Τούντορ: "Υπήρχε διαφορά ποιότητας"

Ο Ιγκόρ Τούντορ τόνισε πως ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, έκανε λόγο για διαφορά ποιότητας, σχολίασε τον τραυματισμό του Κωνσταντινίδη, ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά ζητήματα.

Τούντορ: "Υπήρχε διαφορά ποιότητας"
INTIME SPORTS

Ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου για διαφορά ποιότητας με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την καλή στατιστική του ΠΑΟΚ και την συμβολή του Ρομπέρτο στη νίκη του Ολυμπιακού: "Στο ποδόσφαιρο και ειδικά σε τέτοια ματς υπάρχουν πολλά στοιχεία που επηρεάζουν. Η στατιστική είναι ένα από αυτά. Ο Ολυμπιακός σκόραρε στις ευκαιρίες που του δόθηκαν, ενώ εμείς δεν το κάναμε. Είναι και θέμα ποιότητας, όμως, οι παίκτες μου προσπάθησαν πολύ, έδωσαν τα πάντα, απλώς, δεν ήταν η μέρα μας για να κερδίσουμε".

Για τον παράγοντα κούραση: "Συμφωνώ, οι δύο μέρες που είχαμε για να έρθουμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό φάνηκε ότι δεν ήταν αρκετές. Δεν ξεκουραστήκαμε ούτε σωματικά, ούτε πνευματικά. Από εκεί και πέρα, αρκετοί ποδοσφαιριστές μας δεν ήταν στο επίπεδο που ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια. Ηταν και θέμα ποιότητας, ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει διαφορά σε ποιότητα ανάμεσα σε ομάδες. Κάποιες φορές μπορεί να μην είναι καθοριστικό, αλλά κάποιες είναι. Σήμερα ο Ολυμπιακός είχε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και έκανε γκολ τις δύο ευκαιρίες που είχε. Μπορείς να πεις ότι αυτό είναι είτε τύχη, είτε διαφορά ποιότητας. Αρκετοί βέβαια δικοί μας δεν βρέθηκαν στο επίπεδο που ήταν στα περασμένα παιχνίδια. Εάν είχαν μπει τα γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου θα ήταν διαφορετική η εικόνα, αλλά μπορούμε να πούμε επίσης ότι ο Ολυμπιακός άξιζε να κερδίσει.

Ο βασικός κορμός αποτελείται από 14-15 παίκτες, αυτοί θα είναι που θα χρησιμοποιούνται. Σε τέτοια ντέρμπι πρέπει να παίξεις με τους καλύτερους, δεν είναι αυτά ματς που θα δώσεις ευκαιρία και ειδικά όταν το διάστημα μεταξύ των δύο αγώνων είναι τόσο μικρό".

Για την αντικατάσταση του Κίτσιου και του Πέλκα, παρόλο που ήταν ξεκούραστοι: "Ο Κίτσιου βγήκε γιατί θέλαμε να παίξουμε πιο επιθετικά. Ο Πέλκας είναι από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές μας και υποφέρουμε όταν δεν είναι καλά γιατί είναι αυτός που μπορεί να μας δώσει κάτι απρόβλεπτο. Όταν δεν είναι καλά μπορώ να πω ότι είμαστε πιο προβλέψιμοι ως ομάδα γενικότερα".

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της μεσαίας γραμμής: "Σχετικά με τις στημένες φάσεις την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει αυτός που τις εκτελεί. Για εμάς είναι οι Μακ, Πέλκας και Κάτσε. Όσο και αν δουλέψουμε στην προπόνηση, που δουλεύουμε, αν το χτύπημα δεν είναι καλό δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να γίνει καλή φάση. Σήμερα επέλεξα τον Κάτσε αλλά γενικότερα δεν είμαι ικανοποιημένος από την προσφορά των κεντρώων. Δεν έχουμε πάρει πολλές ασίστ από τους μέσους".

Για το γεγονός ότι μετά τον τραυματισμό του Κωνσταντινίδη οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνέχισαν με αποτέλεσμα να δεχθούν φάση: "Αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία, πρέπει να είσαι έξυπνος, αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Οπωσδήποτε οι υπόλοιποι που έπαιζαν έπρεπε να μετακινηθούν για να καλύψουν το κενό του".

Για την τοποθέτησή του περί διαφοράς ποιότητας και αν εννοεί ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεταγραφές: "Ουσιαστικά μιλάω για την σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων. Όταν παίζεις με 15χρονα μπορεί να φαίνεσαι ποιοτικός, όταν παίζεις με μία ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι ακόμη σε αυτό το επίπεδο".

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: "Μία ομάδα παίρνει τους καλύτερους παίκτες βάσει των χρημάτων που διαθέτει. Αντιλαμβάνομαι, ωστόσο, ότι είναι μεγάλο ζήτημα για τον σύλλογο να κοντράρει τον Ολυμπιακό και κατακτήσει το πρωτάθλημα".

Για την έλλειψη σε σωματικά προσόντα: "Αυτό δεν είναι κάτι που διορθώνεται. Για το ύψος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Για την δύναμη μπορούμε να πάρουμε βιταμίνες, οι φυσικές ικανότητες αλλάζουν, όμως, μόνο όταν μπορείς να δώσεις εκατομμύρια για να αγοράσεις κάποιον καλύτερο ποδοσφαιριστή".

Για το ατού του ΠΑΟΚ έναντι πιο ποιοτικών ομάδων: "Εμείς είμαστε ομάδα που θέλουμε να τρέχουμε περισσότερο. Για παράδειγμα στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ τρέξαμε 125 χιλιόμετρα, τέσσερα παραπάνω από τον αντίπαλο, για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας. Αλλά χαρακτηριστικά όπως η δύναμη δεν αλλάζουν".

Διαβάστε ακόμα:

Μακ: "Καλύτερος ο Ολυμπιακός"

Τα γκολ του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK