"Τυχερός που έχω για συμπαίκτη τον Γκαρσία"

Ο Λάζαρ αναφέρθηκε στην αξία του Ουρουγουανού μέσου, ενώ τόνισε πως ο Μπόλονι είναι τεράστιος προπονητής.

"Τυχερός που έχω για συμπαίκτη τον Γκαρσία"
INTIME SPORTS

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρουμάνου παίκτη στην εφημερίδα "Sportday":

-Για τη δήλωση του προπονητή σου, μετά το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα, έχεις να πεις κάτι, μια κι εσύ τον γνωρίζεις καλύτερα ως χαρακτήρα;

"Δεν ήξερα ότι είπε κάτι τέτοιο, απλά τον είδα μετά τον παιχνίδι της Κέρκυρας αρκετά προβληματισμένο. Ελπίζω και γι' αυτόν και για μας, μια κι έχουν απομείνει 10 παιχνίδια και το πρωτάθλημα είναι στην πιο σημαντική του καμπή, να τα πάμε -όλοι μαζί ενωμένοι όσο καλύτερα γίνεται. Πάντως πέρα από όλα αυτά είναι ένας τεράστιος προπονητής, με μεγάλη εμπειρία και διεθνή καριέρα. Είναι χαρά για τον ΠΑΟΚ και για μένα που υπάρχει στην ομάδα. Όλους μας βοηθάει πολύ. Πόσο μάλλον όμως εμένα, μια και βρήκα στην ομάδα έναν άνθρωπο που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Μου έκανε τη ζωή πιο εύκολη".

-Η παρουσία στην Κέρκυρα ήταν η καλύτερη σου. Τι σημαίνει για σένα αυτή η εμφάνιση και πού αφιερώνεις τα δυο σου γκολ;

"Τα γκολ τα αφιερώνω στα παιδιά μου. Δύο γιους έχω. δύο γκολ πέτυχα. Αρα από ένα στον καθένα. Οποτε έφευγα από το σπίτι για προπόνηση ή για αγώνα με ρωτούσε ο μεγάλος μου γιος, Στεφάν (3 ετών και 1.5 ο Νικόλα), πότε θα βάλω κάποιο γκολ. Ε, να, ήρθε η ώρα ... Νιώθω πολύ καλά".

-Ηταν όνειρο σου να παίξεις έτσι, να πετύχεις δύο γκολ και να δημιουργήσεις το ένα;

"Μακάρι να μπορούσα να παίζω σε κάθε παιχνίδι έτσι, όμως είναι και οι συνθήκες που στο επιτρέπουν ή όχι αυτό, αλλά και η μέρα που θα βρίσκεσαι".

-Με τον Γκαρσία στα χαφ "κουμπώνεις" εξαιρετικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γιάννου, πίσω από τους επιθετικούς. Ποια είναι η άποψη σου για τους πλαϊνούς σου;

"Είμαι πολύ τυχερός που έχω έναν τέτοιον παίκτη, μεγάλης αξίας, δίπλα μου. Ο Γκαρσία μου κάνει τη δουλειά πιο εύκολη, αλλά το πιο σημαντικό για την ομάδα είναι ότι και οι δύο έχουμε ορισμένα διαφορετικά χαρακτηριστικά που... κουμπώνουν μεταξύ τους. Σε ό.τι αφορά τον Γιάννου, έχει λαμπρό μέλλον. Είναι δουλευταράς στις προπονήσεις και βοηθά πολύ την ομάδα".

-Πολλοί αναφέρουν ότι είσαι ο διάδοχος του Γκαρσία στο κέντρο. Δέχεσαι αυτόν τον τιμητικό τίτλο;

"Εγώ θέλω να είμαι ο καινούργιος. Λαζάρ (σ.σ.: γέλια). Γενικά δεν ψάχνω να γίνω κάποιος άλλος, θέλω να είμαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνω εγώ".

-Την πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ πώς τι βλέπεις; θα πετύχει τον στόχο της πρωτιάς;

"Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και στοχεύουμε στην πρωτιά, θέλω να παίξω στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

-Σε αυτό θα παίξει τον ρόλο του και το γεγονός ότι οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα;

"Ολες οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν προβλήματα και ειδικότερα οι ελληνικές λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης. Ομως αν εμείς είχαμε μια πιο κανονική (σ.σ.: εννοούσε όχι διοίκηση Πρωτοδικείου, αλλά διοικητικό σχήμα με μεγαλοεπενδυτή) διοίκηση, θα ήμασταν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο".

-Ποιο είναι το όνειρο σου στον ΠΑΟΚ; Θέλεις έναν τίτλο;

"Δε θέλω μόνο έναν, αλλά περισσότερους. Ο,τι μπορώ να κερδίσω, το θέλω".

-Για τις φήμες που ακούγονται, ότι θα έρθουν στον ΠΑΟΚ παίκτες από το πρωτάθλημα της πατρίδας σου, γνωρίζεις κάτι; Σου τηλεφώνησε κάποιος; Για παράδειγμα ξέρεις αν ισχύει η φήμη για τον Μάρκος Αντόνιο;

"Ο Μάρκος Αντόνιο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης κι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Σπάνιος άνθρωπος. Πάντως δύσκολα θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, μια κι έχει συμβόλαιο με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου και ο πρόεδρος της ρουμανικής ομάδας θα ζητήσει πολλά χρήματα για να δώσει την έγκρισή του σε αυτό. Ευτυχώς εγώ έφυγα όταν τελείωσε το συμβόλαιο μου και δεν αντιμετώπισα κάτι τέτοιο. Ομως επαναλαμβάνω ότι είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός αμυντικός. Εχω πολύ καλή σχέση μαζί του".

News 24/7

24MEDIA NETWORK