Ρατς: "Διψά για διακρίσεις ο Τούντορ"

Ο Ραζβάν Ρατς αναφέρθηκε στον Ιγκόρ Τούντορ, μίλησε για τον Φρανκ Άρνεσεν ενώ σχολίασε και την πολύ κακή περσινή σεζόν που είχε ο ΠΑΟΚ.

Ρατς: "Διψά για διακρίσεις ο Τούντορ"
ΡΑΤΣ-ΠΑΟΚ

Ο Ράζβαν Ρατς σχολίασε τις πρώτες ημέρες του Ιγκόρ Τούντορ και του Φρανκ Άρνεσεν στον ΠΑΟΚ, μίλησε για την περσινή κακή σεζόν και τα μαθήματα που πήρε και κατέληξε στον στόχο της φετινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα o Ρουμάνος είπε:

Για την νέα σεζόν

"Δεν αλλάζει η ευχή και η επιθυμία μου. Να κατακτήσουμε τίτλους ως ομάδα και σε ότι αφορά τους προσωπικούς μου στόχους να είμαι καλύτερος σε σχέση με πέρσι".

Για το αν χρειάζεται μεταγραφές ο ΠΑΟΚ

"Μου κάνεις μια ερώτηση που εύκολα μπορεί κανείς να παρεξηγήσει την απάντηση. Αν πω δηλαδή ότι χρειαζόμαστε παίκτες κάποιος μπορεί να το ερμηνεύσει ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου. Αν πω ότι δεν χρειαζόμαστε, επίσης μπορεί να κατηγορηθώ. Αλλά θα πω το απλό: ακόμη και σε κάθε μεγάλη ομάδα του κόσμου, κάθε ποιοτικός παίκτης είναι καλοδεχούμενος. Ποιοτικός. Στον ΠΑΟΚ πιστεύω ότι χρειάζεται να είμαστε ένα σύνολο 18-19 παικτών ίδιου υψηλού επιπέδου για να βγει η χρονιά. Έτσι ώστε όταν ένας τραυματίζεται ή δέχεται κάρτες να τον αντικαθιστά ο άλλος χωρίς οι υπόλοιποι παίκτες στην ενδεκάδα να προβληματίζονται για το αν θα έχει καλυφθεί το κενό. Να νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη".

Για το γιατί ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τελευταίος στα πλέι οφ ενώ τον Δεκέμβρη ήταν στο +5 από την δεύτερη θέση

"Έχω δεχθεί αρκετές ερωτήσεις για αυτό. Πώς δηλαδή ενώ η ομάδα άρχισε καλά τη χρονιά τελείωσε τελευταία. Η απάντηση είναι απλή για μένα: Δεν μπορείς με 14 παίκτες να βγάλεις τρεις διοργανώσεις. Σε κάποια στιγμή οι ίδιοι παίκτες έπρεπε να παίζουν κάθε τρεις μέρες επίσημο αγώνα".

"Δεν είχαμε λύσεις όταν κάποιος τραυματίζονταν ή είχε κάρτες. Συνεχόμενα ματς σημαίνει και κούραση και αυτό έφταιξε. Γι' αυτό και παρουσιαστήκαμε έτσι στα πλέι οφ. Η κούραση δεν ήταν η μοναδική δικαιολογία για την αποτυχημένη χρονιά. Ήταν και αυτή μια αιτία. Έγιναν λάθη, φταίμε και εμείς αλλά προσωπικά αυτό που θέλω είναι να μην τα επαναλάβουμε. Στο ποδόσφαιρο κάνεις και λάθη και ως ομάδα και ατομικά αλλά θεωρώ ότι ο στόχος μας είναι να μάθουμε από αυτά και όχι να ζούμε με αυτά μην μπορώντας να τα ξεπεράσουμε".

Για την περσινή κακή σεζόν

"Διδάχθηκα πολλά μαθήματα. Αλλά δε θα τα συζητήσω δημόσια. Ξέρω τα λάθη και τα μαθήματα που πήρε και αρχίζουμε μια νέα προσπάθεια".

Για το 4-1 απέναντι στην Ντνίπρο

"Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα αν ήταν καλός ή κακός ο αντίπαλος. Στην περίοδο προετοιμασίας, παίζεις πιο χαλαρά, αλλά είναι δεδομένο ότι κάναμε καλή δουλειά απέναντι τους. Ξέρω ότι και αυτοί είναι στην έναρξη της προετοιμασίας τους και δεν είναι έτοιμοι. Αλλά εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία που έβγαλε η ομάδα και να τα επαναλάβουμε και στα επόμενα παιχνίδια".

Για τον Φρανκ Άρνεσεν

"Με τον Άρνεσεν δεν έχω μιλήσει μαζί του για να ξέρω την στρατηγική και το πλάνο του. Αλλά είναι ένας άνθρωπος που ξέρει τι κάνει και έχει βάλει ξεκάθαρους ρόλους στην ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα".

Για τον Ιγκόρ Τούντορ

"Σε ό,τι αφορά στον προπονητή μας, είναι ένας νέος άνθρωπος που διψά για διακρίσεις και νίκες. Μας έχει περάσει το πνεύμα νικητή από την αρχή, αυτό θέλει να κάνουμε σε κάθε προπόνηση έτσι ώστε να πετύχουμε φέτος τους στόχους μας. Η αλήθεια είναι ότι εδώ είμαι περίπου μια εβδομάδα. Σε αυτό το διάστημα μπορώ να πω ότι πάμε καλά, προσπαθούμε να κάνουμε μια νέα ομάδα, να αφομοιώσουμε αυτά που μας ζητά ο προπονητής μας και να τον καταλάβουμε έτσι ώστε να πετύχουμε πράγματα".

Για το αν είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα:

"Γεννήθηκα έτοιμος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK