεφάλου έχασε μία καλή ευκαιρία, με τον Αραβίδη στο 86′ να γράφει το τελικό 3-1 μετά από ασίστ του Τοροσίδη. Ο Στέλιος Κίτσιου δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Κώστα Τσάνα.

Η Σλοβακία κόντρα στην αδιάφορη Λευκορωσία έψαχνε την νίκη που θα της χάριζε την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. Στη Ζίλινα οι φίλαθλοι είχαν στήσει το δικό τους πάρτι από νωρίς, όμως ο Ντραγκούν είχε άλλα σχέδια. Αρχικά έσωσε πάνω στην γραμμή προσπάθεια του Μακ , ο οποίος αγωνίστηκε για 79′ αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του και στο 34′ ο αμυντικός των Λευκορώσων με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ό,τι και να δοκίμασαν οι Σλοβάκοι σταματούσε πάνω στον εξαιρετικό Γκορμπούνοφ και παρότι αγωνίστηκαν για 25 λεπτά με παίκτη παραπάνω δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα. Μία ήττα που εν μέρει μπορεί να μην τους στοιχίσει καθόλου, αρκεί να περάσουν την τελευταία αγωνιστική από την έδρα του Λουξεμβούργου. Ο Σάμπο έμεινε στον πάγκο της ομάδας.

Είχε χαρακτηριστεί ως το ματς του αιώνα για τους Αλβανούς. Το έκρυθμο σκηνικό και η έχθρα των φιλάθλων των δύο χωρών δημιούργησαν μία καυτή ατμόσφαιρα στο Ελμπασάν και όλοι περίμεναν ότι το κίνητρο των Αλβανών θα υπερισχύσει απέναντι στην αδιάφορη Σερβία. Με τον Εργκούς Κάτσε να περνάει αλλαγή στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, έχασαν αρκετές ευκαιρίες αλλά στο 91′ και στο 93′, οι Κολάροφ και Λιάγιτς χάρισαν μία μεγάλη νίκη γοήτρου στην Σερβία και έβαλαν του Αλβανούς σε περιπέτειες καθώς οι Δανοί μπορεί να ολοκλήρωσαν με ήττα στην Πορτογαλία τις υποχρεώσεις τους, ωστόσο προηγούνται με έναν βαθμό και έχουν και το πλεονέκτημα σε τυχόν ισοβαθμία.

Ο Ρόμπιν Όλσεν δεν αγωνιστηκε στην εκτός έδρας νίκη της Σουηδίας με 0-2 επί του Λιχτενστάιν. Οι Σουηδοί σε συνδυασμό με την ήττα του Μαυροβουνίου από την Αυστρία, διασφάλισαν μαθηματικά την τρίτη θέση και την τελευταία αγωνιστική περιμένουν ήττα της Ρωσίας από το αδιάφορο Μαυροβούνιο στην Μόσχα σε συνδυασμό με νίκη τους επί της Μολδαβίας για να αποφύγουν το μπαράζ.

Η Εθνική Ελλάδας U19 επιβλήθηκε στην Πάτρα της Ρωσίας με 2-1 σε φιλική αναμέτρηση. Ο Πατράλης πέρασε ως αλλαγή στο 70′, ο Τοπαλίδης δεν χρησιμοποιήθηκε και από πλευράς Ρώσων ο Μπατάεφ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 79′. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο (10.10) στο ίδιο γήπεδο για ένα ακόμη δυνατό τεστ.

Οι υποχρεώσεις των διεθνών του ΠΑΟΚ συνεχίζονται με την Ελλάδα να ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών κόντρα στην Ουγγαρία και την Αλβανία του Κατσε να θέλει νίκη πρόκριση στην Αρμενία. Τη Δευτέρα 12.10 παίζουν οι Μακ, Σάμπο, Όλσεν και το πρόγραμμα κλείνει με το ματς των Ελπίδων (Κ.Σαββίδης, Μυστακίδης, Χαρίσης) με την Πορτογαλία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK