"Πέρασε" η τροπολογία για τις ενημερότητες

Όπως αναμενόταν, η τροπολογία που προβλέπει παράταση μέχρι τις 18/9 στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες για κατάθεση φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων στην ΕΕΑ, ώστε να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα, "πέρασε" κατά πλειοψηφία την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΒΟΥΛΗ -ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ TO ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔIO// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ.( EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ -ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ TO ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔIO// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ.( EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το θέμα αφορούσε τον ΠΑΣ Γιάννινα (τόπος όπου κατάγεται και πολιτεύεται ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας ο οποίος και κατέθεσε την τροπολογία), τον ΟΦΗ και τον Πανιώνιο.

Πέραν όμως από την ψήφιση της τροπολογίας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έκανε λάθος(!) και πως ο λόγος που ο Πανιώνιος δεν πήρε πιστοποιητικό ήταν λόγω άρνησης κατάθεσης εγγυητικής επιστολής. Συνεπώς το θέμα με την ασφαλιστική του ενημερότητα προφανώς λύθηκε…

Το ίδιο φέρεται να ισχύει και για τον ΟΦΗ, ο οποίος σύμφωνα με τους ανθρώπους του, προσκόμισε στην ΕΕΑ τόσο φορολογική όσο και ασφαλιστική ενημερότητα. Εκεί όπου το πρόβλημα μοιάζει να είναι μεγαλύτερο, είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα που φέρεται να έχει βρεθεί σε δυσχερέστατη οικονομικά θέση.

Σε κάθε περίπτωση, οι προβληματικές ΠΑΕ έχουν πλέον περιθώριο ως τις 18 Σεπτεμβρίου για να τακτοποιηθούν και να μην τους επιβληθούν κυρώσεις. Κυρώσεις, οι οποίες δεν επιβλήθηκαν την Πέμπτη 28/8 από την πειθαρχική επιτροπή της Super League, που ανέβαλε μέχρι νεωτέρας τις υποθέσεις των ΠΑΕ που έχουν ελλείψεις, βάσει των πορισμάτων ελέγχου της ΕΕΑ.

"Είναι μια προσωρινή υποβοήθηση"

Την επίμαχη τροπολογία που ήταν σε νομοσχέδιου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ψήφησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ την καταψήφισαν ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Παρών ψήφισε η Χρυσή Αυγή.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας είπε μεταξύ άλλων:

"Δεν είναι κάτι πρωτότυπο δυστυχώς. Παρουσιάζεται συχνά τέτοια εποχή που ξεκινάει το πρωτάθλημα ένα πρόβλημα σε ορισμένες ΠΑΕ, σχετικά με την προσκόμιση φορολογικών ενημεροτήτων. Επικαλούνται προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις των εξόδων τους και τις αυξήσεις της φορολογίας των αμειβομένων ποδοσφαιριστών.

Εν πάση περιπτώσει, ακολουθήσαμε αυτό που γίνεται συνήθως. Καταθέτουμε μια διάταξη με την οποία επιτρέπουμε τη συμμετοχή τους χωρίς την προσκόμιση αυτών των δικαιολογητικών, τα οποία όμως πρέπει να φέρουν μέχρι 18/9.

Παρακαλώ το Τμήμα να εγκρίνει αυτή την υποβοήθηση που κάνουμε σε κάποιες κυρίως περιφερειακές ομάδες -πρόκειται για μια προσωρινή υποβοήθηση- μέχρι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους".

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου είπε: "Φέρατε μία ρύθμιση για να εξυπηρετήσετε αυτές τις ομάδες. Ωστόσο, αυτές οι ομάδες, απ’ ό,τι λέγεται και γράφεται, έδωσαν εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές παικτών, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να δώσουν ένα ποσό για να πάνε να ρυθμίσουν τις οφειλές προς το δημόσιο. Αυτό εσείς το εξετάσατε;".

Ο Υπουργός απάντησε: "Οι ομάδες για τις οποίες μιλάμε δεν έχουν την ευχέρεια να κάνουν μεταγραφές εκατομμυρίων. Νωρίτερα από τις 18/9 θα έχουν τακτοποιήσει το θέμα των οφειλών των ΠΑΕ στο Δημόσιο, κάτι που πρέπει να λυθεί δια παντός και να μην υπάρχουν παρατάσεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK