Σαββίδης: "Δεν σκοπεύω να κάτσω στην κερκίδα..."

Ενδιαφέροντες απόψεις κατέθεσε ο Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξή του στη ρωσική ιστοσελίδα "rostov.kp.ru" με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ρωσίας από τη γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Ροστόφ, την οποία στηρίζει οικονομικά ο ομογενής επιχειρηματίας.

Σαββίδης: "Δεν σκοπεύω να κάτσω στην κερκίδα..."
INTIME SPORTS

Είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε την άποψη του Σαββίδη αναφορικά με τις συχνές αλλαγές προπονητών που γίνονται στις ομάδες στις οποίες ηγείται οικονομικά. "Οι προπονητές είναι σαν τον ανοιξιάτικο καιρό. Ένα ασταθές πράγμα...", αναφέρει μεταξύ άλλων ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Επίσης, ο Σαββίδης αναφέρθηκε και στο τι είναι αυτό που θα τον κάνει να στηρίζει μία ομάδα οικονομικά για πολύ καιρό, και τι θα τον οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου

"Ο προπονητής μπορεί να φύγει μέσα σε μία νύχτα!"

Μόνο εντύπωση δεν φάνηκε να κάνει στον Ιβάν Σαββίδη η ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με το θέμα των αλλαγών στις τεχνικές ηγεσίες των ομάδων. Μάλιστα, ο ομογενής επιχειρηματίας παρουσίασε λεπτομερώς την δική του εκδοχή για το συγκεκριμένο θέμα: "Ένας προπονητής που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να ξυπνάει το πρωί, να πηγαίνει στην δουλειά και να ξέρει ότι το βράδυ μπορεί να έχει μείνει άνεργος!", ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Η δική μου άποψη είναι ότι αν ένας προπονητής είναι δυνατός δεν τίθεται θέμα συναισθημάτων και πίεσης στις επιλογές που κάνει. Προσδίδει με τις επιλογές που κάνει εμπιστοσύνη στην ομάδα και σε όλους όσοι την περιβάλλουν. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να δίνουμε χρόνο σε έναν προπονητή και να περιμένουμε να οδηγεί την ομάδα ψηλά. Ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό, δηλαδή, σε έναν έντονα συναισθηματικά φορτισμένο μικρόκοσμο, σήμερα σε χειροκροτούν και αύριο σε αποδοκιμάζουν! Έτσι είναι τα πράγματα. Οι προπονητές είναι σαν τον καιρό την άνοιξη. Ένα ασταθές πράγμα...".

"Όλοι δουλεύουν, ένας χειροκροτείται"

Τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης εξήγησε τους λόγους που θα τον κάνουν να συνεχίζει να τονώνει οικονομικά τις ομάδες των οποίων τις τύχες κρατά στα χέρια του και τι θα τον κάνει να αποχωρήσει από αυτές. Η απάντηση του; Αρκετά αινιγματική, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα: "Είναι αυτό που σας είπα και για τους προπονητές πιο πάνω. Ο ήλιος βγαίνει την ημέρα και τα αστέρια τη νύχτα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να μην εκνευρίσουν τον ήλιο!", είπε αρχικά και συνέχισε: "Είναι στιγμές που όλοι πρέπει να δουλεύουν και ένας να παίρνει το χειροκρότημα. Οι φίλαθλοι, ευτυχώς ή δυστυχώς, χειροκροτούν την αλήθεια και την πραγματικότητα που πηγάζει από αυτό που βλέπουν. Και συνήθως δεν χειροκροτούν αυτόν που παίρνει τις αποφάσεις. Είμαι από τους ανθρώπους που ξοδεύουν τα λεφτά τους με βάση το συναίσθημα. Σε μία κοινωνική βάση, για να βελτιώσω τον αθλητισμό. Ο επαγγελματικός αθλητισμός για να ζήσει και να έρθουν τίτλοι χρειάζεται οικονομική σταθερότητα Αυτή είναι η δική μου συνεισφορά στην ομάδα. Και χαίρομαι που βλέπω τον κόσμο στο Ροστόφ, μικρά παιδιά και μεγάλους, χαρούμενους αυτές τις μέρες. Σημαίνει ότι τα χρήματά μας δεν πήγαν χαμένα. Αυτό το διάστημα διαμορφώνω μία οικογένεια για το χάντμπολ στο Ροστόφ. Με αυτό το σκεπτικό, θα συνεχίζω να βάζω λεφτά στην ομάδα όσο αυτή τα χρειάζεται. Όχι! Δεν σκοπεύω να κάτσω στην κερκίδα και να παρακολουθώ τα ματς της ομάδας από εκεί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK