Όταν ο Βρύζας "σκότωσε" την Άρσεναλ (VIDEOS)

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997, ο ΠΑΟΚ "τρέλανε" την Ευρώπη, αφού απέκλεισε από τον 1ο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη μετέπειτα νταμπλούχο Αγγλίας, Άρσεναλ.

Όταν ο Βρύζας "σκότωσε" την Άρσεναλ (VIDEOS)

Δύο εβδομάδες πριν, ο Κώστας Φραντζέσκος είχε στείλει την προειδοποιητική βολή με τη νίκη στην Τούμπα και μάλιστα προπονητής της τότε ομάδας των "ασπρόμαυρων" ήταν ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Ο "δικέφαλος" προερχόταν από το 1-0 της Θεσσαλονίκης, αλλά στον επαναληπτικό που έγινε στο "Χάιμπουρι", βρέθηκε να χάνει με 1-0 από το τέρμα του Ντένις Μπέργκαμπ στο 22'.

Το παιχνίδι έδειχνε να οδεύει στην παράταση, αλλά ο νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ζήσης Βρύζας, έκανε μία εξαιρετική κίνηση και ένα άψογο πλασέ και νίκησε τον Ντέιβιντ Σίμαν.

Το τελικό 1-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και ανάγκασε τους "Times" του Λονδίνου γράψουν το περιβόητο πλέον "Zisis the end".

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Άρσεναλ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλουρ (86' Ανελκά), Πετί

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89' Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK