Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, σε προφορικό επίπεδο, για να υπογραφεί από τώρα νέο τετραετές συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές και συγκεκριμένο τρόπο αποπληρωμής των οφειλομένων που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.
Βέβαια, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί εγγράφως, αφού στον ΠΑΟΚ βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων στο θέμα της επένδυσης Σαββίδη. Αν ο ομογενής επιχειρηματίας αναλάβει εν τέλει τα ηνία της ΠΑΕ, αυτός θα είναι που θα κληθεί να επικυρώσει την συμφωνία ή να προτείνει κάτι διαφορετικό στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Στην αντίθετη περίπτωση και εφόσον παραμείνει στο τιμόνι της ΠΑΕ ο Ζήσης Βρύζας, η συμφωνία με τον Σαλπιγγίδη θα αποτυπωθεί και εγγράφως.
Η πρόταση για τετραετές συμβόλαιο στον Σαλπιγγίδη είχε γίνει και λίγο διάστημα πριν, όταν η βασική θέση της ΠΑΕ ήταν για τριετές συμβόλαιο και ο διθνής επιθετικός ζητούσε τετραετές. Τότε η ΠΑΕ είχε καταθέσει εναλλακτική πρόταση για τετρεαετές με πολύ χαμηλές απολαβές τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου. Τώρα όμως βελτιώθηκαν οι οικονομικοί όροι και επήλθε συμφωνία.