Τα πέντε ζητούμενα για τον ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να παρουσιαστεί σαφώς καλύτερος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και ο Αντώνης Τσακαλέας εντοπίζει τα πέντε εκείνας προβλήματα στα οποία ο Ράτζβαν Λουτσέσκου πρέπει πάση θυσία να βρει λύσεις για να παρουσιάσει μία πιο αποτελεσματική ομάδα.

Τα πέντε ζητούμενα για τον ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή
EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, όμως πολλά από τα όσα έχει δείξει εντός αγωνιστικού χώρου δεν είναι εκείνα που θα ήθελε ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός καλείται, μεταξύ άλλων, να βρει τις απαντήσεις σε κάποια δεδομένα έτσι ώστε να αξιοποιήσει τις μονάδες που διαθέτει και να τις μετατρέψει σε σύνολο που θα βάλει πλώρη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ

Στην πρώτη γραμμή, για το κέντρο της άμυνας, βρίσκονται οι Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κρέσπο και Κάρλος Σαμπράνο. Η σειρά με την οποία αναφέρονται είναι τυχαία, και ο Ράζβαν Λουτσέσκου καλείται να τους βάλει εκείνος σε μια σειρά, με τους δυο πρώτους να είναι οι βασικοί.

Κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά τους, η πρώτη σκέψη φέρνει στην ενδεκάδα τον Περουβιανό και τους Βαρέλα και Κρέσπο να εναλλάσσονται ανάλογα με την περίσταση. Και όπου περίσταση, ο αντίπαλος των ασπρόμαυρων, καθώς άλλες αμυντικές απαντήσεις έχει ένα παιχνίδι όπως για παράδειγμα αυτό της 7ης αγωνιστικής στη Τούμπα με αντίπαλο την Λαμία, και άλλες αμυντικές απαιτήσεις έχει ένα παιχνίδι όπως για παράδειγμα αυτό της 8ης αγωνιστικής, στο “Γ. Καραϊσκάκης” με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Βέβαια, ούτε εύκολο ούτε και λογικό ακούγεται να αλλάζει μια ομάδα κεντρικό αμυντικό δίδυμο ανά αγωνιστική, όμως τις απαντήσεις θα τις δώσει ο Ρουμάνος τεχνικός μέσω των επιλογών του.

NΤΟΡΙΑΝ ΛΕΒΕΚ

Ο Γάλλος ακραίος αμυντικός ήταν από τους πρώτους που άνοιξαν το χορό των μεταγραφών του καλοκαιριού, όμως τα προβλήματα τραυματισμού τον έχουν κάνει να έχει ξεχαστεί. Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από την τρέχουσα διακοπή είναι το μεγάλο ζητούμενο, προκειμένου ο Λεβέκ να δραστηριοποιηθεί. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον έχει ανάγκη και θέλει επιτέλους να δει αν μπορεί να βασιστεί σε εκείνον.

ΧΗΜΕΙΑ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ – ΠΕΛΚΑ

Οι Ομάρ Ελ Καντουρί και Δημήτρης Πέλκας έχουν πάρει αρκετά παιχνίδια στο αρχικό σχήμα και δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρείται... σύγκρουση κινήσεων των δυο παικτών στην αναζήτηση χώρου δράσης εντός γηπέδου. Μέχρι τώρα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τοποθετεί τον Ελ Καντουρί στον άξονα ως επιτελικό μέσο και τον Δημήτρη Πέλκα στα αριστερά, ως εξτρέμ.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού, πολλές φορές ο Πέλκας δείχνει να “βολεύεται” περισσότερο αγωνιζόμενος στον άξονα, και ο Ελ Καντουρί δίνει πολλές λύσεις όταν πηγαίνει κοντά στη πλάγια γραμμή. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι καθόλου απλό, καθώς έχει να κάνει και με τη διαχείριση των παικτών που υπάρχουν για τον άξονα αλλά και τα άκρα. Και αυτοί ούτε λίγοι σε αριθμό είναι, και σίγουρα δεν είναι “λίγοι” σε ποιότητα.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΚ ΚΑΙ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Ο Ρόμπερτ Μακ, μετά την προετοιμασία με την Ζενίτ, έκανε και την προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ, η οποία αποδεδειγμένα δεν τον βοήθησε ούτε στο ελάχιστα. Ακολούθως ήρθε και ένας τραυματισμός σε παιχνίδι της εθνικής, που έκανε την αγωνιστική του ζωή ακόμα πιο δύσκολη. Ο Σλοβάκος μετρά ελάχιστα παιχνίδια στο αρχικό σχήμα στην εποχή Λουτσέσκου και είναι ένα “όπλο” που θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Τέτοιο “όπλο” είναι και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος είχε έναν τραυματισμό με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας με την Βόλφσμπουργκ, που τον πήγε πίσω. Ο Πορτογάλος δεν έχει την φυσική κατάσταση που απαιτεί η θέση στην οποία αγωνίζεται, με αποτέλεσμα να του λείπει η εκρηκτικότητα που αποτελεί το νούμερο ένα στοιχείο του όταν επιχειρεί ατομική προσπάθεια.ΟΛ ΕΚΤΟΣ

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Ο ΠΑΟΚ μετρά συνολικά τέσσερις σκόρερ στο πρωτάθλημα. Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έχει πετύχει τρεις κεφαλιές και οι Λέο Μάτος, Δημήτρης Πέλκας και Ρόμπερτ Μακ έχουν ευστοχήσει ο καθένας σε ένα σουτ. Αυτά... τα ολίγα. Για έναν ΠΑΟΚ που έχει ένα υπερπλήρες ρόστερ σε επιθετικογενείς παίκτες, αυτό είναι ένα μείζον θέμα. Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Πρίγιοβιτς ως εκτελεστή, αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει στη μάχη του πρωταθλητισμού αν δεν γίνει πολυφωνικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK