ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0 (VIDEOS)

Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, ο Στέφανος Αθανασιάδης και οι Περέιρα και Μακ σκόραραν και ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του στην Super League επικρατώντας 3-0 της Νίκης Βόλου στην άδεια Τούμπα.

ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 3-0 (VIDEOS)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με επιθετικές διαθέσεις και τους Κλάους, Περέιρα, Μακ και Σαλπιγγίδη στην γραμμή κρούσης. Μόλις στο 3' ο Περέιρα σέντραρε, ο Ρατς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 5' η μπάλα στρώθηκε στον Σαλπιγγίδη πλάγια μέσα στην περιοχη, ο διεθνής επιθετικός σούταρε χωρίς δεύτερη σκέψη, όμως, μπλόκαρε ο Ταμπάκης.

Ο Δικέφαλος είχε κλείσει τη Νίκη στο μισό γήπεδο και στο 9' ο Μακ ελίχθηκε από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε, αλλά ο Αθανασιάδης προ κενής εστίας έπιασε αέρα και όχι μπάλα. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 12', όταν ο Σκόνδρας σέντραρε, ο Περέιρα πήρε αφύλακτος την κεφαλιά, όμως, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ταμπάκη. Στο 17' ο Κλάους προσπάθησε να βρει τον Περέιρα στην μικρή περιοχή, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβαν και έβαλαν την προβολή οι αμυντικοί της Νίκης και στο ακριβώς επόμενο λεπτό μετά από κεφαλιά του Βίτορ, ο Αθανασιάδης έπεσε, όμως, για λίγα εκατοστά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στο 22'. Ο Μακ πάσαρε για τον Σαλπιγγίδη αριστερά, ο διεθνής επιθετικός σέντραρε, μετά από μπέρδεμα στην άμυνα της Νίκης η μπάλα στρώθηκε στον Αθανασιάδη ο οποίος πλάσαρε και έγραψε το 1-0, σημειώνοντας το τρίτο του σερί γκολ (είχε σκοράρει και κόντρα σε Ζίμπρου και Πλατανιά). Στο 34' οι φιλοξενούμενοι έγραψαν την πρώτη τελική τους προσπάθεια στο ματς, με ένα σουτ του Μέτσε που δεν ανησύχησε τον Γλύκο. Ο Μακ στο 37' μετά από εντυπωσιακό σλάλολ σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως, δεν βρήκε στόχο. Η Νίκη Βόλου στο 45' έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Η μπάλα στρώθηκε στον Μουζακίτη στο σημείο του πέναλτι, αλλά το πλασέ του ήταν χλιαρό και ο Γλύκος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Τζαβέλλας τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κατσικάς αντικατέστησε τον τραυματία Τζαβέλλα, για τον οποίο οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση δευτέρου βαθμού, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει σίγουρα έναν μήνα εκτός. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, “καθάρισε” το παιχνίδι με τον... άλλον συνήθη ύποπτο, πλην του Κλάους, Φακούντο Περέιρα. Μετά από σέντρα του Σκόνδρα στο 47', ο Αργεντινός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και σημείωσε το 2-0, πετυχαίνοντας το τέταρτο του σερί τέρμα, αφού είχε χριστεί σκόρερ και στους αγώνες με Καλλονή, Ζίμπρου και το φιλικό με Αιγινιακό.

Ακολούθησε καταιγισμός φάσεων. Αρχικά στο 50' σουτ του Σαλπιγγίδη, μετά από φανταστική ενέργεια του Μακ, πέρασε μόλις άουτ, στο 54' ο Περέιρα έφυγε μόνος απέναντι από τον Ταμπάκη, αλλά δεν κατάφερε να “κρεμάσει” τον πορτιέρο της Νίκης και το καρέ των χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε στο 55', με τον Σκούρτη να μην μπορεί να νικήσει τον Γλύκο σε τετ α τετ. Στο 65' μετά από σέντρα του Ρατς, ο Περέιρα για ελάχιστα εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα, χάνοντας την ευκαιρία να ξανασκοράρει. Ο Μακ είχε στο ενεργητικό του ακόμη μία πολύ καλή ενέργεια στο 75'. Ξεκίνησε από το κέντρο και αφού πέρασε όλη την άμυνα της Νίκης Βόλου, σούταρε, όμως, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στην αγκαλιά του Ταμπάκη.

Στην έτσι και αλλιώς εξαιρετική του εμφάνιση, ο Μακ πρόσθεσε και ένα γκολ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 80', γράφοντας το τελικό 3-0. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Αθανασιάδης, μετά από κράτημα του Ιβενς. Τελευταία φάση του αγώνα ήταν ένα χαμένο τετ α τετ του Σκόνδρα στο 88'.

MVP:

Ο τίτλος πάει στον Μακ, μιας και ήταν παντού μέσα στο γήπεδο και κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών του ΠΑΟΚ, ενώ σημείωσε με πέναλτι και το τρίτο γκολ του Δικεφάλου. Η παρουσία του Σλοβάκου σε συνδυασμό με την εκτελεστική δεινότητα των Κλάους, Περέιρα καθιστούν τον Δικέφαλο μία άκρως επικίνδυνη ομάδα.

Αδύναμος κρίκος:

Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Γουίλιαν Βλουτ, δεν έχει καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να παρουσιάσει έστω ένα μαχητικό σύνολο, ενώ χαρακτηριστικό της κακής διαχείρισης του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν ότι στο 24' προχώρησε σε αλλαγή αριστερού αμυντικού, χωρίς ο Σωτηράκος να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Σχόλιο:

Πολλές τελικές προσπάθειες και σήμερα για τον ΠΑΟΚ, που εάν καταφέρει να βρει γκολ και από άλλους παίκτες πλην των Αθανασιάδη και Περέιρα τα σκορ στα παιχνίδια του αναμένεται να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις. Από την άλλη πλευρά η Νίκη Βόλου ήταν τελειώς ακίνδυνη και προσπάθησε να βγει μπροστά με αξιώσεις μόνο μετά το 2-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας (46' λ.τ. Κατσικάς), Ρατς, Κάτσε, Τζιόλης (76' Μάρτενς), Μακ, Περέιρα. Σαλπιγγίδης (64' Τζανδάρης), Αθανασιάδης

Νίκη Βόλου (Βλουτ): Ταμπάκης, Σωτηράκος (24' Μαχλελής), Ίβενς, Αργύρης, Μαρινάκης, Μέτσε, Λάουξ, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης (51' Σταμπολζίεφ), Κοτσαρίδης, Σκούρτης (83' Κορέτα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK