"Τρέχει" τον Νοέμβρη το θέμα των χρεών

Νέα ρύθμιση θα υπάρχει για τους μεγάλους οφειλέτες τον επόμενο μήνα, θέμα που απασχολεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

"Τρέχει" τον Νοέμβρη το θέμα των χρεών

Μπορεί την Πέμπτη στη Βουλή να κατατέθηκε μία ρύθμιση για βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 1 εκ. ευρώ, ωστόσο για τον ΠΑΟΚ (και γενικώς για τους μεγάλους οφειλέτες) θα υπάρχει νέα ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Νοέμβριο μαζί με τον προϋπολογισμό. Εξάλλου οι οφειλές της ΠΑΕ θεωρούνται εκκρεμείς, όχι ληξιπρόθεσμες.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Δριβελέγκας μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας στον "Arena" τα εξής: "Αυτή η ρύθμιση που κατατέθηκε αφορά οφειλέτες μέχρι 1.000.000 ευρώ φυσικών νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων. Αυτό δίνει μέχρι και απαλλαγή ανάλογα με τον ρυθμό των δόσεων και αντιστρόφως ανάλογα είναι η απαλλαγή των προστίμων. Σε 12 δόσεις έχεις 90% απαλλαγή των προστίμων ενώ αν τα δώσεις όλα έχεις 100% απαλλαγή.

Επίσης, μειώνεται το επιτόκιο περίπου στο 4,5%. Για τους μεγάλους οφειλέτες θα γίνει μια καινούρια ρύθμιση. Αυτό θα είναι μέχρι τέλος του χρόνου μπορεί και πιο νωρίς. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως θα έρθει νέο νομοσχέδιο για τους μεγάλους οφειλέτες. Σίγουρα θα γίνουν διάφορες παρεμβάσεις αλλά πολλές θα. γίνουν για να γίνουν. Εγώ ότι λέω τι ισχύει και δεν λέω τίποτα παραπάνω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK