Τα μεγάλα δεκάρια του ΠΑΟΚ

Ο Μάρτενς συμπληρώνει ένα καρέ επιτελικών που έχουν φορέσει τα τελευταία 40 χρόνια την φανέλα του "Δικεφάλου".

Τα μεγάλα δεκάρια του ΠΑΟΚ
WWW.MOTIONTEAM.GR

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ελπίζουν ο Μάρτενς να είναι ο παίκτης που ονειρεύονται για την θέση "10". Ο Γιώργος Κούδας την δεκαετία του '70 ήταν ο παίκτης που έφερε την έννοια δεκάρι στον ΠΑΟΚ. Ο "Μέγαλέξανδρος" του "Δικεφάλου" με τις περίτεχνες ενέργειές του και την ευχέρειά του να οργανώνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, έδωσε στους φιλάθλους των "ασπρόμαυρων" να καταλάβουν για πρώτη φορά την χρησιμότητα που μπορεί να έχει ένας επιτελικός ποδοσφαιριστής. Με τον ΠΑΟΚ ο Κούδας κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας την σεζόν 1975-76, σκοράροντας εκείνη την περίοδο 14 τέρματα.

Ακολούθησε ο Βασίλης Βασιλάκος, ο οποίος, επίσης, κατέκτησε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ την σεζόν 1984-85, ενώ είχε αντικαταστήσει τον Γιώργο Κούδα στον ιστορικό εκτός έδρας αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, που ο "Δικέφαλος" είχε χάσει την πρόκριση στα πέναλτι.

Ο Μαγκντί, ο Τουρσουνίδης και ο Φραντζέσκος

Κανείς από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ δεν έχει ξεχάσει τον Μαγκντί Τολμπά. Ο Αιγύπτιος άσος ενίσχυσε σημαντικά τον "Δικέφαλο" σε περιόδους που ο ΠΑΟΚ "πονούσε" διοικητικά. Στη συνέχεια ήρθε ο Φαν Ρόι, ο οποίος παρόλο που δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Τούμπα, πρόλαβε να αποδείξει ότι είναι σπουδαίο κλασικό δεκάρι.

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης από τα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι τα τέλης της δεκαετίας του '90 είχε μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις και, μάλιστα, κάποιοι τον "βάφτισαν" νέο Κούδα. Από την σεζόν '96-'97 έως την περίοδο '99-'00 συνυπήρξε με τον Τουρσουνίδη στον ΠΑΟΚ ο Κώστας Φραντζέσκος.

Μετά από καριέρα σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ ο Mr φάουλ έριξε άγκυρα στην Τούμπα και κατάφερε να αφήσει το στίγμα του, κυρίως, λόγω του γεγονότος ότι σκόραρε με αμείωτο ρυθμό με εκτελέσεις φάουλ. Με το φοβερό του αριστερό πόδι είχε κάνει τα χτυπήματα φάουλ να... μοιάζουν με πέναλτι.

Ο Πατρίτσιο Καμπς είναι ακόμη μία αξιοσημείωτη περίπτωση. Ο Αργεντινός άσος έμεινε στην ιστορία για τα δύο γκολ του επί της Ουντινέζε, που χάρισαν στον ΠΑΟΚ μία ιστορική πρόκριση. Ακόμη ένας Αιγύπτιος επιτελικός που φόρεσε την φανέλα του "Δικεφάλου" ήταν ο Σικαμπάλα. Έπαιξε σε 28 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ την σεζόν '05-'06, αλλά δεν καθιερώθηκε ποτέ, όχι γιατί δεν είχε ταλέντο, αλλά γιατί δεν του το επέτρεψε ο προβληματικός του χαρακτήρας, αφήνοντας από τότε ένα απωθημένο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το κενό αυτό άπαντες ελπίζουν να καλύψει ο Μάρτενς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK