Ρατς: "Nίκη σε κάθε αγώνα"

Τα ξεκάθαρα λόγια του Ράζβαν Ρατς λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και όσα πρέπει να κάνουν αυτός και οι συμπαίκτες του στη συνέχεια της σεζόν.

Ρατς: "Nίκη σε κάθε αγώνα"

Ουσιαστικός ήταν για ακόμη μία φορά σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη (29/10) ο Ράζβαν Ρατς.

Ο Ρουμάνος απάντησε σε όσους λένε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να "αφήσει" κάποια διοργάνωση και να επικεντρωθεί μόνο σε μία, ενώ δεν χαρίστηκε στους παίκτες των Ιωαννίνων, αλλά και στον Δελφάκη για την διαιτησία του στην προχθεσινή αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος αμυντικός:

Για το αν θα ήταν καλό για τον ΠΑΟΚ να "αφήσει" μία διοργάνωση στην άκρη από τις τρεις που συμμετέχει και να επικεντρωθεί μόνο σε μία: "Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε σε κάθε διοργάνωση.

Είμαστε ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό πληρωνόμαστε, δηλαδή να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε αγώνα είτε αυτός έχει ενδιαφέρον είτε όχι. Είναι μια πρόκληση για εμάς να δίνουμε αγώνα κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες. Άλλωστε είναι ωραίο για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι το ζητούμενο για εμάς να παρουσιαζόμαστε φρέσκοι σε κάθε παιχνίδι και είναι θέμα συνήθειας να μπορείς να ανταποκρίνεσαι σε κάθε αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επαναλαμβάνω, πληρωνόμαστε για να παίζουμε ποδόσφαιρο και δεν χωρούν δικαιολογίες αν τα ματς είναι συνεχόμενα".

Για τον εκνευρισμό που έβγαλαν στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα αυτός και οι συμπαίκτες του: "Όταν παίζεις απέναντι σε μια ομάδα που το κύριο μέλημά της είναι να κάνει καθυστερήσεις από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα, λογικό είναι να εκνευρίζεσαι.

Όταν δεν παίζεται ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να χαρείς έναν αγώνα. Αυτό το παιχνίδι για να είμαι ειλικρινής μου θύμισε περισσότερο παιχνίδι χάντμπολ. Και αυτό γιατί είχαμε πολλές μονομαχίες και αρκετές από αυτές ήταν κάτι παραπάνω από αντιαθλητικές. Επετράπη από κάποιον να γίνει αυτό χωρίς όμως να ψάχνω για δικαιολογίες".

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα: "Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πω τι δεν πήγε καλά. Άλλος είναι αρμόδιος να το πει. Αλλά ζώντας το ματς μπορώ να σας πω τι έγινε. Πρώτα απ’ όλα είχαμε εμείς πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε και δεν το κάναμε. Νομίζω ότι αν βάζαμε πρώτοι γκολ στο πρώτο μέρος με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, το ματς θα τέλειωνε 4-0 και κανείς δε θα είχε σταθεί στην κούραση ή στην έλλειψη φρεσκάδας. Επομένως φταίμε και εμείς για το ότι δεν πήραμε την νίκη και δεν ψάχνουμε δικαιολογίες.

Είναι δεδομένο, όμως, ότι εμείς και ο αντίπαλος δεν χαρήκαμε το ποδόσφαιρο. Ακόμη και η ομάδα που είναι θεωρητικά πιο αδύναμη σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα πρέπει να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Αλλά ο αντίπαλος μας, πριν πετύχει και το γκολ, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, είχε ως κύριο μέλημα να κάνει καθυστερήσεις. Έπεφταν συνεχώς κάτω και έκαναν τα πάντα για να μην παιχθεί ποδόσφαιρο. Αλλά τονίζω και πάλι ότι αυτό το καταγράφω ως γεγονός και δεν το επικαλούμαι ως δικαιολογία.

Η ουσία είναι ότι δεν χαρήκαμε το παιχνίδι και πολύ περισσότερο ο κόσμος που γι αυτό έρχεται στο γήπεδο και πληρώνει: για να βλέπει ποδόσφαιρο. Όταν ένα ματς έχει συνεχόμενες διακοπές δεν μπορείς να το ευχαριστηθείς και λογικό είναι να εκνευρίζεσαι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK