Τι μου έμαθε η Wikipedia για την Super League

Σε ποια ελληνική ομάδα έχει αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ; Γιατί πήγε ο πρώτος λόρδος των Βάσκων στον ΠΑΟΚ; Τι σχέση έχει ο Κόκε με την Ιαπωνία; Και τι δουλειά κάνει σήμερα ο Έρβιν Λέμενς; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

Τι μου έμαθε η Wikipedia για την Super League

Το ήξερες ότι ο Πελέ έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, ότι στον ΠΑΟΚ έπαιζε ο πρώτος λόρδος της Χώρας των Βάσκων, ενώ την φανέλα του Πανιωνίου φόρεσε ένας παίκτης διάσημος τόσο για τις επιδόσεις του στο τένις όσο και στο χόκεϊ;

Ναι, όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κομματάκι παράλογα, όμως, δεν τα λέμε εμείς, αλλά η Wikipedia.org. Τις προάλλες, θέλοντας να κάνουμε ένα αφιέρωμα σε ξένους παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα, μεταξύ άλλων πηγών, πέσαμε και πάνω στη " λίστα ξένων παικτών που έχουν περάσει από την ελληνική Super League" της wikiipedia. Πέρα από τις απαραίτητες για το θέμα πληροφορίες και τις αναμνήσεις που πρόσφερε η συγκεκριμένη λίστα διαβάζοντας ονόματα παικτών που είχαμε σχεδόν ξεχάσει, μας χάρισε και μια σειρά πληροφοριών όπως αυτές που αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο του παρόντος κειμένου και θα μοιραστούμε στη συνέχεια μαζί σας.

Κάθεστε;

Πάμε!

-Ο Πελέ του Ολυμπιακού

Το πιο κοντά που έχει φτάσει να αγωνιστεί ο Πελέ στον Ολυμπιακό είναι αυτό:

Τι μου έμαθε η Wikipedia για την Super League
Πελέ INTIME SPORTS

Παρόλα αυτά, η wikipedia όταν πατήσει κάποιος το "λινκαρισμένο" όνομα του Πελέ που έχει αγωνιστεί σε Εργοτέλη, Ολυμπιακό και Λεβαδειακό, σε στέλνει στο προφίλ του Βραζιλιάνου θρύλου του ποδοσφαίρου.

O Λόρδος της Χώρας των Βάσκων

Τι μου έμαθε η Wikipedia για την Super League
Λόπεθ INTIME SPORTS

Σύμφωνα με την wikipedia ο παραπάνω παίκτης δεν είναι ο Λόπεθ του ΠΑΟΚ, αλλά ο πρώτος λόρδος της Χώρας των Βάσκων που έζησε από το 1040 μέχρι το 1076.

-Ο κολυμβητής του Ατρομήτου

Τη σεζόν 2007-08 είχε αγωνιστεί στον Ατρόμητο ο Σέζαρ Κάστρο, ένας αμυντικός από την Βενεζουέλα, ο οποίος έχει φορέσει και τη φανέλα Ιωαννίνων και Πανσερραϊκού. Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, όμως, μας ενημερώνει πως δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστή, αλλά για Βραζιλιάνο κολυμβητή, ο οποίος μάλιστα έχει πάρει μέρος σε τρεις συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

-Κόκε: Ο "τελετάρχης" του Άρη

Αν στο μυαλό σας, διαβάζοντας τη λέξη "Κόκε" σας έρχεται ο παρακάτω τύπος που έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες της εξέδρας του Άρη τα τελευταία χρόνια, κάνετε λάθος.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΟΚΕ
Κόκε MOTIONTEAM

Δεν είναι αυτός ο Κόκε. Το "Κόκε" είναι ένας τίτλος στην Ιαπωνία του παρελθόντος και όποιος άνθρωπος τον έφερε αποτελούσε τον "άρχοντα των τελετών".

-Ντρόμπνι ο πολυτάλαντος

Ποιος τερματοφύλακας του Πανιωνίου; Ο Ντρόμπνι έχει υπάρξει νούμερο ένα της κατάταξης του παγκόσμιου τένις, ενώ ήταν και παίκτης του χόκει.

-Ο τενίστας του Πλατανιά

Αντιστοίχως, μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στον Πλατανιά ο Χουάν Αγκιλέρα, ένας Ισπανός τενίστας.

Όπως φάνηκε (και) από τα παραπάνω η wikipedia δεν φημίζεται για την αξιοπιστία της. Παρόλα αυτά, μέσα από το "ξεφύλλισμα" της συγκεκριμένης λίστας έμαθα και αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα (αν είναι βέβαια σωστά):

-Από τον ποδοσφαιρικό Άρη έχει περάσει το 2010 ένας Αμερικάνος με το ονοματεπώνυμο "Έντι Τζόνσον". Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία.

Τι μου έμαθε η Wikipedia για την Super League
Τζόνσον INTIME SPORTS

-Ο Έρβιν Λέμενς, από τον οποίο οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν να θυμούνται μόνο τις "θρυλικές" επεμβάσεις του από το φιλικό της ομάδας τους με την Λίβερπουλ αποτελεί αυτή τη στιγμή προπονητή τερματοφυλάκων της Λόκερεν και της Εθνικής Βελγίου.

-Ο Άντερσον της Χαλκηδόνας, αφού πέρασε για 1 ματς από τον Παναθηναϊκό, όπου τραυματίστηκε και από τον Ατρόμητο, στη συνέχεια αγωνίστηκε στον "ΑΟ Δικαίου" της Κω.

Τι μου έμαθε η Wikipedia για την Super League
Άντερσον INTIME SPORTS

-Ο Κυριάκος Παύλου, ο οποίος πέρασε τη σεζόν 2006-07 από τον Πανιώνιο είναι ο αδερφός της Μαρίας-Έλενας Κυριάκου που μας εκπροσώπησε στην τελευταία Eurovision.

-Δηλαδή ο Έρβιν Λέμενς μεταφέρει τη "σοφία" του για τη θέση του τερματοφύλακα σε άλλους παίκτες.

-Ο Εστερχάζι, ο οποίος έχει περάσει από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό είναι απόγονος οικογένειας αριστοκρατών της Ουγγαρίας.

-Από την χώρα μας έχει περάσει Παλαιστίνιος (!) ποδοσφαιριστής. Ο Ρομπέρτο Κετλούν, ο οποίος αγωνίστηκε 4 φορές με την φανέλα της Ξάνθης τη σεζόν 2003-04.

-Ο γιος του Φώτη Στρακόσια αγωνίζεται στη Λάτσιο.

-Ο Φρανκ Κλόπας, άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ και του Απόλλωνα, πριν έρθει στην Ελλάδα δεν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ανοιχτό γήπεδο, αλλά ποδόσφαιρο σάλας.

-Από τον Ατρόμητο έχει περάσει ο παλιός άσος της Οσέρ Πασκάλ Βαϊρουά, ο οποίος στην wikipedia έχει αυτή την φωτογραφία:

Τι μου έμαθε η Wikipedia για την Super League
Βαϊρουά

-Και ξέρετε ποιος είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Βελγίου; Έτσι;

-Τον Κιέτιλ Όσβολντ που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ στα τέλη του '80 τον θυμάται ο κόσμος γιατί σε ένα αγώνα του νορβηγικού πρωταθλήματος εκτέλεσε κόρνερ και πέτυχε το ρολόι του γηπέδου.

-Στην Ελλάδα έχουν αγωνιστεί παίκτες από το Μπουρουντί, από τις Κομόρες, από τη Ρουάντα και την γαλλική Πολυνησία.

-Το 1998 έπαιξε στον Πανιώνιο ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου, ο μεγαλύτερος γιος του Άνχελ Ιορντανέσκου.

-Στην χώρα μας έχει αγωνιστεί ο αδερφός του Σάμιουελ Ετό (Άρης), ο ξάδερφος του Κλάρενς Ζέεντορφ (Βέροια) και ένας τύπος που τον λένε Χάισελμπανκ. Όχι ο Τζίμι Φλόιντ πάντως.

-Το πλήρες όνομα του Μιραλάς είναι "Kevin Antonio Joel Gislain Mirallas y Castillo".

-Ο Τιμπό Κουρτουά. Δηλαδή ο Λέμενς μαθαίνει τα μυστικά της θέσης στον Κουρτουά. Πώς; Μα, δείχνοντας του το παρακάτω video, βέβαια!

Για περισσότερη "wikipedia"

News 24/7

24MEDIA NETWORK