"Τον διάλεξε ο Μουρίνιο κι αυτό λέει πολλά..."

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος σκιαγράφησε το προφίλ του Μπεν Χαΐμ που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ.

"Τον διάλεξε ο Μουρίνιο κι αυτό λέει πολλά..."

Ο βετεράνος άσος υπήρξε συμπαίκτης του Ισραηλινού αμυντικού στην Μπόλτον από το 2004 έως το 2007. Έδωσε συνέντευξη στα ΣΠΟΡ και είπε πολλά για το χαρακτήρα και το αγωνιστικό στυλ του πρώην συμπαίκτη του.

Στην αρχή της συνέντευξης ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αποκάλυψε ότι ήδη έχει μιλήσει με τον Μπεν Χαΐμ για τον ΠΑΟΚ. "Ναι έχουμε μιλήσει. Είναι λογικό... Με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και φυσικά για τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο βρίσκεται σε επαφές", είπε.

Πότε σου τηλεφώνησε ο Μπεν Χαΐμ;

"Πολύ πρόσφατα. Δεν είμαστε απλά φίλοι, είμαστε κολλητοί καθώς περάσαμε μαζί πολλά τα τρια χρόνια που ήμασταν συμπαίκτες στη Μπόλτον. Τον έχω φιλοξενήσει στην Ελλάδα για διακοπές και με έχει φιλοξενήσει εκείνος στο Ισραήλ... Εγώ του είπα την άποψή μου για τον ΠΑΟΚ εξηγώντας του ότι είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με πάρα πολύ κόσμο που αγαπάει πολύ την ομάδα και με ένα νέο επενδυτή, ο οποίος δείχνει να θέλει να ενισχύσει σημαντικά το σύλλογο".

Τι παίκτης είναι ο Μπεν Χαΐμ;

"Θεωρώ είναι ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός ο οποίος έχει προσωπικότητα, ποιότητα και σπουδαίες παραστάσεις από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Είναι παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ!"

Με ποιον παίκτη θα μπορούσες να πεις ότι μοιάζει;

"Έχει ένα στιλ ξεχωριστό. Είναι γεννημένος αμυντικός. Και είναι πολύ καλός αμυντικός. Του αρέσει να κατεβάζει την μπάλα και να κουμαντάρει το παιχνίδι από πίσω. Από αυτόν ξεκινάει η επίθεση της ομάδας. Είναι από τους αμυντικούς που ξέρουν μπάλα. Είναι ένα σέντερ μπακ που μπορεί να κατεβάσει μπάλα, να πασάρει σωστά και που βλέπει γήπεδο... Αν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του τα λέει όλα... Δε χρειάζονται περισσότερες συστάσεις".

Μετά από την Μπόλτον ο Μπεν Χαΐμ έπαιξε στην Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε το 2008 συνολικά 5 εκ. λίρες για να τον αποκτήσει!

"Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Τσέλσι πήγε ως επιλογή του Μουρίνιο και όχι του Αβραάμ Γκραντ, του Ισραηλινού προπονητή που διαδέχθηκε τον Μουρίνιο. Αυτό λέει πολλά..."

Το μοναδικό γκολ που πέτυχε ο Μπεν Χαΐμ σε περίπου 150 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν από δική σου ασίστ: ήταν το 2005 στη νίκη της Μπόλτον με 3-1 επί της Τότεναμ! Εσύ εκτέλεσες το φάουλ και αυτός σκόραρε με κεφαλιά...

"Και πανηγυρίσαμε το γκολ χορεύοντας ελληνικά! Αυτό το θυμάμαι καλά...".

Πιστεύεις ότι θα έρθει τελικά στον ΠΑΟΚ;

"Είναι ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος. Δεν έχει κάνει τίποτα τυχαία. Για να συζητάει, και να μαζεύει πληροφορίες, φαίνεται ότι θέλει να έρθει..."

Αν έρθει, θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί;

"Κοιτάξτε, για να παίξεις στην Πρέμιερ Λιγκ τόσα χρόνια όπως ο Μπεν Χαΐμ πρέπει να είσαι ιδιαίτερος αμυντικός. Οι Αγγλοι δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα και όσοι έχουν περάσει και έχουν παίξει τόσα χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ είναι παίκτες υψηλού επίπεδου.

Ο Μπεν Χαΐμ είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και δεν το λέω αυτό επειδή είναι φίλος μου. Τέτοιοι παίκτες με τόσες παραατάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα. Μπορεί να γίνει ό,τι ήταν ο Μέλμπεργκ στον Ολυμπιακό και να κάνει τη διαφορά, Θεωρώ ότι είναι παίκτης ηγέτης. Είναι εμβληματικός και μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK