Τα... στοιχήματα του "νέου" Λίνο

Ο πάγκος που... έρχεται για τον Βραζιλιάνο, οι πολλαπλοί ρόλοι που θα έχει και η ανάγκη αποδοχής της νέας κατάστασης από τον ίδιο. Διαβάστε αναλυτικά.

Τα... στοιχήματα του "νέου" Λίνο

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία με δύο από τους πιο πολύτιμους και έμπειρους ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Τους Πάμπλο Γκαρσία και Μασιέλ Λίνο, οι οποίοι ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους, αποδεχόμενοι τη μείωση αποδοχών που τους προτάθηκε.

Για τον πρώτο, τον Ουρουγουανό αστέρα, το... πλάνο δεν φαίνεται πως θα αλλάξει με την έννοια πως αναμένεται να είναι εκ νέου βασικότατο κομμάτι της ενδεκάδας, για τον Βραζιλιάνο η κατάσταση εκτιμάται ότι διαφοροποιηθεί. Γιατί εκτός του ότι είναι 35 ετών, στόχος είναι να καθιερωθεί ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος αγωνίζεται και αυτός στην θέση του αριστερού μπακ.

Ο ανάγκη να αποδεχτεί τον πάγκο

Με λίγα λόγια, δεν θα έχει τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής, εκτός κι αν ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, όπως κι αν λέγεται, προτιμήσει να τον αξιοποιήσει περισσότερο στη θέση του εξτρέμ. Και εδώ ακριβώς υπάρχει η ανάγκη ο Βραζιλιάνος να αποδεχτεί το νέο ρόλο του. Δεν αποκλείεται σε πολλά παιχνίδια να... καθίσει στον πάγκο και να χρησιμοποιείται στη διάρκεια τους. Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, καθώς πλέον δεν θα καταπονείται τόσο πολύ και θα προσφέρει ποιοτικά λεπτά.

Σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συνέβη πέρυσι, όταν λόγω τραυματισμού έμεινε αρκετά πίσω, χρειάστηκε αρκετό χρόνο να επανέλθει και δέχτηκε κριτική για το γεγονός ότι ήταν αρνητικός. Βέβαια το κάταγμα κόπωσης που είχε υποστεί ήταν ένας ύπουλος και καθόλου απλός τραυματισμός και όταν τον ξεπέρασε άρχισε να εμφανίζει εκ νέου την ποιότητά του.

Όπως και να 'χει άλλωστε, είναι ένας πολύτιμος παίκτης, από τον οποίο ο Σταφυλίδης έχει να μάθει αρκετά. Άλλο ένα... στοίχημα δηλαδή για το Λίνο στη νέα σεζόν.

Οι αριθμοί του Λίνο

Σεζόν/ Συμμετοχές/ Γκολ

2008-09 (β' γύρος): 21/ -

2009-2010: 40/ 5

2010-2011: 33/ 2

2011-2012: 42/ 6

News 24/7

24MEDIA NETWORK