Πάουλο, ξέρω τι έκανες στη Βραζιλία...

Πριν αναλάβει τον Ολυμπιακό ο Πάουλο Μπέντο, είχε περάσει για μόλις δύο μήνες και 15 αγώνες από τον πάγκο της Κρουζέιρο. Το Contra.gr, έψαξε και σας παρουσιάζει αναλυτικά με αριθμούς, συστήματα και τακτικές, τι είχε ο Πορτογάλος κόουτς στη θητεία του στη Βραζιλία. Τα συμπεράσματα θα λύσουν πολλές απορίες...

Πάουλο, ξέρω τι έκανες στη Βραζιλία...

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα μέσα σε τέσσερις ημέρες ήταν ακόμη πιο πικρή για τον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί ήρθε εντός έδρας από τον ΑΠΟΕΛ σε ένα ματς που όλοι περίμεναν από την ομάδα του Πειραιά να απλουστεύσει την υπόθεση πρόκριση από τον όμιλο του Europa League.

Δεν το έκανε όμως. Και αυτό φέρνει μαύρα σύννεφα πάνω από το "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, τα οποία σε περίπτωση μη νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (2/10) θα αυξηθούν.

Οι επιλογές του Πάουλο Μπέντο συζητήθηκαν έντονα πριν, αλλά και μετά το ματς. Βασικά έχουν αρχίσει να συζητιούνται από την ήττα στη Λάρισα και το σύστημα που κατέβασε την ομάδα του.

Ο Πορτογάλος επιμένει να εφαρμόσει ένα 4-4-2 που δεν... βγαίνει και ενώ το βλέπει, το συνεχίζει. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιμένει σε ένα σύστημα που δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το ίδιο έκανε και στη σύντομη θητεία του στη Βραζιλία στον πάγκο της Κρουζέιρο.

ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΕΡΙ ΗΤΤΕΣ ΦΕΥΓΕΙ

Ο Μπέντο έκατσε μόλις σε 15 ματς στην Κρουζέιρο από τις 11 Μαΐου μέχρι τις 25 Ιουλίου. Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο κόουτς παραιτήθηκε, αλλά ουσιαστικά τον... παραίτησαν μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Πόσες έχει κάνει μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό; Δύο! Άρα θεωρητικά έχει ακόμη ένα ματς να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Πάουλο, ξέρω τι έκανες στη Βραζιλία...

Έχασε κατά σειρά από την Ατλέτικο Παραναένσε (0-3), Φλουμινένσε (0-2) και Σπορτ Ρεσίφε (1-2). Στον Ολυμπιακό έχει χάσει από ΑΕΛ (0-1), ΑΠΟΕΛ (0-1) και τον περιμένει η... ΑΕΚ.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Όσον αφορά τα συστήματα που επέλεγε στην Κρουζέιρο ο Μπέντο, αυτά κυρίως ήταν το 4-2-3-1 και το 4-3-2-1. Ωστόσο σε μερικά ματς αποφάσισε να παίξει... επιθετικά με 4-3-3 και ενώ καταλάβαινε πάει στην ομάδα το συνέχιζε με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά!

Πρώτη φορά επέλεξε το 4-3-3 στο δεύτερό του παιχνίδι στον πάγκο κόντρα στη Σάντα Κρουζ. Είχε προηγηθεί το 2-2 στο ντεμπούτο του με την Φιγκεϊρένσε και ήθελε να δώσει έναν επιθετικό αέρα στην Κρουζέιρο προκειμένου να έρθει η πρώτη νίκη. Τι έγινε; Ήττα με 4-1!

Φάνηκε να... μαθαίνει από το λάθος του. Όμως όχι. Μετά από 10 αγωνιστικές ξανακατέβασε την ομάδα του με 4-3-3 και το αποτέλεσμα ήταν νέα ήττα με 3-0 από την Παρανανένσε εντός έδρας! Το ξαναέκανε την επόμενη αγωνιστική και έχασε ξανά από τη Φλουμινένσε με 2-0. Βλέπετε κάτι;

Στα ματς που ο Μπέντο κατέβαζε επιθετικό σύστημα, δεν μπορούσε να βάλει γκολ! Σας θυμίζει κάτι;

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΓΚΟΛ

Είναι προφανές ότι ο Μπέντο θέλει οι ομάδες του να παίζουν επιθετικά. Όσο ήταν στην Κρουζέιρο όμως ενώ προσπαθούσε να περάσει μια φιλοσοφία στην επίθεση και να βρίσκουν οι παίκτες το "εύκολο" γκολ, δεν πρόσεχε την άμυνά του.

Μόνο σε 2 ματς από τα 15 που έκατσε στον πάγκο των Βραζιλιάνων η ομάδα του δεν δέχθηκε γκολ. "Καθαρή" εστία κράτησε στα ματς με την Πόντε Πρέτα και την Μποταφόγκο και τα δύο μακριά από την έδρα του. Συνολικά δέχθηκε 26 γκολ σε 15 ματς και πέτυχε 19. Με άλλα λόγια δεχόταν σχεδόν δύο γκολ σε κάθε αγώνα, ενώ η ομάδα του πετύχαινε ένα.

Πάουλο, ξέρω τι έκανες στη Βραζιλία...

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΝ ΒΙΑΝΑ

Ένα ακόμη στοιχείο που συνδέει τον Μπέντο της Κρουζέιρο με τον Μπέντο του Ολυμπιακού είναι ο Μπρούνο Βιάνα. Ο Πορτογάλος κόουτς ξεκινούσε στην Κρουζέιρο σχεδόν σε κάθε ματς τον νεαρό Βραζιλιάνο αμυντικό που στη συνέχεια τον έφερε στον Πειραιά.

Ο Βιάνα έχασε μόλις δύο παιχνίδια της Κρουζέιρο (ήττα Φλαμένγκο και ήττα Σπορτ Ρεσίφε) και φυσικά έχει ευθύνη για την φουρτουνιασμένη άμυνά της που δεχόταν σε κάθε ματς τουλάχιστον ένα γκολ.

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑ... ΝΤΕΡΜΠΙ

Μπορεί να έκατσε μόλις δύο μήνες στη Βραζιλία ο Μπέντο, όμως πρόλαβε να αντιμετωπίσει μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες στη Βραζιλία όπως η Φλουμινένσε, η Παλμέιρας, η Φλαμένγκο, η Σάο Πάολο.

Τι έκανε απέναντί τους; Νίκησε μόνο την Παλμέιρας δύσκολα με 2-1, ενώ έχασε από Φλουμινένσε (0-2), Φλαμένγκο (0-1) και Σάο Πάολο (0-1), χωρίς καν να βρει η ομάδα του το δρόμο προς στα δίχτυα.

Μένει να δούμε τι θα κάνει και στο πρώτο του ντέρμπι επί ελληνικού εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κόουτς, με γιόμες δε νίκησε κανείς!
Σοκ και γκρίνια!

News 24/7

24MEDIA NETWORK