ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Έτσι έρχεται ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ

Μπορεί ο δρόμος να είναι ανοιχτός, ωστόσο είναι... μακρύς, για την επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα δώσουν τέλος σε ενα μεταγραφικό σενάριο που κρατάει εδώ και 4,5 χρόνια!

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Έτσι έρχεται ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ

Αυτή τη φορά, το γαϊτανάκι δεν είναι μπερδεμένο. Το αντίθετο μάλιστα. Ο δρόμος (προς Θεσσαλονίκη) μοιάζει ανοικτός και το σκυλί (Βόλφσπουργκ) δεμένο.

Ακόμα και ανοικτός όμως, ο...δρόμος υπάρχει και ο Αντελίνο είναι στην αρχή του. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα δώσουν τέλος σε ενα μεταγραφικό σενάριο που κρατάει εδώ και 4,5 χρόνια!

ΑΣ ΤΟ... ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ

Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που στη μεταγραφή Βιεϊρίνια θα τη πάθουν όπως ο βοσκός με τον λύκο στην ιστορία του Αισώπου. Θα γυρίσει ο Αντελίνο στη Τούμπα, θα στηθεί υποδοχή και δε θα πάνε δίοτι έχουν διαβάσει τόσες πολλές φορές για "επιστροφή Βιεϊρίνια" που πλέον δε θα το πιστεύουν. Και δεν τους αδικώ.

Άλλοτε αυτή η κουβέντα χρησιμοποιήθηκε κατα το δοκούν είτε από τη μια είτε απο την άλλη πλευρά, άλλοτε δεν έγιναν συζητήσεις επιστροφής αλλά γράφτηκαν σενάρια, άλλοτε οι δυο πλευρές έφτασαν ενα βήμα πριν το deal και δε γράφτηκε λέξη. Αυτό το καλοκαίρι όμως, πολλά ειναι διαφορετικά.

ΑΣ ΤΟ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥΜΕ

Φέτος το καλοκαίρι, δεν ισχύουν πολλά από αυτά που φρέναραν την επιστροφή Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ. Και μιλάμε είτε για μικρά είτε για μεγάλα εμπόδια.

Υπήρχαν φορές που ο Πορτογάλος ρωτούσε για τον ΠΑΟΚ και υπήρχαν καλοκαίρια που ο ΠΑΟΚ ρωτούσε για τον Βιεϊρίνια. Φέτος όμως... ρώτησαν ο ένας τον άλλον. Και αυτό ειναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Ακόμα και έτσι, καλό θα ειναι να μπουν όλα τα δεδομένα δε μια σειρά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΟΛΦΣΠΟΥΡΓΚ

Η Γερμανική ομάδα έφτασε απο το ζενίθ στο ναδίρ μέσα σε σχεδόν δυο χρόνια. Από τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ στα μπαράζ παραμονής στην Μπουντεσλίγκα. Πλέον, μετράει τα ευρώ της ένα προς ένα και τα 2.200.000 ευρώ για 31χρονο δεξί μπακ της φαίνονται πολλά.

Στις αρχές του καλοκαιριού, τα ρεπορτάζ στην Γερμανία ανέφεραν οτι οι "λύκοι" ήθελαν απο τον Βιεϊρίνια να τους φέρει τα χρήματα του συμβόλαιο του προκειμένου να τον παραχωρήσουν. Τώρα που... οι μύγες παχύνανε, η Βόλφσπουργκ άρχισε να πέφτει. Και ίσως πέσει και άλλο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θέλει να γυρίσει στον ΠΑΟΚ. Όμως πρώτον ειναι επαγγελματίας και έχει και έναν εγωισμό. Στο κομμάτι του επαγγελματισμού του, ο Πορτογάλος βάζει μπόλικο νερό στο κρασί του και δέχεται "κούρεμα" αποδοχών της τάξης του 35% για να φτάσει κοντά στα 1.500.000 το χρόνο, χωρίς τα μπόνους. Στο κομμάτι του εγωισμού θέλει να δει και τον ΠΑΟΚ να κάνει κάτι. Να τον "διεκδικεί". Να νιώσει οτι γυρίζει ως πρωταθλητής Ευρώπης στο κάτω κάτω της γραφής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Βιεϊρίνια αλλά δεν ειναι στις προτεραιότητές του η συγκεκριμένη μεταγραφή. Εδώ και καιρό οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν εξηγήσει στον Πορτογάλο το σκεπτικό τους. Του έχουν γνωστοποιήσει οτι τόσα δίνουν σε εκείνον και τόσα στην Βόλφσπουργκ.

Το "τόσα" στον παίκτη ειναι κοντά στο 1.300.000 και το "τόσα" στην Βόλφσπουργκ ειναι κοντά στο 1.000.000. Την ημέρα που ο Λούμπος Μίχελ παρουσίαζε τον Αλεκσάνταρ Στανογιεβιτς, είχε επισημοποιήσει με δηλώσεις του τις κινήσεις του ΠΑΟΚ για τον Πορτογάλο αλλά παράλληλα είχε προχωρήσει το (πολύ πιο φθηνό μεν αλλά μιας σεζον δε) πρότζεκτ Μακ που ολοκληρώθηκε με την επιστροφή του Σλοβάκου.

ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Τις τελευταίες ημέρες, τα δημοσιεύματα στην Γερμανία μοιάζουν να λένε "τι θα γίνει βρε ΠΑΟΚ; Τον θέλεις τον Βιεϊρίνια;" Ουσιαστικά ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα. Ο ΠΑΟΚ δεν ειναι σε φάση... Βιεϊρίνια. Τον "καίει" να περάσει την Ολίμπικ και να τα βάλει όλα σε μια σειρά. Και στη σειρά θα είναι και ο Βιεϊρίνια, που θα "φτιάξει" τους φιλάθλους. Όσο περνάνε οι μέρες φαίνεται πως περισσότερο πηγαίνει η Βόλφσπουργκ και ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ παρά ο ΠΑΟΚ προς τα εκεί. Ακόμα και έτσι, τα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα.

Οι Γερμανοί ρίχνουν μέρα με τη μέρα τις απαιτήσεις τους, ο Βιεϊρίνια έχει βάλει και εκείνος νερό στο κρασί του και ο ΠΑΟΚ περιμένει. Και την Παρασκευή θα ξέρουμε αν ο δικέφαλος του βορρά θα ειναι σε θέση να περιμένει και άλλο για να δράσει την κατάλληλη στιγμή ή αν θα κάνει το βήμα που πρέπει.

ΥΓ: Ο Βιεϊρίνια δεν έχει πολλά παιδιά. Ένα έχει. Και ο Αντελίνο θα το έγραφε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης ακόμα και αν του προτείνει πενταετές συμβόλαιο η Μπαρτσελόνα. Διότι ακόμα και αν ο Πορτογάλος δεν ξαναπαίξει στον ΠΑΟΚ μέχρι να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έχει αποφασίσει να ζήσει στην Θεσσαλονίκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK