Σοβαρά παράπονα του ΠΑΟΚ από τη Λίγκα

Οι ενστάσεις του ΠΑΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος βασικά ζητήματα που αφορούν το σύνολο των ομάδων της Super League.

Ο επίσημος ΠΑΟΚ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Λίγκα, καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, με ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται συγκεκριμένα ζητήματα.

Από τον "Δικέφαλο" έχουν διαμαρτυρηθεί για προχειρότητες και παραβλέψεις που αφορούν τις χορηγικές συμφωνίες και το συμβόλαιο των τηλεοπτικών, χωρίς, πάντως, έως τώρα να έχουν λάβει απαντήσεις, για παράδειγμα, για το πως κοστολογούνται, πως αξιολογούνται και πως διακινούνται τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague στο εξωτερικό.

Ακόμη, η Λίγκα ρωτήθηκε γιατί δεν είχε φροντίσει να διαπραγματευτεί από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο με τον ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα, πλέον, και μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο στη χώρα μας, να έχει στα χέρια της μόνο την μειωμένη προσφορά του Οργανισμού για κεντρική χορηγία, η οποία υπολείπεται περίπου 4 εκ. ευρώ από τα χρήματα που απαιτούνται για να καλυφθεί το λειτουργικό κόστος των πρωταθλημάτων της Superleague.

Μάλιστα, τα ποσά που είναι διατεθειμένος να δώσει ο ΟΠΑΠ, είναι πιθανό να μειωθούν ακόμη περισσότερο αν γίνει χρήση ρήτρας από τον Οργανισμό από την προηγούμενη συμφωνία.

Επίσης, η Superleague δεν έχει διαθέσει στις ομάδες αναλυτικό εξοδολόγιο, ώστε και οι σύλλογοι να έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις για να μειωθεί το κόστος. Από τον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για για κενά ενημέρωσης προς τις ομάδες και για επιδερμική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν την οικονομική διαχείριση. Τέτοιου είδους ζητήματα έχουν θιχτεί εδώ και 1,5 χρόνο από τον Δικέφαλο και παρόλο που έχουν ψηφιστεί ακόμη δεν έχουν προχωρήσει.

Στο συμβούλιο της Λίγκας την Τετάρτη (22/7) θα παραβρεθούν ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος ως μέλος της διοίκησης με δικαίωμα ψήφου και ο Γιώτης Παναγιωτάς που έχει αναλάβει το θέμα των συμβολαίων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών.

Διαβάστε ακόμη:

Καταγγελίες ΠΑΟΚ στην UEFA για Ολυμπιακό, Αστέρα και Ατρόμητο