Πέλκας: "Έχω βάλει πολύ υψηλούς στόχους"

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για τις φιλοδοξίες του, την συνύπαρξή του με τον Μπερμπάτοφ, την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Τούντορ, ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία την τρέχουσα σεζόν για τον ΠΑΟΚ θα είναι να μπoυν οι σωστές βάσεις.

Πέλκας: "Έχω βάλει πολύ υψηλούς στόχους"
INTIME SPORTS

Για την βελτίωσή του μετά το περασμά του από την Σετούμπαλ: «Πιο δυνατό, πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Όταν πας κάπου και είσαι μόνος σου, αλλάζεις γενικά, ωριμάζεις. Ίσως να φταίει και η ηλικία. Μπορεί να ήμουν έτοιμος στον ΠΑΟΚ».

Για τις ατομικές προπονήσεις που έκανε στην Πορτογαλία: «Ασχολήθηκαν μαζί μου, γιατί το ζητούσα εγώ. Υπήρχαν προπονητές που κάθονταν μαζί μου και δούλευαν. Και είναι κάτι που το κάνω και στον ΠΑΟΚ. Νομίζω όμως ότι περισσότερο απ’ όλα ήταν θέμα ηλικίας».

Για το πολύ καλό ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει την φετινή σεζόν: «Όταν είχα έρθει, ήθελα να καθιερωθώ, το είχα βάλει στοίχημα να παίξω στον ΠΑΟΚ. Την πρώτη μου χρονιά, έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα έγιναν όλα γρήγορα και ήρθε και η απαξίωση γρήγορα. Μετά ήθελα να πάω δανεικός, ήθελα να αγωνίζομαι, να αποδείξω ότι μπορώ».

Για την εμπιστοσύνη που του δείχνε ο Τούντορ: «Όταν αρχίζεις να παίζεις όλα σου ‘ρχονται. και η αυτοπεποίθηση και οι δυνάμεις, τα πάντα. Με βοήθησε πολύ και ο προπονητής. Δεν φοβήθηκε. Είδε αυτά που είδε, με έβαλε, με στήριξε και είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Για την παρουσία του Μπερμπάτοφ: «Τι να λέμε γι’ αυτόν τον άνθρωπο τώρα… Μιλάει και σε μένα όπως σε όλους τους παίκτες. Αλλά μόνο να κερδίσεις έχεις από αυτόν τον παίκτη. Δεν χάνει ποτέ τη μπάλα από τα πόδια. Είναι συνέχεια ξεμαρκάριστος. Ξέρει που πρέπει να βρίσκεται, πώς να μας καθοδηγεί να πιέσουμε. Έχει τρομερή εμπειρία. Για την ποιότητα δεν το συζητάω".

Για το αν έχει σκεφτεί ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ: «Το έχω στο μυαλό μου. Γι’ αυτό άλλωστε και έμεινα για να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Έχω βάλει πολύ υψηλούς στόχους. Ο πήχης δεν είναι να αγωνιστώ μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά σε ομάδα του εξωτερικού. Το να βάζεις στόχο να παίξεις πολύ ψηλά, δεν νομίζω ότι σημαίνει πώς… ψηλώνεσαι. Αυτό φαίνεται από το πώς κινείται και στον αγωνιστικό χώρο και στη ζωή του γενικά. Από το πώς είναι στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του, γιατί πραγματικά μόνο αυτοί τον γνωρίζουν. Αυτοί γνωρίζουν πώς είναι ένας άνθρωπος, αν έχει… ψηλώσει ή όχι».

Για τους ανθρώπους που τον στήριξαν στον ΠΑΟΚ: «Από τα 14 μου, αυτός που είχα πάντα δίπλα μου και τυχαίνει να τον έχω και φέτος είναι ο Δημήτρης Δανιηλίδης (σ.σ. νυν δεύτερος γυμναστής στην ομάδα και παλιότερα προπονητής στις Ακαδημίες). ‘Ήταν γυμναστής μου, μία χρονιά προπονητής μου. Με ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά αυτός ο προπονητής. Γνωρίζει τι μπορώ να κάνω. Επίσης, με βοήθησε πολύ και με στήριξε και ο Νίκος ο Κολομπούρδας. Εκτός ΠΑΟΚ ο Σταύροςο Παπαδόπουλος στα Γιαννιτσά με πίστευε πολύ και επέμενε για να έρθω στον ΠΑΟΚ".

Για την εξέλιξη που έχει η σεζόν μέχρι στιγμής: «Μείναμε λίγο πίσω στο πρωτάθλημα, είναι αλήθεια αυτό. Είμαστε, όμως, μέσα σε όλους τους στόχους. Ο ΠΑΟΚ είναι νέα ομάδα, χτίζεται. Τώρα ξεκινάει, θέλει υπομονή απ’ όλους. Και από τον κόσμο και από εμάς».

Για το τι θεωρεί επιτυχία για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Το ζητούμενο είναι να μπούνε σωστές βάσεις. Να λειτουργούν όλα σωστά. Το θέμα δεν είναι, για παράδειγμα, να πάρεις φέτος το Κύπελλο και να το ξαναπάρεις μετά από 20 χρόνια. Να υπάρχει μία βάση για να μεγαλώσει γενικά ο ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι χτυπάει κάθε χρόνο το Πρωτάθλημα, κάθε χρόνο το Κύπελλο, κάθε χρόνο να κάνεις μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Όχι φέτος να πάρουμε το Κύπελλο και μετά να διαλυθούν όλα την επόμενη χρόνια".

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή: «Άσχετα αν έχει την ιδιαιτερότητα ότι πρόκειται για ένα ματς με ομάδες από την ίδια πόλη, πάμε να κερδίσουμε… Δεν το συζητάω. Αν είμαστε σοβαροί πιστεύω θα το πάρουμε το ματς. Αρκεί να είμαστε σοβαροί και όλοι να δώσουν το 100%. Να μην μπούμε μέσα και πούμε «εντάξει, θα κερδίσουμε… Δεν έχουμε ελπίδες όποια κι αν ήταν αυτή η ομάδα».

Για τα δύσκολα ματς που ακολουθούν: «Στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικά τα δύο ματς με την Κράσνονταρ. Θεωρώ ότι πρέπει να πάρουμε 4 βαθμούς. Είτε εδώ, είτε εκεί. Στο σύνολο θέλουμε τέσσερις βαθμούς, για να έχουμε ελπίδες να προκριθούμε, αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολο. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, είναι δύσκολο το πρόγραμμα, ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μετά στην Τρίπολη. Τα αντιμετωπίζουμε ένα-ένα τα Ηρακλής παιχνίδια, θα έχουμε και την κούραση... Θα πρέπει να είναι έτοιμοι όλοι οι ποδοσφαιριστές να βοηθήσουν. Πρέπει να πάμε σε όλα τα ματς για να κερδίσουμε».

Για τις πρώτες εμπειρίες του από την Εθνική: «Έχω πει ότι στην Εθνική υπάρχει τρομερή ποιότητα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ καλοί. Το θέμα είναι να μπει τάξη, λείπει η οργάνωση από την Εθνική. Αυτό αντιλήφθηκα. Πρέπει να μπούνε σωστές βάσεις. Και δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αγωνίζομαι εδώ, να παίζω καλά στον ΠΑΟΚ και να πάει καλά η ομάδα και θα έρχονται και οι συμμετοχές στην Εθνική».

News 24/7

24MEDIA NETWORK