Σαββίδης: "Όνειρο ζωής να γίνω ηγέτης του ενωμένου ΠΑΟΚ"

Στην εκδήλωση για τα 90χρονα του συλλόγιου ο Ιβάν Σαββίδης δεσμεύτηκε ότι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει να γίνει ισότιμος των μεγάλων της Ευρώπης και πως θα συνεχίσει τον αγώνα για ένα ποδόσφαιρο επί ίσοις όροις.

Σαββίδης: "Όνειρο ζωής να γίνω ηγέτης του ενωμένου ΠΑΟΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του γιόρτασε ο ενιαίος ΠΑΟΚ σε λαμπρή εκδήλωση που έδωσαν το παρών όλα τα τμήματα των "ασπρόμαυρων".

Στην ομιλία του o Ιβάν Σαββίδης σημείωσε: " Λυπάμαι πολύ που βλέπω την μισοάδεια αίθουσα αλλά και αυτό αποτέλεσε τμήμα του σεναρίου. Θέλαμε να κάνουμε όσο πιο ταπεινά την εκδήλωση. Και θα βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα σε αυτό. Όλη αυτή η σύντομη απόσταση της σύντομης παρουσίας μου στον ΠΑΟΚ είναι να βγάζω συμπεράσματα.

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για όσους έχουμε στην καρδιά μας τον ΠΑΟΚ. Για τον καθένα που υποτάχθηκε από την φιγούρα του δικέφαλου αετού. Είναι τιμή να βρίσκομαι μπροστά σας, σε ανθρώπους που επένδυσαν για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ. Είμαι περήφανος όταν σκέφτομαι τους προγόνους μας που έγιναν ιδρυτές της μεγάλης ομάδας μας. Νιώθω πόνο αναλογιζόμενος τα νεαρά παιδιά που έδωσαν τις ζωές τους για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μοναδικός.

Γυρνάμε πίσω πριν από 90 χρόνια και βλέπουμε την ιστορία μας, έναν σύλλογο που γιγαντώνεται. Ετσι διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας μας. Έτσι σήμερα, όπως και πάντα, εμείς δεν υποχωρούμε στα δικαιώματα μας για την δικαιοσύνη. Νιώθω μεγάλη ευθύνη, ότι εσείς μου έχετε εμπιστευτεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η προσπάθεια μου να γίνω ηγέτης αυτής της οικογένειας, ήταν ένα όνειρο ζωής. Νιώθω ρίγος για την Κωνσταντινούπολη και τους Ελληνες που ήταν εκεί και έθεσαν τις βάσεις της ιδεολογίας του ΠΑΟΚ. Σήμερα η ομάδα του ποδοσφαίρου κατέκτησε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι παγκόσμιου βεληνεκούς. Το παράδειγμα των προγόνων μας μου δίνει έμπνευση. Τιμώ όσους έδωσαν την ζωή τους για τον ΠΑΟΚ, παίκτες, προπονητές, μάνατζερ αλλά και τους φιλάθλους. Η αφοσίωσή σας δεν έχει όρια.

Τιμούμε την ιστορία και ανοίγουμε την νέα εποχή. Εχουμε φιλόδοξους στόχους που θα πραγματοποιήσουμε. Τι ονειρεύομαι εγώ ευρισκόμενος εδώ; Ο ΠΑΟΚ να συμμετέχει με ίσους όρους στο έντιμο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό θα το καταφέρουμε. Βλέπω τον ΠΑΟΚ με ανεπτυγμένη υποδομή και αυτό θα το κάνουμε. Βλέπω τον ΠΑΟκ στην ελίτ της Ευρώπης και θα το κάνουμε. Βλέπω τον ΠΑΟΚ ενωμένο, όταν όλα τα μέλη της ομάδας θα σέβονται ο ένας τον άλλο και έτσι θα γίνει ένας ενιαίος οργανισμός που θα φτάνει στις κορυφές. Και αυτά είναι στις δυνάμεις μας... Τότε ο ΠΑΟΚ θα γίνει πραγματικά μεγάλος και δυνατός. Μέχρι τότε, υπόσχομαι πως θα κάνω ό,τι είναι στο χέρι μου για να κάνω τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Η διεύθυνσή μου είναι οι καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων και θα είμαι πιστός στα ιδανικά μας. Βρήκα τον εαυτό μου στον ΠΑΟΚ. Περηφάνια, αντίσταση, όνειρο, κατάκτηση... Αυτά είναι τα ιδεώδη του πραγματικού ΠΑΟΚ. Μόνο μαζί θα γράψουμε τις ένδοξες στιγμές στην ιστορία της ομάδας. Σας καλώ όλους να χειροκροτήσουμε το μεγαλείο και να τιμήσουμε όσους έχουν φύγει από την ζωή αλλά συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Εμείς μαζί για μια ζωή! Χρόνια πολλά δικέφαλε αετέ! Θα σας χαρίσω την χαρά, σας δίνω τον λόγο μου. Θα φέρω την χαρά στην Τούμπα, πιστέψτε το! Ο Πόντιος ποτέ δεν λέει κάτι έτσι".

Κατσαρής: "Ευχαριστώ τον Θεό που μας έστειλε τον Σαββίδη"

Κατά τη βράβευσή του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Θανάσης Κατσαρής επεσήμανε: " Ευχαριστώ τον Θεό που ζω αυτή την στιγμή. Εζησα όλους τους τίτλους από το πρωτάθλημα μπάσκετ του 1959 μέχρι αυτούς του 2016. Είναι ευλογία να υπηρετείς τον ΠΑΟΚ. Ολοι στον ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πως δεν αγωνιζόμαστε για ένα αθλητικό σωματείο αλλά υπηρετούμε ένα κίνημα. Σε αυτό το κίνημα υπήρχαν τα αετόπουλα που έχασαν την ζωή τους. Είμαι τυχερός που υπηρετώ τον ΠΑΟΚ και ευχαριστώ όσους με στήριξαν αλλά και τον ανώνυμο φίλαθλο. Ολοι μαζί χτίσαμε την Τούμπα ενώ αποκτήσαμε το Παλατάκι. Ευχαριστώ ξανά τον Θεό που μας έστειλε τον Ιβάν Σαββίδη. Τον μεγάλο Ελληνα πατριώτη και παθιασμένο ΠΑΟΚτσή. Στόχος του είναι ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ολοι μαζί δίπλα του".

Photo Credits: Actionimages.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK