Ποιο σενάριο αφήνει εκτός πλέι οφ τον ΠΑΟΚ

Με τη νίκη του κόντρα στον Λεβαδειακό με 2-0, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με ενάμιση πόδι στα πλέι οφ της Super League. Υπάρχει ένα όμως σενάριο που αφήνει εκτός τον δικέφαλο. Διαβάστε αναλυτικά.

Ποιο σενάριο αφήνει εκτός πλέι οφ τον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χάρη σε δύο γκολ στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό και βρίσκεται με ενάμιση πόδι στα πλέι οφ. Με αυτό το τρίποντο ο δικέφαλος έφτασε τους 42 βαθμούς, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για το -5 που του επιβλήθηκε από τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και περιμένει λογικά τη Δευτέρα (11/4) να μάθει αν θα του επιστραφεί βαθμός ή βαθμοί. Εφόσον πάρει κάτι πίσω, τότε έχει κλειδώσει από τώρα τα πλέι οφ. Σε αντίθετη όμως περίπτωση, υπάρχει ενδεχόμενο οι Θεσσαλονικείς να μείνουν εκτός!

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Μόνο σε τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο. Και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη πως η έφεση του Ατρομήτου (επίσης του έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί για τα επεισόδια στο ματς με την ΑΕΚ) πιάσει τόπο και του επιστραφούν οι βαθμοί.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει λοιπόν την τελευταία αγωνιστική ο Ατρόμητος να νικήσει εκτός έδρας τον Πανιώνιο, ο ΠΑΣ Γιάννινα να φύγει νικητής από την έδρα της Ξάνθης και ο ΠΑΟΚ να χάσει εκτός από τον Πλατανιά.

Σε μια πιθανή τριπλή ισοβαθμία στους 42 βαθμούς λοιπόν, η βαθμολογία των τριών πάει ως εξής:

ΠΑΣ Γιάννινα - 9 βαθμοί (2 νίκες με Ατρόμητο, 1 νίκη και 1 ήττα με ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ - 7 βαθμοί (1 νίκη και μία ισοπαλία με Ατρόμητο, 1 νίκη και 1 ήττα με ΠΑΣ)

Ατρόμητος - 1 βαθμός (1 ισοπαλία και 1 ήττα με ΠΑΟΚ, 2 ήττες με ΠΑΣ)

Στα πλέι οφ θα έμπαινε ο ΠΑΣ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μόνο με Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι καθώς τον έχει νικήσει εκτός έδρας 1-2 και εντός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μόνο με ΠΑΣ, ο ΠΑΟΚ επίσης έχει το πάνω χέρι. Τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια μπορεί να έληξαν 3-1 (μία νίκη ο καθένας) όμως το επόμενο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση. Κι εκεί ο ΠΑΟΚ είναι στο +10 από τον ΠΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δείτε πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ
Δείτε όλα τα γκολ της 29ης αγωνιστικής

News 24/7

24MEDIA NETWORK