Τα αυτογκολ που... σημάδεψαν τον Πόουλσεν

Δύο από τις ιστορίες που συνοδεύουν τον Δανό μπακ που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ.

Τα αυτογκολ που... σημάδεψαν τον Πόουλσεν

Ο Σίμον Πόουλσεν μετά από γεμάτες χρονιές σε Σοντερίσκε, Μίντιλαντ και Αλκμάαρ, κατέληξε πέρσι στην Σαμπντόρια. Η ιταλική ομάδα, πάντως ήταν ο μοναδικός σταθμός της καριέρας του που δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής. Πλέον, βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας και να ξαναβάλει μπρος τις "μηχανές" του.

Ψάχνοντας το ποδοσφαιρικό παρελθόν του Πόουλσεν ανακαλύψαμε δύο στιγμές που σημάδεψαν αρνητικά την καριέρα του. Πρόκειται για δύο αυτογκολ που σημείωσε ο Δανός ποδοσφαιριστής και συζητήθηκαν έντονα. Το ένα ήταν στον πρώτο αγώνα της Δανίας στο Μουντιάλ του 2010, κόντρα στην Ολλανδία. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πόουλσεν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ένα τέρμα που έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ολλανδούς που τελικά επικράτησαν με 2-0. Η Δανία στη συνέχεια κέρδισε το Καμερούν, αλλά στο τελευταίο ματς έχασε από την Ιαπωνία και σε συνδυασμό με την ήττα που γνώρισε από τους "οράνιε" αποκλείστηκε από την διοργάνωση.

Το δεύτερο αυτογκολ του Πόουλσεν σημειώθηκε σε ολλανδικό ντέρμπι Αλκμάαρ-Αγιαξ το 2012. Η Αλκμάαρ του Σίμον Πόουλσεν ήταν πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα και υποδέχτηκε τον "Αίαντα". Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 37' με τον Ελμ, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγιαξ πήρε τα ηνία του ματς και πίεσε την Αλκμάαρ. Ωστόσο, η ισοφάριση δεν ήρθε από παίκτη του Αγιαξ, αλλά από τον Σίμον Πόουλσεν στο 75'. Ο Αγιαξ, τελικώς, έριξε την Αλκμάαρ από την κορυφή και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ολλανδίας εκείνη την σεζόν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK