Πώς θα έρθει ο Βιεϊρίνια;

Μεταγραφική περίοδος ενόψει, ο Βιεϊρίνια έκανε την (επαν)εμφάνισή του στον ΠΑΟΚ και η κουβέντα για το αν θέλει να γυρίσει, ποιος τον θέλει, πόσα θέλει, πότε θέλει, άνοιξε! Βέβαια δεν είναι μια απλή μεταγραφή, αφού σε υποχρεώνει να πας για τίτλο. Γράφει ο Α. Τσακαλέας

Πώς θα έρθει ο Βιεϊρίνια;

Δυο πράγματα δεν λείπουν. Ο Μάρτης από την Σαρακοστή (ανέκαθεν) και(εδώ και τέσσερα χρόνια) ο Βιεϊρίνια από τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος παραχώρησε μια ακόμα συνέντευξη και επανέλαβε για μια ακόμα φορά όλα όσα είχε και ήθελε να πει για το μέλλον του. Πιο μεστός από κάθε άλλη φορά, πιο “to the point” από κάθε άλλη φορά.

Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΘΑ... ΓΥΡIΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Υπήρχαν φορές που έλεγε απλά τα “βασικά”. Έβγαζε τον τίτλο της συνέντευξης στο πρώτο λεπτό με αυτό το “θα γυρίσω στον ΠΑΟΚ”. Αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε σε αυτό, διότι όσες φορές το είχε κάνει, στο τέλος έβγαινε μπλεγμένος. Μέχρι που του χρέωσαν οτι εκείνος δεν ήθελε να γυρίσει στον ΠΑΟΚ.

Είναι άλλο το “δεν θέλω να γυρίσω στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή” και άλλο το “ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στην Βόλφσμπουργκ, η Βόλσφμπουργκ την δέχθηκε και ο Βιεϊρίνια είπε ότι δεν θέλει να γυρίσει στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή”. Για την ακρίβεια είναι η μέρα με τη νύχτα. Η ουσία όμως δεν είναι στο αν ήθελε ή δεν ήθελε ο Βιεϊρίνια να γυρίσει στον ΠΑΟΚ ή αν έκανε όχι πρόταση ο ΠΑΟΚ είτε στην Βόλσφμπουργκ είτε στον ίδιο τον Πορτογάλο. Είτε έχουν γίνει πολλά από τότε που ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να τον πουλήσει άρον – άρον για να μην τον πετάξει εκτός των 32 του Γιουρόπα Λιγκ η ΟΥΕΦΑ καθώς τα οικονομικά του δικεφάλου του βορρά πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.

Από τότε, ο Βιεϊρίνια έγινε από από δεξί εξτρέμ, δεξί μπακ, πέρασε δύσκολες στιγμές στο Βόλφσμπουργκ, άντεξε, ανέκαμψε και το καλοκαίρι πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Πορτογαλία. Στο Βόλφσμπουργκ έμεινε στο παρά ένα, καθώς έγιναν πολλά λίγο πριν την ανανέωση του συμβολαίου, με τους Γερμανούς να τον δοκιμάζουν, την Σάλκε να κάνει κίνηση την τελευταία στιγμή και την Βόλφσμπουργκ να λέει τη τελευταία κουβέντα όταν ένιωσε πίεση.

Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Για τον ΠΑΟΚ, η επιστροφή Βιεϊρίνια δεν είναι μια απλή υπόθεση. Και δεν αναφέρομαι στα όσα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να τον αποκτήσει από τον Βόλφσμπουργκ. Αναφέρομαι στα όσα θα ακολουθήσουν, σε όσα θα φέρει, μια πιθανή έλευση Βιεϊρίνια.

Ο Βιεϊρίνια θα φέρει αυτόματα και το οριστικό τέλος του “χαμηλά τη μπάλα”, το οριστικό τέλος του “στο τέλος θα κάνουμε ταμείο”. Μια πιθανή μεταγραφή Βιεϊρίνια, λόγω ονόματος, λόγο λατρείας του κόσμου, λόγω ποιότητας του παίκτη, είναι μεταγραφή “πάμε για πρωτάθλημα”. Είναι μεταξωτό βρακί και θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος να το φορέσει. Να σηκώσει το βάρος του “υποχρεωτικού” πρωταθλητισμού και όχι “ναι, αλλά...”.

Ο Βιεϊρίνια δεν θα είναι... έναν κούκος. Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ εφόσον αποφασίσει να κάνει μια μεταγραφή – υπέρβαση, διότι για τον Βιεϊρίνια δεν φτάνουν τα 1,4 που δόθηκαν για τον Βαρέλα και τον Λέοβατς, να έχει ήδη ετοιμάσει το έδαφος για να μην είναι η μοναδική μεταγραφή τέτοιου επιπέδου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΝ...

Μια μεταγραφή τύπου Βιεϊρίνια είναι... μεγάλη ευθύνη. Και θα πρέπει ο ΠΑΟΚ, ο οργανισμός του, να είναι πανέτοιμος για να τον αποκτήσει. Να τον βάλει σε ένα περιβάλλον που θα έχει ετοιμαστεί για πρωταθλητισμό και όχι “πρωταθλητισμό”.

Με Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει δικαίωμα, ή μάλλον την πολυτέλεια να “βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”, αλλά θα έχει ήδη πει με μια τέτοια κίνηση “πάω για τον τίτλο”. Τουλάχιστον έτσι θα ακουστεί μια τέτοια κίνηση. Ο δικέφαλος του βορρά έχει κάνει αρκετές καλές κινήσεις, αλλά μέχρι στιγμή δεν έχει κάνει ΤΗΝ μεταγραφή. Την ακριβή, την δύσκολη, του “ονόματος”.

Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ τους πρώτους μήνες παρουσίας του στον ΠΑΟΚ είχε “ψαχτεί” για τέτοιες μεταγραφές. Είχε δείξει ενδιαφέρον για τον Αμπουμπάκαρ και τον Φόσεν. Παίκτες για τους οποίους όταν ρώτησε, άκουσε ποσά που κατάλαβε πως ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τότε έτοιμος να δώσει διότι δεν είχε ετοιμάσει το περιβάλλον για τέτοιες κινήσεις, των 5 και των 7 εκ. Ευρώ. Γι' αυτό και ο Βιεϊρίνια είναι μεταξωτό βρακί. Διότι θα πρέπει και ο... πωπός του ΠΑΟΚ να γίνει επιδέξιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πριονοκορδέλα Άρνεσεν σε Μίχελ, Ιβιτς!
Βιεϊρίνια: "Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο του ΠΑΟΚ, με προσέγγισε ο Ολυμπιακός"

News 24/7

24MEDIA NETWORK