Συνέντευξη Κρέσιτς στο Contra.gr: "Πήρα... πίσω την ψυχή μου με 250.000 ευρώ"

Ο Ντάριο Κρέσιτς μιλά στο Contra.gr για τη φυγή του από τον ΠΑΟΚ, τα πρόσωπα που τον σημάδεψαν και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. "Από τον τρόπο που αντέδρασαν στην πρότασή μου κατάλαβα ότι αυτή την στιγμή δεν... κλαίνε για μένα".

Συνέντευξη Κρέσιτς στο Contra.gr: "Πήρα... πίσω την ψυχή μου με 250.000 ευρώ"

Σε ένα μόνο μισάωρο ερωταπαντήσεων ο Ντάριος Κρέσιτς συμπύκνωσε όλα όσα έζησε επί τρία χρόνια στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ.

Εξ ανάγκης, γιατί χρόνος δεν υπήρχε, μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι του στο Πανόραμα από την Τούμπα και στις 6 μ.μ. έπρεπε να βρίσκεται στην προπόνηση για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο διεθνής Κροάτης γκολκίπερ στο Contra.gr και τον Σάκη Γκίνα μίλησε για τους λόγους της φυγής του, για τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη πορεία του στον ΠΑΟΚ και για το πόσο αγάπησε την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη.

Συνέντευξη Κρέσιτς στο Contra.gr: "Πήρα... πίσω την ψυχή μου με 250.000 ευρώ"

- Ντάριο χάρισες 250.000 ευρώ δεδουλευμένων, άρα το κίνητρο αποχώρησής σου κάθε άλλο παρά οικονομικό ήταν…

"Εάν ήταν οικονομικό το κίνητρό μου δεν θα έκανα αυτή την κίνηση. Θα προτιμούσα να δώσω αυτά τα λεφτά σε παιδιά που δεν έχουν να φάνε παρά να τα αφήσω εδώ. Αυτός ο τρόπος αποχώρησης που επέλεξα ήταν ο μόνος τρόπος για να βγω από το αδιέξοδο και να λυτρωθώ. Μ’ αυτά τα 250.000 ευρώ που χάρισα πήρα… πίσω την ψυχή μου".

- Τι εννοείς; Γιατί έφυγες;

"Ξέρουμε όλοι τι έγινε αυτά τα τρία χρόνια, μετά απ’ αυτά τα τρία χρόνια δεν μπορούσα να εμπιστευτώ τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και των ανθρώπων της, όσον αφορά εμένα. Διευκρινίζω, ότι δεν μπορούσα να εμπιστευτώ τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας αυτό το χρονικό διάστημα και όχι τον ΠΑΟΚ, κι αυτό που πρεσβεύει ως σύλλογος. Ήξεραν, πλέον, στον ΠΑΟΚ μετά από τρία χρόνια την αξία μου και ήθελα να ξέρω εάν θα είμαι πρώτος ή δεύτερος γκολκίπερ. Δεν ήθελα να κάνω κι άλλα λάθη και για μια άλλη μια χρονιά το γεγονός ότι δεν θα έπαιζα στον ΠΑΟΚ να μου στοιχίσει την μη κλήση μου στην Εθνική μου ομάδα. Γι’ αυτό αποφάσισα να φύγω, γιατί είχα την αίσθηση ότι με εκτιμούσαν περισσότερο άλλες ομάδες απ’ ότι η δική μου ομάδα. Ήθελα να βρω έναν τρόπο να είναι και ο ΠΑΟΚ ικανοποιημένος και εγώ. Και πιστεύω ότι βρήκαμε την καλύτερη λύση με την πρόταση που έκανα. Ήταν καθαρά δική μου πρόταση. Από τον τρόπο που αντέδρασαν κατάλαβα ότι αυτή την στιγμή δεν… κλαίνε για μένα. Στο μέλλον δεν ξέρω…".

