Πλήρωσε την άγνοιά του ο Γιακουμής

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ενημερωθεί για τα δύο θετικά δείγματα του 27χρονου τερματοφύλακα και τον είχε καλέσει σε απολογία. Τι ανέφερε ο παίκτης και ποια στάση κρατά ο "Δικέφαλος".

GEPA-10071363040 - ST.VEIT AM VOGAU,AUSTRIA,10.JUL.13 - FUSSBALL - Superliga, Superleague, FC Kopenhagen vs PAOK Saloniki, IFCS Trainingslager, Vorbereitungsspiel. Bild zeigt Giakoumis Asterios (PAOK). Foto: GEPA pictures/ Patrick Leuk
GEPA-10071363040 - ST.VEIT AM VOGAU,AUSTRIA,10.JUL.13 - FUSSBALL - Superliga, Superleague, FC Kopenhagen vs PAOK Saloniki, IFCS Trainingslager, Vorbereitungsspiel. Bild zeigt Giakoumis Asterios (PAOK). Foto: GEPA pictures/ Patrick Leuk INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ είχε ενημερωθεί εδώ και λίγο καιρό για τα δύο θετικά σε έλεγχο ντόπινγκ δείγματα του Αστέριου Γιακουμή από τον αγώνα του "Δικεφάλου" με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Κάλεσε σε απολογία τον παίκτη, καθώς με βάση τον κανονισμό της ομάδας ένα τέτοιο παράπτωμα θεωρείται πολύ σοβαρό και μπορεί να επιφέρει μέχρι και λύση συμβολαίου.

Ο 27χρονος γκολκίπερ ανταποκρίθηκε άμεσα, δεν αρνήθηκε ότι πήρε ένα συμπλήρωμα διατροφής και έδωσε δείγμα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στο συμπλήρωμα δεν αναγράφεται η ουσία μεθυλεξαναμίνη στην οποία ανιχνεύθηκε θετικός και γι' αυτό το δείγμα στάλθηκε για έλεγχο από τον οποίο αποδείχθηκε ότι, μολονότι δεν αναγράφεται, η ουσία υπάρχει.

Ο παίκτης ανέλαβε την ευθύνη ότι πήρε σκεύασμα χωρίς τη γνώση της ομάδας, ωστόσο στην ΠΑΕ αναγνωρίζουν ότι έχει ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι πρόκειται για σκεύασμα που πωλείται στο εμπόριο και εμφανίζει μόνο νόμιμες ουσίες.

Ποια στάση κρατά ο ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη τιμωρήσει βάσει εσωτερικού κανονισμού τον Γιακουμή που πήρε σκεύασμα εν αγνοία της. Επειδή ανάλογες περιπτώσεις έχουν τιμωρηθεί ελαφρά στο παρελθον, σε περιπτώσεις άλλων αθλητών και επειδή αποδεικνύεται ότι ο Γιακουμής έκανε χρήση του συμπληρώματος από αφέλεια κι όχι από εσκεμμένη προσπάθεια ντοπαρίσματος, ο επίσημος ΠΑΟΚ θα σταθεί στο πλευρό του για να πέσει στα μαλακά. Στην Τούμπα αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για εξαιρετικό χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Γιακουμής έχει αγωνιστεί μόνο σε ένα ματς φέτος (αυτό του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα 1926), ενώ συνολικά στα πέντε χρόνια του στον ΠΑΟΚ έχει τρεις συμμετοχές. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν υπάρχει διάθεση να λυθεί από τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χορηγεί σκευάσματα διατροφής στους ποδοσφαιριστές της. Είναι όμως απόλυτα ελεγχόμενα, ενώ τους υποβάλλει και σε έλεγχο ντόπινγκ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Γιακουμής

News 24/7

24MEDIA NETWORK