Βούλευμα σε βάρος Ζαγοράκη και Βιολίδη

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης εξέδωσε παραπεμπτικό βούλευμα που αφορά τόσο τον Θοδωρή Ζαγοράκη όσο και τον πρώην αντιπρόεδρο ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ηλία Βιολίδη με τις κατηγορίες της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Βούλευμα σε βάρος Ζαγοράκη και Βιολίδη

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εν αντιθέσει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, καθώς η παραπομπή αναστέλλεται μέχρι το ευρωκοινοβούλιο να αποφανθεί περί της άρσης της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Η υπόθεση αφορά οικονομικές ατασθαλίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είχε προκληθεί από έλεγχο εταιρίας ορκωτών λογιστών που έφερε νέο έλεγχο και άρχισε με ποινική δίωξη της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2012.

Οι κατηγορίες

Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του ΔΣ της ΠΑΕ να πάρει αναδρομικά αμοιβή ποσό 6.430 ευρώ καθαρά μηνιαίως για όλο το χρονικό διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Με αυτό τον τρόπο φέρεται να έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής ποσού 320.467,10 ευρώ για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ που είχε πάρει πάρει κατά καιρούς με προφορικές και γραπτές δεσμεύσεις.

Στην περίπτωση του Ηλία Βιολίδη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταβίβαζε τις επιταγές του σε διάφορους πιστωτές της και στη συνέχεια του επέστρεφε την χρηματική διευκόλυνση.

Συνολικά, ο πρώην αντιπρόεδρος φέρεται να είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά να μην έχει εξοφλήσει στους πιστωτές της ποσό 752.846,98 ευρώ.

Επίσης, το Μάρτιο του 2012, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της υπόλοιπο οφειλής του Ηλία Βιολίδη 235.882,82 και 84.120 ευρώ.

Το πρώτο ποσό αφορά συναλλαγές χρηματικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με τρεις απλήρωτες επιταγές προς την ΠΑΕ Εργοτέλης για την μεταγραφή Κουτσιανικούλη και το δεύτερο αγορά εισιτηρίων διαρκείας και ευρωπαϊκών αγώνων.

Καθοριστική η στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και για τις δύο υποθέσεις (εφόσον και του Θοδωρή Ζαγοράκη πάει σε δίκη) καθοριστική θα είναι η στάση που θα κρατήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (πολιτική αγωγή), αφού οι πράξεις τους έφεραν ζημία στην εταιρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι καλύπτει τον Ζαγοράκη για το χρονικό διάστημα που είχε στα χέρια του τα ηνία της ομάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK