Τα πρώτα λάθη του Όλσεν στον ΠΑΟΚ

Τα σωματικά του προσόντα είναι εντυπωσιακά και η έλευση του στον ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες. Ωστόσο, ο Ρόμπιν Όλσεν έχει κάνει ήδη ορισμένες γκάφες στα ματς που έχει παίξει με τον "Δικέφαλο".

Τα πρώτα λάθη του Όλσεν στον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο Ρόμπιν Όλσεν ξεχωρίζει για το ύψος του και τα μακριά του χέρια, καθώς "σκεπάζει" την εστία. Ήταν η πρώτη μεταγραφή της εποχής Άρνεσεν στον ΠΑΟΚ και όντας σε νεαρή ηλικία (25 ετών), ειδικά για τερματοφύλακα, αποτελεί μία κίνηση με... μέλλον, καθώς έχει τις βλέψεις για να καθιερωθεί και να κάνει καριέρα στον "Δικέφαλο".

Παρόλα αυτά, στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει καθίσει κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, έχει πάθει κάποια... "μπλακ άουτ", που έχουν στοιχίσει στην ομάδα του Τούντορ να δεχτεί κάποια γκολ.

Το λάθος κόντρα στην Μπόχουμ

Στο φιλικό προετοιμασίας του ΠΑΟΚ με την Μπόχουμ στην Ολλανδία, ο Όλσεν έκανε την πρώτη του γκάφα ως γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, δεχόμενος αυτογκόλ. Πιο συγκεκριμένα, μετά από γύρισμα του Μιγκέλ Βίτορ, ο Σουηδός δεν κατάφερε να κοντρολάρει τη μπάλα, η οποία πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Στον ίδιο αγώνα, είχε δεχτεί άλλο ένα αυτογκόλ νωρίτερα, μην έχοντας βέβαια τόσο μεγάλη ευθύνη, καθώς ο Ρικάρντο Κόστα τον "κρέμασε" με άτσαλο γύρισμα.

Οι λάθος θέσεις στο Ζάγκρεμπ

Στην πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Europa League, απέναντι στην Λοκομοτίβα στο Ζάγκρεμπ, ο Όλσεν δεν έκανε κάποιο παιδαριώδες λάθος, όμως οι τοποθετήσεις του στα γκολ που δέχτηκε δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Ειδικότερα στο δεύτερο γκολ της Κροατικής ομάδας, έμεινε "άγαλμα" στη μέση της εστίας του μετά από κόρνερ και κεφαλιά.

Η παράξενη φάση στη Σλοβακία

Στη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Σπάρτακ Τρνάβα στη Σλοβακία, ο Όλσεν έκανε ένα... παράξενο πέναλτι, το οποίο ναι μεν θεωρήθηκε ως υπερβολικό, όμως ο Σουηδός είχε ευθύνη. Αυτό διότι σήκωσε το γόνατό του και χτύπησε τον αντίπαλο επιθετικό που πήγαινε προς τα πάνω του. Αντί λοιπόν να κερδίσει το επιθετικό φάουλ με έξυπνο τρόπο, υπέπεσε σε παράβαση, περισσότερο από απερισκεψία.

Δεν βγήκε και "έφαγε" γκολ στη Βέροια

Στο φιλικό που έδωσε ο ΠΑΟΚ στη Βέροια, ο 25χρονος τερματοφύλακας δέχτηκε γκολ με κεφαλιά από τον Θωμά Ναζλίδη, ο οποίος πήδηξε ανενόχλητος στο χώρο ευθύνης του Σουηδού, σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας. Ο Όλσεν θα μπορούσε να είχε βγει πιο έγκαιρα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να προλάβει τον αντίπαλο επιθετικό και να "καθαρίσει" τη φάση, όπως πρέπει να κάνει κάθε γκολκίπερ στο συγκεκριμένο σημείο που πήγε η μπάλα μετά την εκτέλεση του κόρνερ.

Πάντως, ο τραυματισμός του Γλύκου λειτούργησε υπέρ του. Αυτό επειδή παρά τα λάθη στα οποία έχει υποπέσει, αν και δεν έχουν κοστίσει στον ΠΑΟΚ διότι δεν στέρησαν πρόκριση και κάποια ήταν σε φιλικούς αγώνες, δεν έχασε τη θέση βασικού. Έτσι, μπορεί σιγά σιγά να αποκτά αυτοπεποίθηση και να δείξει τα θετικά στοιχεία που διαθέτει, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν, αλλά και όπως δείχνουν τα σπουδαία σωματικά προσόντα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK