Τα 10 "λαβράκια" για τον ΠΑΟΚ (VIDEOS)

Το Contra.gr παρουσιάζει αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά και να ανεβάσουν επίπεδο τον "Δικέφαλο" στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από τον "ακριβό" Κρίστοφερ Σαμπά μέχρι τον πολυθεσίτη Μάρατ Ισμαΐλοφ.

Τα 10 "λαβράκια" για τον ΠΑΟΚ (VIDEOS)

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης κατέδειξε για ακόμα μία αγωνιστική τα αμυντικά προβλήματα του "Δικεφάλου", ενώ εμφανής είναι η έλλειψη λύσεων στη μεσοεπιθετική γραμμή. Οι Θεσσαλονικείς κινούνται για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, καθώς και στα "φτερά" της επίθεσης. Μετά την απόκτηση του Κρίστιαν Νομπόα, ο πήχης έχει ανέβει, με αποτέλεσμα οι φίλοι της ομάδας να περιμένουν ανάλογες κινήσεις.

Το Contra.gr έψαξε και βρήκε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ στη μάχη του πρωταθλήματος. Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία για τη φετινή πορεία τους, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα καθώς και το κόστος της μεταγραφής.

Κρίστοφερ Σαμπά (Κεντρικός αμυντικός, 30 ετών, Ντιναμό Μόσχας)

Ακόμα μία περίπτωση, πέρα από τον Κριστιάν Νομπόα, που θα μπορούσε να απασχολήσει τον ΠΑΟΚ προερχόμενος από την Ντιναμό Μόσχας είναι αυτή του Κρίστοφερ Σαμπά. Ο Κονγκολέζος αμυντικός πραγματοποιεί μία γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της Ρωσικής ομάδας, όμως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ο "Δικέφαλος" θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με τη ρωσική ομάδα προκειμένου να τον αποκτήσει από την χειμερινή μεταγραφική περίοδο έναντι ενός μικρού οικονομικού αντιτίμου.

Πρόκειται για έναν αμυντικό ικανό στο ψηλό παιχνίδι (ύψος 1.93), ο οποίος ανεβαίνει στα στημένα πετυχαίνοντας γκολ (έχει 3 γκολ σε 17 συμμετοχές), ενώ μπορεί να "διαβάσει" τις φάσεις και να βγει πρώτος στην διεκδίκηση της μπάλας. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του λείπουν από τον ΠΑΟΚ, ενώ η εμπειρία του από το αγγλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα θα βοηθήσει την αμυντική γραμμή του "Δικεφάλου". Ανασταλτικός παράγοντας, το πολύ υψηλό κασέ του.

Αξία: 9.000.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Γιώργος Κατσικάς, Μιγκέλ Βίτορ

Μικαέλ Σιανί (Κεντρικός αμυντικός, 30 ετών, Λάτσιο)

Ο Μικαέλ Σιανί αποτελεί μία αξιόπιστη και έμπειρη λύση για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Λάτσιο, η οποία δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Θηριώδης στόπερ (ύψος 1.92) και πολύ δυνατό κορμί. Είναι πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα με την μπάλα στα πόδια.

Έχει καλή τεχνική κατάρτιση, όμως κάνει εύκολα το λάθος. Τη φετινή σεζόν έχει 7 συμμετοχές, ενώ είναι πιθανό να ζητήσει την ελευθέρας του κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο αν βρει μία πρόταση που θα τον ικανοποιήσει. Το συμβόλαιο του είναι στα στάνταρ του ΠΑΟΚ.

Αξία: 2.000.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Γιώργος Κατσικάς

Κάρλος Κουεγιάρ (Κεντρικός αμυντικός, 33 ετών, Νόριτς)

Μία περίπτωση, η οποία βάσει βιογραφικού μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική είναι αυτή του άσου της Νόριτς, Κάρλος Κουεγιάρ. Ο Ισπανός αμυντικός έχει πραγματοποιήσει μία σπουδαία καριέρα στα βρετανικά γήπεδα, αγωνιζόμενος με τους Ρέιντζερς, την Άστον Βίλα και τη Σάντερλαντ, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει στο δυναμικό των "καναρινιών". Η φετινή σεζόν όμως δεν εξελίσσεται ιδανικά για τον 33χρονο άσο, καθώς έχει μόλις 7 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με τον προπονητή της ομάδας να μην τον εμπιστεύεται.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με τη Νόριτς να διατηρεί οψιόν για ακόμα ένα χρόνο, την οποία δύσκολα θα χρησιμοποιήσει, καθώς δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές των διοικούντων την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ασχοληθεί με την περίπτωσή του, καθώς πρόκειται για έναν μαχητικό και δυνατό κεντρικό αμυντικό, ο οποίος δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στην… φωτιά, ενώ είναι ιδιαίτερο ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Το κασέ του έχει πέσει αρκετά και μπορεί να το καλύψει ο "Δικέφαλος".

Αξία: 1.500.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Γιώργος Κατσικάς, Μιγκέλ Βίτορ, Γιώργος Τζαβέλλας

Σεμπάστιαν Πρεντλ (Κεντρικός αμυντικός, 27 ετών, Βέρντερ Βρέμης)

Ο Πρεντλ αποτελεί την τελευταία πενταετία βασικό κι αναντικατάστατο μέλος στην άμυνα της Βέρντερ Βρέμης. Παρά το γεγονός πως είναι μόλις 27 ετών έχει τεράστια εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν με τη Βέρντερ τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κακής πορείας που πραγματοποιεί η Βέρντερ έχει παρασυρθεί από τη μετριότητα των Γερμανών, όμως δεν παύει να αποτελεί μία αξιόπιστη και φθηνή λύση.

Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι (ύψος 1.93), δυνατός στις εναέριες μονομαχίες, ανεβαίνει σε στημένες φάσεις με αποτέλεσμα να πετυχαίνει γκολ, ενώ "διαβάζει" το παιχνίδι και βγαίνει αρκετές φορές πρώτος στην μπάλα. Τη φετινή χρονιά έχει 11 συμμετοχές στη Bundesliga με 2 γκολ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν είναι αρνητικός να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ενώ κι οι Γερμανοί δεν θα έχουν ιδιαίτερα υψηλές οικονομικές αξιώσεις.

Αξία: 3.000.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Γιώργος Κατσικάς, Μιγκέλ Βίτορ, Γιάννης Σκόνδρας, Γιώργος Τζαβέλλας

Μπόστιαν Σέζαρ (Κεντρικός αμυντικός, 32 ετών, Κιέβο Βερόνα)

Ο Μπόστιαν Σέζαρ θα μπορούσε να αποτελέσει μία αξιόλογη προσθήκη για τον "Δικέφαλο του Βορρά". Ο 32χρονος άσος είναι αρχηγός της εθνικής Σλοβενίας, μετρώντας 79 συμμετοχές και 6 γκολ. Παράλληλα τα τελευταία 5 χρόνια αγωνίζεται στην Κιέβο Βερόνα, αποτελώντας βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος της ιταλικής ομάδας, έχοντας φέτος 11 συμμετοχές στην Serie A. Έχει τεράστια εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, καθώς έχει αγωνιστεί πέραν του ιταλικού, στο γαλλικό και το αγγλικό πρωτάθλημα, με τις φανέλες των Μαρσέιγ, Γκρενόμπλ και Γουέστ Μπρόμιτς.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, αρέσκεται να αγωνίζεται με βαθιές μπαλιές, ενώ είναι δυνατός και ικανός στο ψηλό παιχνίδι (1.90). Δεν θεωρείται γρήγορος αμυντικός, όμως με την εμπειρία του υπερκαλύπτει την συγκεκριμένη αδυναμία. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και σίγουρα ένα ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ δεν θα τον άφηνε ασυγκίνητο, ενώ βρίσκεται μέσα στα οικονομικά στάνταρ των Θεσσαλονικέων.

Αξία: 900.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Γιώργο Τζαβέλλα, Μιγκέλ Βίτορ

Όλεγκ Γκούσεφ (31 ετών, Χαφ-Εξτρέμ, Ντιναμό Κιέβου)

Ο αρχηγός της Ντιναμό Κιέβου, Όλεγκ Γκούσεφ, είναι μία περίπτωση, η οποία -υπό προϋποθέσεις- θα μπορούσε να απασχολήσει τον ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος χαφ-εξτρέμ βρίσκεται στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του και δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ουκρανική ομάδα.

Τη φετινή σεζόν στην Premier Liga έχει 9 συμμετοχές με 2 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και σε 4 παιχνίδια του Europa League, πετυχαίνοντας 1 τέρμα. Ξεχωρίζει για την ταχύτητά του και για τα καλά τελειώματα των φάσεων, όμως εξαιτίας του ύψους του (1.79) υστερεί στις εναέριες μονομαχίες. Είναι μία λύση που μπορεί να προσδώσει εμπειρία και να βοηθήσει τη μεσοεπιθετική γραμμή του "Δικεφάλου".

Αξία: 3.000.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ρόμπερτ Μακ, Φακούντο Περέιρα

Βιτίνιο (21 ετών, Εξτρέμ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς κάνει τα πρώτα βήματά στην Ευρώπη και τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, Βιτίνιο, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 έναντι 9.500.000 ευρώ από την Μποταφόγκο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την δυνατότητα, όπως είναι λογικό, να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή, όμως θα μπορούσε να κάνει χρήση του εξάμηνου δανεισμού, όπως στην περίπτωση του Σεκού Ολίσε.

Τη φετινή σεζόν ο 21χρονος άσος έχει 5 συμμετοχές και 1 γκολ με την ΤΣΣΚΑ. Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, είναι πολύ καλός ντριμπλέρ, ενώ δοκιμάζει το πόδι του από μακρινές αποστάσεις. Παρά το γεγονός πως είναι επιθετικογενής ποδοσφαιριστής, δεν "ξεχνιέται" και βοηθάει στον αμυντικό τομέα.

Αξία: 3.000.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ρόμπερτ Μακ

Τζίμι Μπριάν (29 ετών, Εξτρέμ, Ανόβερο)

Είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για την μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Ο Τζίμι Μπριάν αγωνίζεται στο Ανόβερο, έχοντας 14 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ τη φετινή σεζόν, όμως βρίσκεται στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του και είναι ανοιχτός σε προτάσεις.

Ο άλλοτε άσος της Λιόν διακρίνεται για τα εξαιρετικά τελειώματα, ενώ βοηθάει στο δημιουργικό κομμάτι αγωνιζόμενος με κάθετες μπαλιές. Το κασέ του -αν και υψηλό- μπορεί να καλυφθεί.

Αξία: 2.500.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ρόμπερτ Μακ, Δημήτρης Παπαδόπουλος

Γιαν Ζουφρ (30 ετών, Χαφ-Εξτρέμ, Λοριάν)

Ο Γιαν Ζουφρ αποτελεί μία φθηνή και αξιόλογη επιλογή, η οποία μπορεί να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή του "Δικεφάλου", προσφέροντας λύσεις τόσο στο παραγωγικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 9 αγώνες της Λοριάν, αγωνιζόμενος κυρίως στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, αρέσκεται να σουτάρει από μακρινή απόσταση, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, ενώ του αρέσει να παίζει το "ένας εναντίον ενός". Μπορεί να αποκτηθεί έναντι ενός μικρού αντιτίμου, είτε ως ελεύθερος.

Αξία: 3.000.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ρόμπερτ Μακ, Φακούντο Περέιρα

Μάρατ Ισμαΐλοφ (32 ετών, Εξτρέμ-επιτελικός μέσος, Κράσνονταρ)

Πρόκειται για μία λύση "πολυτελείας". Ο Μάρατ Ισμαΐλοφ μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, καθώς κι ως "8άρι". Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, μαχητικός και αρέσκεται να αγωνίζεται με κάθετες μπαλιές.

Τη φετινή σεζόν παίζει ως δανεικός στην Κράσνονταρ από την Πόρτο, έχοντας 17 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Το συμβόλαιο του με τους Πορτογάλους ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, όμως μπορεί να βρεθεί μία "φόρμουλα" ώστε να αποκτηθεί από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Αξία: 2.000.000 ευρώ

Παίκτες που μπορεί να αντικαταστήσει: Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ρόμπερτ Μακ, Φακούντο Περέιρα, Εγιάλ Γκολάσα, Κρίστιαν Νομπόα, Φάνης Τζανδάρης

*Τα στοιχεία για την χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών προέρχονται από τη γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt.de.

News 24/7

24MEDIA NETWORK