Γιατί όχι μια... ελληνική Λέστερ;

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και τα προγνωστικά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη εντυπωσιάζει κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ποιος άλλωστε δεν θέλει μια.... ελληνική έκδοση της Λέστερ; Γράφει ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης.

Γιατί όχι μια... ελληνική Λέστερ;

Αν κοιτάξει κάποιος τη βαθμολογία της Super League μετά τους πρώτους επτά αγώνες θα παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο. Μετά τον Ολυμπιακό (18β.) και τον Παναθηναϊκό (14β.), στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα με 13 βαθμούς και παιχνίδι λιγότερο. Μια νίκη δηλαδή και τον στέλνει στη δεύτερη θέση και στο -2 από την κορυφή.

Ποιος να το φανταζόταν αυτό το σενάριο όταν το καλοκαίρι η ομάδα έχανε τέσσερα από τα βασικότερα στελέχη της. Τους Τσουκαλά, Στρούνα, Ίλιτς και Μανιά. Τον Αύγουστο οι book δεν λογάριαζαν την ομάδα του Γιάννη Πετράκη σχεδόν καθόλου. Υπήρχαν κι αυτοί που τόλμησαν να τους θεωρήσουν φαβορί για υποβιβασμό. Αμ δε. Ο Έλληνας τεχνικός είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του.

Έχει πετύχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και έχει χάσει μόλις ένα ματς από τα 6 πρώτα που έχει δώσει. Κι αυτό ενάντια στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου αγωνίστηκε με 10 παίκτες. Ακόμα και με κόντρα διαιτησία όπως στο ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, δεν το έβαλαν κάτω. Ο Γιάννης Πετράκης άλλωστε προτιμάει να ασχολείται μόνο με την ομάδα του και τίποτε άλλο.

Ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει στηρίξει και θα συνεχίζει να στηρίζει τον προπονητή του. Δεν βγαίνει άλλωστε χαμένος από αυτό. Ακόμη και μετά από βαριές ήττες, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, η θέση του κόουτς ήταν ασφαλής. Ο Πετράκης βρίσκεται στα Γιάννενα από τον Ιανουάριο του 2014 και το έργο του είναι αξιοθαύμαστο.

Από την πρώτη κιόλας (μισή) χρονιά στην ομάδα κατάφερε να τερματίσει 6ος και να πάρει το βραβείο του καλύτερου προπονητή της σεζόν. Ανέδειξε νεαρούς παίκτες όπως ο Χάρης Χαρίσης, ο Μάρκος Βελλίδης και ο Νίκος Κοροβέσης που στη συνέχεια πήραν τη μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ και έφεραν ζεστό χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Μια ΠΑΕ μάλιστα που έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Η σεζόν 2014-15 ήταν από τις πιο δύσκολες με τον ΠΑΣ να μην έχει εξασφαλίσει άδεια. Όμως και πάλι κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση χάρη στο πείσμα του Γιάννη Πετράκη. Το καλοκαίρι που μας πέρασε τελικά οι Γιαννιώτες πήραν άδεια και έπαιξαν και για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πανηγύρισαν και την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη με τριάρα (3-0) κόντρα στην Οντ Γκρένλαντ.

ΤΟ 3-5-2 ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ

Ο Πετράκης έχει καταφέρει να βρει το σύστημα που ταιριάζει ακριβώς στο παιχνίδι του ΠΑΣ και δεν το αλλάζει σχεδόν ποτέ. Το 3-5-2 είναι το αγαπημένο του Έλληνα κόουτς αλλά έχει και τους ιδανικούς παίκτες για να το στηρίξει.

Η τριάδα της άμυνάς του, οι Μπέριος, ΜιχαήΛ, Τζημόπουλος, είναι μαζί στην ομάδα την τελευταία τετραετία και η συνεννόησή τους είναι άψογη.

Άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλο και πέρα από συμπαίκτες είναι και φίλοι εδώ και τόσα χρόνια.

ΓΕΜΙΣΕ ΤΑ ΚΕΝΑ

Τα κενά που άφησαν το καλοκαίρι οι αποχωρήσεις βασικών παικτών γέμισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αποκτήθηκαν οι Μπουκουβάλας, Κόντε, Μαμπουλού, Ζάιρο και Δώνης (συν τους Ντόλοβατς και Βιδάλ) που αμέσως έδειξαν θετικά δείγματα γραφής.

Ειδικά δε οι τρεις πρώτες έχουν αποδειχθεί σε... πρωταγωνιστές του φετινού ΠΑΣ. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλύτερο από ποτέ και η εμπιστοσύνη στον Γιάννη Πετράκη είναι απεριόριστη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός που κάνει τη σωστή δουλειά. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο στην ομάδα, όλοι "τρέχουν" και εργάζονται αδιάκοπα για αυτό το αποτέλεσμα. Και αυτό είναι σπάνιο για σύλλογο της επαρχίας.

O κόσμος των Ιωαννίνων βλέπει τα βήματα προόδου και σιγά σιγά επιστρέφει στους Ζωσιμάδες για να στηρίξει την προσπάθεια. Κι αν η σεζόν έχει ξεκινήσει εξαιρετικά ο Γιάννης Πετράκης δεν σηκώνει κεφάλι και παραμένει προσγειωμένος. "Δεν γίναμε ούτε Λέστερ, ούτε Μπαρτσελόνα", τόνισε μετά το διπλό (2-1) στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Ο φίλαθλος κόσμος όμως δεν θα έλεγε όχι σε μια ελληνική έκδοση της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΣ... για δεύτερη θέση!

News 24/7

24MEDIA NETWORK