Γιακουμάκης: "Μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε"

Ο επιθετικός του Πλατανιά, Γιώργος Γιακουμάκης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3, την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Ευάγγελο Μίχο και Γιάννη Σερέτη.

Γιακουμάκης: "Μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε"
Giakoumakis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς έζησε τη νίκη με τον Παναθηναϊκό:« Παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα, αλλά από την αρχή ελέγξαμε τον ρυθμό. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κινδυνέψαμε, μόνο στο δεύτερο για λίγο. Ελέξγαμε το παιχνίδι, κάναμε το γκολ και έτσι πήραμε τη νίκη. Σε τέτοια παιχνίδια, το πρώτο που κοιτάζεις είναι να διαφυλάξεις το μηδέν πίσω και αν πετύχεις ένα γκολ, να πάρεις το ματς. Παίξαμε με τρεις πίσω και πήραμε τελικά δίκαια τη νίκη».

Για το γεγονός ότι χρειάστηκε να «ματώσει» χθες και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι του:« Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού μου. Πάντα παλεύω, ίσως χθες μου βγήκε παραπάνω και γι' αυτό φάνηκε η προσπάθειά μου. Οταν ο Μανούσος παίζει πιο κοντά μου, με βοηθάει περισσότερο. Φαίνεται σε κάθε ματς αυτό».

Για το πώς βιώνει την καριέρα του στον Πλατανιά:« Θα πρότεινα σε συνομήλικους Ελληνες ποδοσφαιριστές να παίξουν στον Πλατανιά, γιατί ο Παράσχος δουλεύει με νέους και θα τους βοηθούσε αυτό. Υπάρχει υγεία στην ομάδα και είναι λίγη η πίεση γιατί δεν έχουμε πολλούς οπαδούς και έτσι βγάζουμε στο γήπεδο πιο εύκολα τα καλά μας στοιχεία».

Για το μυστικό της καλής πορείας του Πλατανιά τα τελευταία χρόνια:« Κυριότερο ρόλο παίζει ο προπονητής μας, που έχει δώσει άλλη πνοή στην ομάδα και την έχει καθιερώσει στη Σούπερ Λιγκ. Είμαστε ανταγωνιστικοί με όλες τις ομάδες, είτε παίζουμε με τον Ολυμπιακό, είτε με οποιαδήποτε ομάδα. Μας έχει δώσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, ώστε να είμαστε πιο ελεύθεροι. Εχουμε και το μέταλλο ώστε να μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα».

Για την ευκαιρία που έχασε ο Μπουμάλ του Παναθηναϊκού, όταν το παιχνίδι ήταν στο 0-0:« Δεν μπορώ να πω ότι θα άλλαζε το παιχνίδι, αν είχε σκοράρει ο Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Θα παίζαμε όπως πριν, δεν θα άλλαζε τίποτα όσον αφορά την εικόνα μας».

Για την ήττα από την Ξάνθη:« Είναι πολύ καλή ομάδα η Ξάνθη. Δεν είναι τυχαία η πορεία της εντός και εκτός. Μας νίκησε με μια στημένη φάση και μετά το κράτησε. Είναι σφιχτή ομάδα και το κράτησε το αποτέλεσμα, είναι κάτι που το καταφέρνει».

Για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, που είναι δεδομένο ότι θα καταλήξει στην ΑΕΚ το ερχόμενο καλοκαίρι:« Με τιμούν όσα γράφονται και λέγονται, είναι ένα παραπάνω κίνητρο για μένα. Τώρα με νοιάζει να πετύχουμε το στόχο μας με τον Πλατανιά και μετά θα κοιτάξουμε και το προσωπικό».

Για τον επιθετικό που θαυμάζει περισσότερο:« Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς».

Για το αν είχε πρότυπο τον πατέρα του, Μανώλη Γιακουμάκη, που έπαιζε κι εκείνος ως επιθετικός και για το αν πήρε το πτυχίο του ως ηλεκτρονικός:« Πάνω-κάτω έχουμε το ίδιο στυλ με τον πατέρα μου. Δεν πήρα το πτυχίο μου, γιατί με απορρόφησε η μπάλα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK