Βρύζας: "Ο κόσμος πήγε στην Τούμπα προκατειλημμένος και σε έξαρση"

Στην Επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έγινε τη Δευτέρη η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία ο Δικέφαλος τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 50.000 ευρώ πρόστιμο για τα όσα έγιναν στον επεισοδιακό ημιτελικό της Μ. Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Βρύζας: "Ο κόσμος πήγε στην Τούμπα προκατειλημμένος και σε έξαρση"

Ο ΠΑΟΚ στήριξε την έφεσή του στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν σωματικές βλάβες σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνεπώς θα έπρεπε να τιμωρηθεί με βάση τις διατάξεις για μεμονωμένα επεισόδια.

Αχιλλέας Μαυρομάτης (δικηγόρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): " Το πρωτοβάθμιο όργανο έκρινε με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και όχι με βάση τα πραγματικά περιστατικά. Δεν υπάρχει καμία σωματική βλάβη, είναι αυθαίρετο αυτό, στο σκεπτικό της απόφασης η πειθαρχική επιτροπή ανακαλύπτει σωματικές βλάβες σε δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Είναι άλλο πράγμα η βιαιοπραγία και άλλο η σωματική βλάβη. Εχουμε είσοδο φιλάθλων χωρίς βιαιοπραγίες, πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια. Επίσης, είναι δεοντολογικά πρωτοφανές να δημιουργεί κλίμα και η ίδια η ΕΠΟ με την ανακοίνωση που είχε βγάλει μετά το παιχνίδι".

Λάμπρος Μπίρδας (έτερος δικηγόρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): " Σε καμία έκθεση δεν αναφέρεται τραυματισμός. Η βιαιοπραγία από τον τραυματισμό αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τον πειθαρχικό κώδικα. Πρέπει να έχουν συμβεί σωρευτικά και οι τρεις προϋποθέσεις για να μας αφαιρεθούν βαθμοί (α. μεγάλος αριθμός προσώπων β. απλές σωματικές βλάβες και γ. τα επεισόδια να έχουν γίνει στον εν γένει χώρο του γηπέδου)".

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, κ. Λεοντής, είπε προς τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ: "Προβληματίζομαι με την ερμηνεία που δίνετε. Υπάρχει πράγματι ένα πρόβλημα διατύπωσης".

Επίσης, απευθυνόμενος προς τον Ζήση Βρύζα που ήταν παρών στην εκδίκαση, ο κ.Λεοντής τον ρώτησε: " Γιατί στα ευρωπαϊκά ματς δεν ανάβει ούτε ένα κεράκι; Οι ίδιοι αστυνομικοί δεν κάνουν τον έλεγχο;"

Ο Βρύζας του απάντησε ότι: "στα ευρωπαίκά ματς ο κόσμος ξέρει ότι πάει να δει ένα καθαρό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Στο ματς με τον Ολυμπιακό είχε προηγηθεί στο Καραϊσκάκη ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε αδικηθεί και έτσι ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος και ήταν σε έξαρση".

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων ρώτησε, επίσης, ποια επεισόδια θεωρεί σοβαρότερα: αυτά της Τούμπας ή του 2010 στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Ο Ζήσης Βρύζας του απάντησε ότι δεν μπορεί να τα βάλει στη ζυγαριά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ προσκόμισε χαρτί από την εταιρία σεκιούριτι που είχε αναλάβει την φύλαξη του αγώνα με το οποίο ενημερώνει ότι ο σεκιούριτι με το νούμερο 59 ήταν γυναίκα (στην έκθεση του παρατηρητή αναφέρεται ότι άνδρας σεκιούριτι με το νούμερο 59 χτύπησε τον Βαλντές).

Η απόφαση θα ανακοινωθεί το πρωί της Τρίτης, ωστόσο όπως είπαν τα μέλη της Επιτροπής την απόφαση θα την βγάλουν από σήμερα.

Διαβάστε ακόμη:

Βαριά καμπάνα στον ΠΑΟΚ!

ΠΑΕ: Ποινή-επινόηση

Τι θα αποφασίσει η Super League για την ποινή του ΠΑΟΚ

Δίωξη σε ΠΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

News 24/7

24MEDIA NETWORK