"Δεν πρόκειται να παίξω σε άλλη ελληνική ομάδα"

- Έχεις αποφασίσεις σε ποια ομάδα θα πας;

"Είχα και πριν κάποιες προτάσεις, αλλά δεν τις έπαιρνα στα σοβαρά γιατί ήμουν στον ΠΑΟΚ. Από το βράδυ της Παρασκευής που ενημερώθηκαν όλοι ότι φεύγω, πολλές ομάδες με πήραν τηλέφωνο και με προσέγγισαν άμεσα. Η επόμενη κίνησή μου, πάντως, θα είναι να πάω σπίτι μου και να περάσω δυο μέρες με την οικογένειά μου. Μετά θα αποφασίσω για το μέλλον μου".

- Σε τι πρωτάθλημα προτιμάς να συνεχίσεις την καριέρα σου;

"Πριν από έξι μήνες έδωσα μια υπόσχεση σε μια συνέντευξή μου ότι εάν φύγω από τον ΠΑΟΚ δεν θα πάω σε άλλη ελληνική ομάδα και θα την τηρήσω. Δεν ξέρω ακόμα ποια θα είναι αυτή η ομάδα. Δεν έχω προτιμήσεις σε χώρες, βλέπω πρωτίστως την οργάνωση μιας ομάδας, το πόσο με θέλει, και να βρω όλα αυτά που θα ήθελα να έχω εδώ και δεν είχα".

- Μετά απ’ αυτά τα τρία χρόνια με τι αναμνήσεις φεύγεις;

"Θα θυμάμαι πάντα τα μεγάλα ματς με τις ευρωπαϊκές ομάδες στην Τούμπα και την απίστευτη δύναμη που παίρναμε από τον κόσμο. Η χειρότερή μου στιγμή ήταν το ότι δεν έπαιξα εναντίον της Δυναμό Ζάγκρεπ. Ήταν το παιχνίδι της ζωής μου. Βρισκόμουν ένα βήμα πριν την Εθνική ομάδα, ένιωσα πολύ απογοητευμένος που δεν έπαιξα τότε".

Συνέντευξη Κρέσιτς στο Contra.gr: "Πήρα... πίσω την ψυχή μου με 250.000 ευρώ"

"Θα ήθελα να παίζω μόνο στον ΠΑΟΚ"

- Τι θέλεις να πεις στον κόσμο φεύγοντας;

"Η απόφασή μου δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να παίξω όλη την καριέρα μου μ’ αυτούς τους οπαδούς ως υποστηρικτές μου, αλλά η επαγγελματική πλευρά του ποδοσφαίρου είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα είναι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το συναίσθημα. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και τι αντιπροσωπεύει η ιστορία του είναι κάτι άλλο και τελείως διαφορετικό κομμάτι είναι το επαγγελματικό για κάθε παίκτη".

- Θα πετύχει το εγχείρημα με τον Γιώργο Δώνη;

"Είναι πολύ καλό και επαγγελματικό το τεχνικό τιμ και τους εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία. Μακάρι να την έχουν και να πάνε όλα καλά για την ομάδα".

- Για τον Λάζλο Μπόλονι ποια είναι η άποψή σου;

"Κανένα σχόλιο…".

"Από τους μεγαλύτερους προπονητής της καριέρας μου ο Σάντος"

- Για τον Φερνάντο Σάντος;

"Ο Σάντος ήταν πολύ εργατικός, ιδιαίτερος και θετικός άνθρωπος, ήταν από τους μεγαλύτερους προπονητές που είχα στην καριέρα μου. Θα ήθελα να πω κάτι και για τον Δερμιτζάκη. Για πρώτη φορά ένιωσα αυτοπεποίθηση ως βασικός τερματοφύλακας μαζί του. Ήταν ο μόνος που μου έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ένας τερματοφύλακας. Τα καλύτερά μου παιχνίδια τα έκανα μ’ αυτόν στον ΠΑΟΚ".

- Για τον Ζήση Βρύζα ποια είναι η γνώμη σου;

"Τις περισσότερες συζητήσεις τις είχαμε τις τελευταίες τρεις μέρες. Έτσι λοιπόν δεν έχω σαφή άποψη".

- Για τον Θόδωρο Ζαγοράκη;

"Δεν ξέρω εάν μίλησα ποτέ μαζί του εκτός από ένα τυπικό γεια σου και τι κάνεις".

- Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει;

"Τώρα που έφυγαν αρκετοί παίκτες με μεγάλα συμβόλαια μπορούν σε ένα δυο χρόνια να εκμηδενίσουν τα ελλείμματα. Θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να διορθώσουν το οικονομικό πρόβλημα, γιατί ταλαιπωρεί την ομάδα".

"Αγαπάω την Ελλάδα και στεναχωριέμαι για τους Έλληνες"

- Η γνώμη σου για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

"Είμαι πολύ λυπημένος και στεναχωρημένος για τα οικονομικά προβλήματα που περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες, πιστεύω ότι αυτή η χώρα έχει τις προοπτικές να είναι ανάμεσα στις πιο ποιοτικές χώρες του κόσμου, γιατί έχει την μεγαλύτερη ιστορία στον κόσμο, πανέμορφα νησιά και θάλασσα, έχει εκπληκτικά βουνά για σκι και ορειβασία, έχει όλα όσα κάθε χώρα θα ευχόταν να έχει. Εάν κάποιοι αρμόδιοι αρχίσουν και δουλεύουν λίγο σοβαρότερα σε σημαντικά θέματα για την χώρα θα οδηγηθεί σύντομα στο σωστό δρόμο".

- Τι σημαίνει Ελλάδα για σένα;

"Η Ελλάδα είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Έζησα πέντε χρόνια εδώ. Θα έρχομαι κάθε χρόνο για διακοπές για να απολαύσω πιο πολύ τις ελληνικές ομορφιές και να δω περισσότερες απ’ όσες πρόλαβα να δω επί πέντε χρόνια. Γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους και φίλους εδώ. Την αγαπάω την Ελλάδα πραγματικά".

- Τι γνώμη έχεις για τους Έλληνες;

"Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω γενικά κανένα λαό. Είναι λάθος. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι σε όλες τις χώρες. Αλλά γνώρισα ανθρώπους στην Ελλάδα που ήταν πολύ ευγενικοί, έτοιμοι να σε βοηθήσουν πάντα, ανθρώπους πολύ καλοσυνάτους, έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τους Έλληνες. Άλλωστε τα χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού ταιριάζουν μ’ αυτά είναι των συμπατριωτών μου".

Συνέντευξη Κρέσιτς στο Contra.gr: "Πήρα... πίσω την ψυχή μου με 250.000 ευρώ"

"Θα θυμάμαι για πάντα την Θεσσαλονίκη"

- Εάν σου έλεγε ένας φίλος σου ποδοσφαιριστής να έρθει τώρα να παίξει στην Ελλάδα τι θα του έλεγες;

"Πρέπει να διαλέξει τι θέλει. Εάν θέλει να ζήσει καλά να έρθει στην Ελλάδα. Φυσικά αφού θα είναι φίλος μου θα του πω την αλήθεια για τα οικονομικά προβλήματα. Θα του πω για την προσωπική ζωή που μπορεί να έχει εδώ τα καλύτερα για την Ελλάδα. Είναι μια υπέροχη χώρα. Θα του πω και για το καλό επίπεδο του ποδοσφαίρου εδώ, θα του πω και για τα οικονομικά προβλήματα ότι σε προστατεύει η ΦΙΦΑ και θα πάρεις τα λεφτά σου με κάποιο τρόπο, εκτός και εάν είσαι ο Ντάριος Κρέσιτς και δεν τα θέλεις… (σ.σ. χαμόγελο)".

- Σου άρεσε η Θεσσαλονίκη;

"Μου άρεσε πάρα πολύ η Θεσσαλονίκη. Πέρασα τρία πανέμορφα χρόνια εδώ, μ’ αρέσουν οι άνθρωποί της, η ατμόσφαιρά της, τα πάντα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα πουθενά, μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα για την Θεσσαλονίκη και τον κόσμο της είναι μια καταπληκτική πόλη. Θα την θυμάμαι για πάντα".

- Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει κάποια στιγμή το πρωτάθλημα;

"Δεν ξέρω ακριβώς τι θα πρέπει να κάνει, αλλά απ’ αυτά που έχω βιώσει ξέρω τι δεν πρέπει να κάνει. Ο νοών νοείτω. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK