ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 3-1

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΣ Γιάννινα ταπείνωσε τον ΠΑΟΚ στη λίμνη των Ζωσιμάδων και επικρατώντας με 3-1, τον άφησε με μόλις 1 βαθμό σε δύο αγωνιστικές.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 3-1

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του. Ωστόσο μετά από άστοχη έξοδο του Ολσεν στο 5ο λεπτό ο Δικέφαλος βρέθηκε να κυνηγά το σκορ. Ο Σουηδός τερματοφύλακας βγήκε για να μπλοκάρει, δίνοντας την ευκαιρία στον Μανιά να σκοράρει με γυριστή κεφαλιά προ κενής εστίας.

Στην ακριβώς επόμενη φάση δεν δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ, μετά από χέρι του Μπέριου στην περιοχή και στο 8' ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Λέοβατς σέντραρε από τα αριστερά παράλληλα με την εστία, όμως, κανείς από τους συμπαίκτες του δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Ενα χλιαρό σουτ του Πέλκα στο 16' δεν ανησύχησε τον Βελλίδη, ενώ ο Μανιάς στο 19' μπήκε στην περιοχή του Ολσεν, αλλά δεν πάσαρε δίπλα του στον αμαρκάριστο Ιλιτς, με αποτέλεσμα να χαραμίσει την ευκαιρία.

Στο 28' ο Μανιάς έφυγε στην αντεπίθεση, όμως, το πλασέ του από το ύψος της περιοχής ήταν εντελώς άστοχο και στο 30' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ. Ο Πέλκας κράτησε την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή μοίρασε στον Μακ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικησει τον Βελλίδη σε τετ α τετ. Ο Πέλκας στο 31' έκανε εξαιρετική ενέργεια έξω από την περιοχή, ελευθερώθηκε, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έδιωξε με υπερένταση στη γωνία του και στο επόμενο λεπτό ο Στρούνα έδιωξε πάνω στην γραμμή τακουνάκι του Βίτορ.

Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το σημείο είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και στο 34' ο Κόστα βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη μετά από ασίστ του Τζιόλη, όμως, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ επενέβη έγκαιρα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Δικέφαλος σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία, όταν ο Πέλκας έβγαλε τον Λέοβατς τετ α τετ με τον Βελλίδη, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε το πλασέ του Κροάτη.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα σουτ του Μανιά που έφυγε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία. Και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση στο 51' ο Σάμπο πέτυχε αυτογκόλ, μετά από σέντρα του Ιλιτς, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΣ, "παγώνοντας" το στρατόπεδο του Δικεφάλου. Ο Ακόστα απείλησε στο 59' με σουτ από πλάγια θέση και στο 62ο λεπτό τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Γιάχος απέβαλλε με δεύτρη κίτρινη κάρτα τον Ζάιρο.

Στο 68' ο Τσουκαλάς σούταρε, αλλά ο Ολσεν ήταν σε ετοιμότητα και στο 69' ο Βελλίδης σταμάτησε εντυπωσιακό σουτ του Πέλκα. Ο ΠΑΣ στο 75' πέτυχε στην κόντρα και τρίτο γκολ. Ο Τζημόπουλος βρήκε τον Τσάβες στο ύψος του πέναλτι και ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων με άπιαστο σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ιωαννίνων. Στις καθυστερήσεις παραλίγο ο ΠΑΣ να φτάσει και σε τέταρτο τέρμα, μετά από κεφαλιά του Σαπαλίδη που βρήκε στο δοκάρι, ενώ λίγο πριν την λήξη ο Βίτορ σημείωσε το γκολ της τιμής για τον Δικέφαλο, με κοντινή προβολή μετά από ασίστ του Μυστακίδη.

MVP

Ο Βελλίδης κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ, κυρίως, στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Αναμφισβήτητα ο κορυφαίος των γηπεδούχων, αφού του ανήκει μεγάλο μερίδιο από την εμφατική επιτυχία των Ιωαννίνων.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σάμπο όχι μόνο δεν βοήθησε την μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, αλλά πέτυχε και το αυτογκόλ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου που έβαλε, ουσιαστικά, τέλος στις ελπίδες του Δικεφάλου για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Σλοβάκος θα πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να έχει θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Σχόλιο

Ο Τούντορ θα πρέπει να βρει άμεσα λύσεις ώστε ο ΠΑΟΚ να παρουσιάζεται πιο αποτελεσματικός στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος έχει πετύχει μόνο ένα γκολ σε δύο παιχνίδια, ενώ έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι κάτι που κοστίζει βαθμούς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κροάτης θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσει τον ΠΑΟΚ στο σημείο να συνδυάζει το στρωτό ποδόσφαιρο με την ουσία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ίλιτς (71' Γιάκος), Τσάβες (86' Σαπαλίδης), Ακόστα, Μανιάς (79' Φερφελής)

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης. Κάτσε, Σάμπο (60' Ροντρίγκες), Πέλκας, Ζάιρο, Μακ (70' Μυστακίδης)

Το LIVE της αναμέτρησης

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK